Sådan beskytter vi vores ører og vores hørelse

Når først din hørelse er beskadiget, er den væk for altid. Derfor øger vi bevidstheden om forekomsten af ​​høretab, vigtigheden af ​​tidlig diagnose og mulighederne for at handle for at finde den bedste høreløsning til dine behov. Vent ikke til det er for sent med at begynde at passe på dine ører! Her er 9 måder at beskytte vores ører og vores høresundhed på.

Brug ørepropper omkring høje lyde

Cirka 15 % af mennesker har støj-induceret høretab på grund af højt arbejde eller fritidsmiljøer. Klubber, koncerter, plæneklippere, motorsave og enhver anden lyd, der tvinger dig til at råbe, så personen ved siden af ​​dig kan høre din stemme, skaber alle farlige lydniveauer. Ørepropper er praktiske og nemme at få fat i. Du kan endda få et par tilpasset til dine ører af din lokale hørespecialist. Musikere ørepropper er brugerdefinerede ørepropper med filtre, der giver en person mulighed for at høre samtaler og musik, men stadig reducerer skadelige lydniveauer, mens kvaliteten af ​​den originale lyd bevares så tæt som muligt.

Skru ned for lydstyrken

Ifølge Verdenssundhedsorganisationen er 1,1 milliarder teenagere og unge voksne på verdensplan i risiko for støj-induceret høretab fra usikker brug af lydenheder. Hvis du kan lide at nyde musik gennem hovedtelefoner eller øretelefoner, kan du beskytte dine ører ved at følge 60/60-reglen. Forslaget er at lytte med hovedtelefoner ved højst 60 % lydstyrke i højst 60 minutter om dagen.

Ørepropper er særligt farlige, da de passer direkte ved siden af ​​trommehinden. Hvis det er muligt, så vælg over-the-ear hovedtelefoner. Glem ikke, at enhver høj musik, ikke kun musik, der spilles gennem hovedtelefoner, udgør en risiko for støj-induceret høretab. Hvis du er vært for en social begivenhed, skal du holde musikken på en lydstyrke, der ikke tvinger folk til at råbe for at føre en samtale.

Giv dine ører tid til at komme sig

Hvis du bliver udsat for høje lyde i længere tid, f.eks. ved en koncert eller en bar, har dine ører brug for tid til at komme sig. Hvis du kan, så gå udenfor i fem minutter hver anden gang for at lade dem hvile. Forskere har fundet ud af, at dine ører i gennemsnit har brug for 16 timers stilhed for at komme sig efter en højlydt aften i byen.

Stop med at bruge vatpinde i dine ører

Det er almindeligt, at folk bruger vatpinde til at rense voks ud af deres øregang, men det er bestemt ikke tilrådeligt. En lille smule voks i dine ører er ikke kun normalt, men det er også vigtigt. Ørerne er selvrensende organer, og voks forhindrer støv og andre skadelige partikler i at trænge ind i kanalen. Desuden risikerer du at indsætte noget i dine øregange at beskadige følsomme organer som din trommehinde.

Hvis du har overskydende voks, kan du forsigtigt rense rundt i kanalen med et fugtigt håndklæde. Du kan også bruge opløsning til fjernelse af ørevoks i løbet af et par nætter. Dette blødgør voksen, så den til sidst flyder ud af sig selv. Den bedste løsning er altid at søge en professionel udtalelse og omsorg, når det er muligt.

Hold dine ører tørre

Overskydende fugt kan tillade bakterier at komme ind og angribe øregangen. Dette kan forårsage svømmerøre eller andre typer øreinfektioner, som kan være farlige for din høreevne. Sørg for at du forsigtigt tørrer dine ører med håndklæder efter bad eller svømning. Hvis du kan mærke vand i øret, skal du vippe hovedet til siden og trække let i øreflippen for at lokke vandet ud. Du kan også sikre, at dine ører forbliver tørre og sunde ved at bruge specialtilpassede svømmerørepropper, som blokerer for vand i at komme ind i øregangen. De er gode til både voksne og børn, og de gør underværker for at forhindre svømmerens øre. Aftal en aftale med din lokale hørespecialist for at blive tilpasset.

Rejs dig op og bevæg dig

Vidste du, at træning er godt for dine ører? Det er sandt. Konditionsøvelser som at gå, løbe eller cykle får blodet til at pumpe til alle dele af din krop, inklusive ørerne. Dette hjælper ørernes indre dele med at forblive sunde og arbejde til deres maksimale potentiale. Sørg for at være sikker! Når du cykler, skal du altid bære hjelm. Hvis du falder og slår hovedet, kan en hjernerystelse skade din hørelse.

Håndter stressniveauer

Stress og angst har været forbundet med både midlertidig og permanent tinnitus (en fantom, der ringer for ørerne). Høje niveauer af stress får din krop til at gå i kamp eller flugt-tilstand, som er en instinktiv reaktion, der fylder din krop med adrenalin for at hjælpe dig med enten at kæmpe eller flygte fra fare. Denne proces lægger et stort pres på dine nerver, blodgennemstrømning, kropsvarme og meget mere. Det er almindeligt antaget, at dette pres og stress kan rejse op i dit indre øre og bidrage til tinnitussymptomer.

Få regelmæssige kontroller

Bed din primære læge om at indarbejde hørescreeninger i dine regelmæssige kontroller. Fordi høretab udvikler sig gradvist, anbefales det også, at du har årlige hørekonsultationer med en hørespecialist. På den måde vil du være mere tilbøjelig til at genkende tegn på høretab og handle, så snart du gør. Det er vigtigt at handle, fordi ubehandlet høretab, udover at forringe livskvaliteten og styrken af ​​relationer, er blevet forbundet med andre sundhedsproblemer som depression, demens og hjertesygdomme.

Tag kun medicin som anvist

Visse medikamenter, såsom ikke-steroide antiinflammatoriske lægemidler (NSAIDS) som aspirin, ibuprofen og naproxen, kan nogle gange bidrage til høretab. Diskuter medicin med din læge, hvis du er bekymret for, at de vil påvirke din høreevne, og tag dem kun som anvist.