Razlogi, zakaj bi morali imeti nizko dieto soli

Nizka ali sol manj prehrana ima veliko več prednosti kot slabosti, primarna med njimi pa se zmanjša tveganje za bolezni z visokim krvnim tlakom povzročajo. Kaj več, vaše telo potrebuje le majhno količino soli vsak dan, da bi optimalno delovanje. Sol ali natrijev klorid je bistvenega pomena v naši prehrani, saj pomaga mišice za delovanje, uravnava vsebnost vode v telesu in aktivira možgane, da ne pozabimo naredi okusnejša hrana. Vendar pa je preveč, ima lahko škodljive učinke na vaše počutje.

Razlogi, da gredo na nizko Salt prehrane

1. Za uravnavajo krvni tlak

Ko jeste preveč soli, vodi v telesu ohrani odvečno vodo izprati ven kar povzroči krvni pritisk naraste. Ko se krvni tlak vzpenja previsoko, povzroča poškodbe srca, ledvic in možganov. Prav tako vodi do bolezni, kot so kap, koronarne srčne bolezni in vaskularne demence. Ljudje z visoko BP pogosto povedali, da gredo na nizko soli ali soli manj prehrane ohraniti pritisk vozlanje navzgor.

2. za preprečevanje osteoporoze

Presežek soli v krvni obtok razjeda kalcij iz kosti in ga izpira preko urina, s tem redčenje kosti in zaradi česar so nizke gostote. Čeprav so starejši ljudje bolj ogroženi za osteoporozo, saj kosti tanke seveda s starostjo, lahko prehrana z veliko soli povzroči, da postanejo krhke pri ženskah vseh starosti.

3. da se zmanjša tveganje za debelost

Visoka raven soli v telesu naredi en žejen in ta želja je oft-krat s pitjem brezalkoholnih pijač in drugih sladkih tekočin, kar je povzročilo povečanje teže gašene. Natrijeva omejena prehrana za izgubo telesne teže, je eden od prvih priporočil za ljudi, ki trpijo zaradi debelosti.

4. zmanjšati tvorbo ledvičnih kamnov

prehrana Visoko sol moti delovanje ledvic, včasih vodi do bolezni ledvic. Sol pospešuje tudi napredek obstoječe bolezni ledvic. Ženske z močno družinsko anamnezo ledvičnimi težavami svetujemo, da začnete sekanje na sol že na začetku. Zmanjšanje vnosa soli mora biti v prvi vrsti korak ste vzeli k zmanjšanju vaše tveganje za ledvični kamni, in proti zdravo prehrano po 40.

5. Preprečevanje je boljša kot kurativa

Namesto trpijo posledice preveč soli, vadijo, kako zmanjšati vnos soli, da se prepreči nastanek bolezni. Pijte veliko tekočine za spiranje odvečno sol. Izogibajte se dodajanju dodatne soli v jedi in izberite začimbe, ki ima nizko ali brez soli.

Privoščite si nekaj časa za zmanjšanje količine zaužite soli. Ko začnete jesti soli brezplačne hrane ali hrane z manj soli, lahko traja približno 6-8 tednov za vaše telo in vaše brbončice, da se navadijo na novo dieto. Toda ne na to in pozdravi zdrava boste zelo kmalu.