Razlog in kako ravnati v trebuhu zategovanje v nosečnosti

Nosečnost je razburljiv čas v življenju postaviti ženske, vendar je prepričan, prinaša s seboj veliko čudnih simptomov. Če ste noseči, na nekaj dni, lahko čutite privijanja občutek v želodcu. Zaostrovanja občutek v želodcu je lahko problematično, vendar je skupna. Lahko ga doživeli v prvem trimesečju nosečnosti same.

To je običajno znak splav v prvih tednih, prezgodnjega poroda, ali normalnih popadkov. To zaostrovanje občutek lahko traja do zadnjih mesecih nosečnosti. Tukaj je lowdown o tem, kaj je in zakaj se lahko pojavijo v trebuhu zaostrovanju med nosečnostjo.

Kaj je v trebuhu Zategovanje med nosečnostjo?

Trebuhu zaostrovanje je popolnoma normalno med nosečnostjo. Kot vaša nosečnost napreduje, lahko vaš trebuh bolj toga. Kot dni mimo, lahko nelagodje stopnjujejo kot želodec težko postane kot kamen. Z tesen želodec v drugem trimesečju, lahko pride do okrogle bolečine vezivnega ali ostro bolečino v trebuhu. V 3. trimesečju, lahko trebuhu zaostrovanje znak dela.

Trebušne Poostritev v zgodnji nosečnosti (v prvem trimesečju nosečnosti)

Trebušne zategovanje v zgodnji nosečnosti ali v prvem trimesečju so lahko zaradi različnih razlogov, ki so pojasnjeni v nadaljevanju.

1. Raztezanje

V prvem trimesečju nosečnosti, A womans maternice hitro razteza narediti prostor za rastoči plod. To bi lahko privedlo do ostre bolečine ali krči v trebuhu. V svojem prvem trimesečju, se lahko pojavijo tudi ostro bolečino streljanje na straneh vašega trebuha zaradi raztezanja in podaljševanjem mišic.

2. Spontani splav

V prvem trimesečju nosečnosti, naletite na momente občutek v želodcu in občutite bolečino preveč, potem je to lahko znak za spontani splav. Če zaostrovanje občutek v želodcu je v resnici, simptom spontani splav, da bo skupaj z drugimi simptomi, kot so bolečine in krči v spodnjem delu hrbta, madeži ali krvavitev, in prečkanje tkiva ali tekočine iz nožnice. Bodite pozorni na te znake še posebej, če ste mlajši od 20 tednov noseča. Vendar pa je najpogostejši pred 12. tednom.

3. Zaprtje / plin

Zaprtje in plina je pogosta težava v nosečnosti in večina žensk ga doživeli. Med nosečnostjo, če imate momente občutek v trebuhu, bi bilo zaradi plina ali zaprtje. Morda imate bolečine v trebuhu, ki je lahko zelo boleče.

Trebušne Poostritev v drugem trimesečju nosečnosti

Kot je vaše telo še naprej raste v drugem trimesečju, bo bolečina zbadajoča ob straneh maternice nadaljuje tudi ta imenuje okroglo bolečine vezivnega. Kot vaša maternica širi, so okrogle vezi, ki se nahajajo ob strani maternice odsek preveč, kar lahko povzroči bolečino. Morda boste imeli celo več, če zvijajte navzdol ali pa poskusite stati po sedenju za dolgo.

V drugem trimesečju nosečnosti, so možnosti, da bo vaš želodec občutek zategovanja in neprijetno zaradi Braxton-Hicks popadki. Braxton-Hicks popadki ali prakse popadki se lahko začne že v četrtem mesecu nosečnosti. Ti popadki niso tako boleče, kot dejanskega dela, vendar pa pripravljajo maternico, da bo pripravljena za delo in dostavo. Braxton-Hicks popadki so zelo pogoste in povzroči nelagodje in bolečino. Pogosto se pojavijo, ko imate spolne odnose, ali ko se izvaja.

Trebušne Poostritev v pozni nosečnosti (v tretjem trimesečju nosečnosti)

Vse večje fetus in njeni gibi so odgovorni za abdominalno zategovanje v pozni nosečnosti. Ker je trebušna prostor delijo ploda in notranjih organov, trebuh izboklin in dele. Maščoba odlagajo pod kožo, ga še bolj razteza tudi. Problem želodca v zadnjem trimesečju je tudi razlog za zaostritev želodcu. Vendar, če zaostrovanje odpravljena dlje kot običajno, je to lahko znak dela.

Pogosti vzroki tiščanja v želodcu med nosečnostjo

Ženska doživi fizično nelagodje med nosečnostjo. Lahko bi bilo zaradi neskončnih razlogov. Če imate momente občutek v želodcu, je to lahko zaradi naslednjih razlogov.

1. Samostojna placenta

Posteljica je življenje podpora za rastoči plod. To je skozi posteljico, da otrok dobi svojo hrano in hranila. Vendar pa je v nekaterih primerih celo pred dobavo, posteljica lahko odstranite iz maternice steno. V časih, kot je ta, maternica začne vedno bolj čvrsta kot običajno. To se kaže v zaostrovanja trebuha.

2. pritiskati na trebuh

Ko je otrok v maternici začne raste veliko, maternica pritiska na trebuh. To je torej, da je trebuh razširi, tako da je trd. V 2. trimesečju, kot dojenček samodejno poveča plodovnice tudi poveča, ki se širi v trebuh.

3. Plin in napenjanje

Uravnotežena in zdrava prehrana, je treba med nosečnostjo. Eating napačne vrste hrane lahko privede do plina, ki bi napihnjeno vaš želodec, ki se počutite bolj nelagodno in neprijetno.

4. babys Premiki

Vaši babys brce in gibanja bi lahko ti Občutljivo in hihitajoč. Morda boste počutili dobro in razrešuje na vedoč, da vaš otrok je delal v redu, vendar s svojo vsako gibanje, lahko vaš trebuh dobili strožji od zunaj.

5. Braxton-Hicks Kontrakcije

Braxton-Hicks popadki so podobna dela popadkov, vendar ni isto. Ti popadki lahko vaš želodec zelo tesen in trd. Pri nekaterih ženskah lahko Braxton-Hicks Kontrakcije začeti že v drugem trimesečju, in drugi, ki jih lahko pojavijo prav okrog dostave.

6. nosečnostjo povezane težave

Togost v trebuhu lahko pride zaradi zapletov, povezanih z nosečnostjo, kot splava ali zunajmaternične nosečnosti (stanja, pri katerem se oplojenega jajčeca sama vsadkov v jajcevod namesto maternico).

7. bliža Dobavni rok

Kontrakcije in togost v trebuhu med predvidenem datumu dobave je lahko težavno. Morda boste čutili, da boste v delo, vendar je lahko lažni alarm preveč. Moraš se naučiti razlikovati med Braxton-Hicks kontrakcij in dejansko dela. Za to, svoj čas kontrakcije – Braxton-Hicksovi kontrakcije večinoma traja približno 30 sekund do 1 minuto. Poleg tega pridejo le enkrat ali dvakrat na uro vse skozi dan. S spremembo položaja, togost trebuha gre tudi stran. Vendar pa to ni tako med porodom. časovni zamik med dvema zaporednima popadki med porodom ni veliko in trajajo daljše časovno obdobje.

8. Prenajedanje

Mnoge ženske mislijo, da v času nosečnosti, bi morali po stari pojem jesti za dva. Ampak to ni res. Če jeste za dva med nosečnostjo, boste na koncu prenajedanje. To pa bi lahko vaš trebuh tesen in trd.

9. zaprtje

Zaprtje je zelo pogosta med nosečnostjo. To ni posledica nezdrave prehrane. Prav zaradi maternice pritisnega na črevesju. Poleg tega je dodana sproščanje progesterona v telesu upočasni prebavila in tako lahko noseča ženska občutek zaprt. Zaprtje lahko vaš trebuh trd in trd.

Zdravljenje v trebuhu privijanja v nosečnosti

Če je vaš želodec občutek zategovanja in trd med nosečnostjo, tukaj je tisto, kar lahko narediš.

  • Če gre za blago primer trebuhu zategovanja, piti veliko vode in sveže sadne sokove, da se hidrirani.
  • Včasih, kako sedijo ali stojijo odloči pojav Braxton-Hicks popadki. Če naletite na sede ali stoje, poskusite spremeniti svoj položaj. Poskusite dajanje noge ali ležečem položaju.
  • ne vstati s stola ali postelje prehitro. Vzemite si čas, da to storijo.
  • Posvetujte se s svojim zdravnikom in se sami masirati dobro.
  • Bodite toplo prho ali kopel. Lahko uporabite tudi toplo vodo vrečke ali grelne blazine.

Ti doma popravljalni ukrepi bodo lajšanje togost v trebuhu. Če ste mlajši od 37 tednov noseče in Obvestilo simptomi prezgodnjega poroda, kot so krvavitve, povečanega pritiska na medenico, ali neprekinjeno puščanja tekočine iz nožnice, se takoj posvetujte s svojim zdravnikom. Poleg teh simptomov, se posvetujte s svojim zdravnikom tudi, če ste imeli 4-6 krčenje v eni uri.

Ko si moral poklicati doktor?

Trd trebuh med nosečnostjo, je lahko zaradi številnih razlogov. Vendar pa bi morali poklicati zdravnika, če:

  • Tesnjenje v trebuhu med nosečnostjo postane bolj intenzivna in boleča.
  • Imate trd trebuh med nosečnostjo in se pojavijo težave z dihanjem.
  • Če pride do tiščanje več kot štirikrat v eni uri.