Prednosti vrednost in zdravje prehrana mleka

Mleko se pogosto porabi v Indiji. Vi poskrbite, da ima vaš otrok kozarec mleka vsak dan; Včasih si ga pijejo preveč navaden ali ga dodate na svoj čaj. Konzumno mleko ima različne prednosti. Konzumnega mleka, je ključnega pomena za oblikovanje močne in zdrave kosti. Torej, bi ugotovili, zakaj je mleko je tako pomembno. Preberite si, da bi našli svoje prednosti.

Hranilna Vsebina Present v mleko

Spodaj potegnemo primerjavo med tremi različnimi vrstami mleka plus nekaj informacij mleko vrednost prehrana krav mleka, bivoljega mleka in kozjega mleka.

Kako lahko Mleko koristi vašemu zdravju

Če ste visoko verjamejo, da je uživanje mleka dobra za vaše dobro počutje in telesno / duševno zdravje, potem tukaj je prehranske nekaj mleka dejstva, da ga nazaj gor.

1. To pomaga pri doseganju prehranske zahteve

Samo 8-unča služijo mleka v vaše obroke, je dovolj, da bi dobili svoj dnevni odmerek vitamina D, kalcija in vitamina B12 – treh esencialnih hranil, ki jih potrebujejo. Mleko vsebuje tudi drugih pomembnih hranil, kot so minerali, proteini, antioksidantov in zdravih maščobnih kislin.

2. skrbi, da ste zdrav

Mleko ni navadna pijača. Theres razlog, zakaj športniki in drugi ljudje prisegajo na to. To je vseh devet esencialnih aminokislin tudi, zaradi česar je popoln protein pijač. V primeru, da ste visoko veš,-trave krmijo krave mleko celo vsebuje konjugirane linolne kisline in omega-3 maščobnih kislin, ki sta bili poročali, da zagotovijo številne kognitivne in fizične koristi za zdravje.

3. krepi kosti

Kalcij je ključna hranilna snov, ki je potrebna za močne in zdrave kosti. Eden od 8-unča kozarec mleka, s čimer izpolnjuje svoje RDA za ta hranila enostavno brez polnjenje vaš želodec. Mleko in drugi mlečni izdelki tudi preprečevanje bolezni kosti, kot so osteoporoza. Uživanje mleka lahko prepreči to bolezen. Mleko in mlečni izdelki vsebujejo kalcij v obilnih količinah in lahko okrepijo svoje možgane. Če primerjate Buffalo mleka vrednost prehrane z kravjega mleka, boste ugotovili, nekdanji ima več kalcija vsebine trenutno v njem.

4. Pomaga Imejte eritrocitov in Check

pomanjkanje B-12 vitamin je eden od pogost vzrok anemije, slabega spomina, in včasih tudi težave s srcem (v hujših primerih). Poleg proizvodnjo eritrocitov in transport kisika za vaše živčnih tkiv, to hranilo je bistvenega pomena za splošno dobro počutje. Preprosto povedano, ne morete živeti brez B12. In mleko in druge mlečne izdelke lahko ustrezajo vašim zahtevam kalcija.

5. Omogoča vam vitamin D

Vitamin D je znan kot sonce vitamina. To je v maščobi topen vitamin, ki pomaga pri absorpcijo kalcija in podpira imunski sistem. Pomanjkanje vitamina D v telesu lahko vpliva na zdravje kosti. Ampak ne skrbite, saj vam lahko pomaga izpolniti vaše zahteve vitamin D. Mleko je odličen vir vitamina D; Prav tako uravnava absorpcijo kalcija in fosforja v telesu, ki sta se zahteva za močne in zdrave kosti. Poleg tega je vitamin D tudi znano, da se ubranijo pred depresijo, preprečevanje bolezni srca in povečati izgubo teže.

6. ohranja svoje zdravje srca in Check

Mleko preprečuje in zmanjšuje tveganje za bolezni srca. Mleko je odličen vir konjugirane linolne kisline in omega-3 maščobne kisline, ki pomagajo zmanjšati tveganje srčnih bolezni in diabetes preveč.

7. vas oskrbuje z beljakovinami

Protein je pomemben element, ki pomaga graditi mišično maso in pomaga oseba opomore hitreje po izdelavi. Prav tako je bistvenega pomena za proizvodnjo hormonov v telesu. In vsepovsod presenečenje – mleko vam 8 gramov visoko kakovostnih beljakovin s samo 8-unča služijo. Če ste lačni ves čas, dodamo beljakovinsko bogato hrano za svojo prehrano, predvsem mleko.

8. To lahko pomaga ohraniti depresiji Away

Konzumnega mleka lahko pomaga pri proizvodnji serotonina hormona v telesu; serotonina hormona je povezano z razpoloženja in spanja. Pomanjkanje vitamina D je povezana z depresijo in utrujenost, vendar konzumnega mleka lahko pomaga, saj ustreza vašim zahtevam Vitamin D. S pitjem mleka, lahko obdržite pomanjkanje vitamina D v zalivu in s tem depresijo.

9. ohranja svojo energijo visoke ravni

Mleko je super vir riboflavina. Riboflavin pomaga vaše telo proizvede več energije, ki jo zrušijo ogljikovih hidratov, beljakovin in maščob. Ker je v vodi topen vitamin, ki jih vsak dan potrebujemo. Prav tako pomaga prenašajo kisik do različnih notranjih organov, in jim s tem vodenje deluje.

10. izpolnjuje kalorij zahteve

Tole gre se za ljudi, ki imajo težave prehranjevanja veliko. Če morate izpolniti svoje dnevne potrebe kalorij, vendar se ni to zaradi vaših prehranjevalnih navad, piti mleko. Mleko lahko dobite z kalorij in obdržati dobro ravnotežje drugih hranil.

Varnostni ukrepi je treba upoštevati med uživanjem mleka

Poskrbite, da boste upoštevajte naslednje varnostne ukrepe pred uživanjem mleka.

1. Pojdite za varstvo rastlin, ki temelji na

Če ste vegan ali laktoze, tukaj je dobra novica – obstajajo možnosti na rastlinski osnovi tam. Odločite se lahko za mandljevo mleko, sojino mleko, kokosovo mleko, in indijski mleka.

2. omejite uživanje

Samo zato, ker mleko je zdravo in paketi veliko hranilnih snovi, ne pomeni, da je treba piti preveč mleka. Zmernost je ključ, ker to počne paket vsebnost maščob, in če se potrudiš, da izgubijo težo in graditi mišice, sledenje, koliko porabijo si na podlagi informacij o hranilni vrednosti.

3. Naj bo vaš prebavni zdravje in Check

V starih časih, krave mleko vam zagotovi veliko dobrih črevesno-zdrava bakterij. Toda s prihodom pasterizacije praks, je vse to dobra stvar odstrani, kar pomeni, da ne boste dobili na izkazane prebavne koristi. Tudi vsebnost višjo vsebnostjo maščob v mleku, ki ga izberete otežuje vaše telo obdelati.

Mleko ponuja različne ugodnosti in vam pomaga ostati fit in aktivni. To vam daje svoj dnevni odmerek energije in oskrbuje svoje telo z esencialnih hranil, ki jih potrebujete. Dodajanje kozarec mleka za vaše obroke ne bo samo, da ste močni in zdravi, vendar se bo tudi izboljšala vaše razpoloženje in vas v dobrem zdravstvenem stanju. Torej, popijte kozarec mleka na dan in ostati fit.