Oxitocina este hormonul Dragoste – Este Realitate sau fictiune?

Un produs biochimic in creier numita oxitocina a intrat cultura populară în ultimii ani, ca „dragoste, cuddle sau lipire“ hormonul. Aceasta este o mulțime de a alege. Oxitocina joacă un rol în producerea de contracții la naștere și în a ajuta în lactație, dar ne-am cunoscut faptul că pentru mai mult de un secol. Experimentele din anii 1990 au arătat că aceasta a avut un rol în conducerea VOLES prerie, cunoscut pentru comportamentul lor monogamă, pentru a alege un partener pe tot parcursul vieții. Studii ulterioare au demonstrat apoi că produsul chimic contribuie la încredere și interacțiuni sociale, în diferite animale, inclusiv la oameni.

După studiul vole, interesul în peptidă de nouă aminoacizi au început să crească. Într-o discuție TED economistul Paul Zak a numit-o „molecula morală“, datorită legăturii sale la încredere, empatie și prosperitate. Piața de creier-makeover Internet DIY apoi a preluat mema. Vero Labs din Daytona Beach, Florida., Vinde „Connect“ spray de oxitocina pentru $ 79, care urmărește să consolideze legăturile la locul de muncă și de a crește conștiința de sine pozitivă. Compania a ajuns, de asemenea, cu un spray-lui și-i atrag care se amestecă oxitocina cu feromoni atractanți sexuali chimice care ajuta la soareci-l pe, dar al căror rol în declanșarea comportamentului de împerechere la om este aprig disputat. (Cercetatorii care studiaza oxitocina avertiza potentialii cumparatori departe de aceste achiziții, spunând că utilizarea pe termen lung la om, nu a fost studiat).

Nu este totul de marketing și placebo, cu toate acestea. Un organism de fond de cercetare sugereaza ca oxitocina si o molecula numita vasopresina legate de a promova diferite tipuri de comportament social. Participanții la un studiu care a implicat joacă un joc de investiții în formă de furcă peste mai mulți bani pentru un bancher de investiții după ce a luat o miroasă. nivelul oxitocinei a crescut într-un studiu de părinți noi, deoarece acestea au devenit obișnuiți să trăiesc cu nou-născuții lor. Și studiile sunt acum in curs de desfasurare pentru a evalua dacă un spray de oxitocina poate ajuta tempereze anumite deficitele sociale ale copiilor diagnosticați cu autism.

Oxitocina are o altă parte să-l care face ceva mai puțin decât dragostea Potion No. 9. Cercetări recente arată că aceasta poate intensifica o amintire negativă a unei experiențe sociale, cum ar fi amintirea șefului tău strigând în fața ta, în fața colegilor. Aceasta poate crește chiar și probabilitatea de agresiune și violență față de alții care nu fac parte din grupul social.

Oxitocina fără îndoială are o influență asupra relațiile sociale, dar efectul său poate depinde în mare măsură de circumstanță. American Psychological Association Stiinta Watch a avut două mari citate din oameni de știință despre oxitocina ca precautie impotriva pigeonholing-l ca având un rol fix în care reglementează relațiile sociale: „Oxitocina nu este hormonul dragostei“, spune Larry Young de la Universitatea Emory. „Ne transformă în informații sociale și permițându-ne să-l analizăm la rezoluție mai mare.“

Și de la Shelley Taylor de la Universitatea din California, Los Angeles: „Niciodată nu este o idee bună pentru a mapa un profil psihologic pe un hormon, care nu au profiluri psihologice.“ Aceasta înseamnă că poate fi un timp, dacă vreodată înainte de a fi în măsură să clichet acest sentiment cu lovin un damf de un inhalator, cel mai bine să stai cu Cabernetul și Bulbuc.