Overraskende sundhedsmæssige fordele af søde kartofler, som du bør vide

Søde kartofler er meget lækre og nærende rodfrugter. De er cremet og blød, hvilket gør dem til den perfekte ingrediens for mange opskrifter. Det er de bedste kilder til mange vitaminer og mineraler, og er pakket med riboflavin, thiamin, niacin, og carotenoider. De indeholder også en masse medicinske fordele og hjælpe i bodybuilding.

Hvorfor sød kartoffel er godt for dit helbred

Her er nogle af fordelene ved søde kartofler.

1. Forhindrer Vitamin A Deficiency

Søde kartofler er en fantastisk kilde til vitamin A, fordi de indeholder store mængder af beta-caroten. Beta-caroten omdannes til A-vitamin i vores lever, og hvert molekyle af beta-caroten giver anledning til to molekyler af vitamin A. Vitamin A er nødvendige for at hjælpe kroppen at bekæmpe forskellige infektioner og forblive modstandsdygtige over for infektioner i fremtiden.

2. Styrer Diabetes

På det glykæmiske indeks skala, er søde kartofler kategoriseret som lav til høj, da de kan minimere forekomsten af ​​insulinresistens. Søde kartofler har et lavt glykæmisk indeks, hvilket betyder, at de frigiver sukker i blodbanen meget langsomt, i forhold til de andre stivelsesholdige fødevarer.

Denne stadige udgivelse hjælper med at kontrollere niveauet af blodsukker af enkeltpersoner. Således kan søde kartofler bruges til at regulere blodsukkeret i diabetikere. Søde kartofler har magnesium og fibre, som er vigtige i håndtering og forebyggelse af diabetes.

3. Reducerer stressniveau

Søde kartofler har et højt indhold af magnesium, hvilket er et vigtigt mineral for kroppen til at fungere ordentligt. En af de mest værdifulde fordele ved dette mineral er, at det hjælper til at reducere angst og stress. Mangel på magnesium er forbundet med større risiko for stress, depression og angst. Således kan søde kartofler med til at genopbygge de magnesium niveauer og hjælpe med at behandle depression og angst-relaterede adfærd.

4. Fremmer Anti-inflammatorisk aktivitet

Søde kartofler har en god mængde af vitaminer, der har store anti-inflammatoriske egenskaber. Desuden har den en høj koncentration af cholin. Cholin er en alsidig næringsstof, og en af ​​de bedste fordele er, at den reducerer kroppens inflammatoriske respons, hvilket resulterer i mindre inflammation.

Søde kartofler indeholder også anthocyaniner, som er vigtige for at forebygge og reducere inflammation i colon cancerceller og reducere celleproliferation i visse cancerceller. Derfor er tilstedeværelsen af ​​cholin og anthocyaniner i søde kartofler gør det en vigtig kosten kilde til reduktion og forebyggelse af inflammation.

5. Forhindrer, Beskytter, og Styrer Kræft

Lilla fyldig sød kartoffel er især effektiv i kampene kræft. Elementerne i dette kan hæmme væksten af ​​specifikke kræftformer som gastrisk cancer, brystcancer og coloncancer. De høje anthocyanin niveauer er årsagen til anti-cancer aktivitet i bryst- og mavekræft. Uddrag af kartoflen kan dræbe prostata kræftceller, og sørg for, at kræft ikke spreder eller vokse til andre dele af prostata.

6. Hjælper med at Guard Sår

Mavesår opstår, når det betændte væv afstødes fra huden eller fra slimhinden, hvilket kan være meget smertefuldt. Ekstrakten fra søde kartofler er godt til at dække gastrointestinale væv fra aspirin-induceret ulcus. Således kan søde kartofler bruges i forvaltningen og behandling af mavesår.

7. minimerer risikoen for hjerte-kar-sygdomme

Komplikationer såsom atherosklerose opstår, når der er oxidation i kroppen, hvilket kan føre til udvikling af mange cardiovaskulære sygdomme. Ekstrakterne fra søde kartofler indeholder høje niveauer af polyphenoler, som vil undertrykke oxidation og dermed mindske risikoen for at udvikle kardiovaskulære sygdomme.

Den indeholder også opløselige kostfibre, som er stærkt knyttet til et fald i risikoen for hjerte-kar-sygdomme. Derfor, anthocyanin, fibre, polyphenoler, samt højt radikaler aktivitet til stede i disse kartofler er alle nødvendige for at bekæmpe hjertekarsygdomme.

8. Indeholder antimikrobielle egenskaber

Søde kartofler har en vis mængde af antimikrobiel aktivitet. De uddrag af disse kartofler indeholder antimikrobielle egenskaber, der bekæmper de bakterier, der er ansvarlige for tyfus og lungebetændelse. Fiberindholdet kan også reducere udviklingen af ​​fødevarebårne bakterier. Det er derfor, der anvendes søde kartofler i forebyggelse og behandling af forskellige typer af bakterielle infektioner og patogener.

9. Forbedrer Hår og hud

Søde kartofler er rige på vitamin A, C og E, som er fantastisk til hår og hud. E-vitamin har potentiale til at øge hårvækst og tæthed i personer, der har høj hår falde. Dette skyldes, at dette vitamin har antioxidant egenskaber, der kan hjælpe til at reducere en væsentlig årsag til alopeci oxidativ stress.

C-vitamin er populært for dermatologiske behandlinger og bruges i behandlingen af ​​hyperpigmentering og foto-aging. Vitamin C er nødvendig for syntesen af ​​collagen, som er en vigtig strukturelle protein i huden. Det har også anti-inflammatoriske egenskaber, og dermed er med til at styre hudproblemer som akne og fremmer heling af sår.

10. Aids Fordøjelse

Den indeholder en stor mængde fiber, der er kendt for at forbedre fordøjelsen og sundheden af ​​tarmen. Forbrugende søde kartofler kan øge mængden af ​​fiber i kroppen behov for at have normal fordøjelse. Det kan også bidrage til at forebygge forstoppelse, som er en af ​​de indsatser sød kartoffel fordele for babyer.

11. regulerer blodtrykket

Da de er rige på kalium og magnesium, er søde kartofler forbruges at kontrollere blodtrykket. Højere indtag af kalium resulterer i lavere blodtryk og således reducerer risikoen for at udvikle koronar problem eller slagtilfælde. Magnesium er en anden kostkomponent der forhindrer hypertension ved at reducere blodtrykket.

12. Øger Fertilitet

De store mængder af vitamin A gør sød kartoffel en af ​​de bedste grøntsager til kvinder i den fødedygtige alder, fordi det hjælper til at forbedre fertiliteten. Vitamin A spiller en vigtig rolle for forbedringen reproduktive forestillinger, og dens mangel kan føre til sekundær infertilitet hos kvinder. Disse kartofler indeholder også jern, som er god til at fremme frugtbarhed. Derfor kan en stigning i indtaget af jern fra fødevarer som søde kartofler hjælpe med at undgå sekundær frugtbarhed og mindske risikoen for ægløsning infertilitet hos kvinder.

13. Fremmer bedre Vision

Den A-vitamin til stede i søde kartofler hjælper i forbedring af synet. Dette vitamin er vigtigt for dannelsen af ​​forskellige pigmenter, som er ansvarlige for absorption af lys i øjnene. Det opretholder også den korrekte struktur af nethinden. Mangel på vitamin A vil føre til dårligt syn og kan også medføre blindhed. Mangel er også knyttet til øjensygdomme som sårdannelse på hornhinden, tørhed af hornhinden, og conjunctiva. Vitamin A, C og E er god til at fremme bedre udsyn og forebygge problemer i øjnene.

14. Hjælper Vægt Management

Søde kartofler indeholder fermenterbare og opløselige fibre, der tilbyder kroppen en selvbærende og naturlige mekanisme til at regulere vægten. Dietary fibre som pektin er effektive til at reducere indtagelse af mad og øge aktiviteten af ​​kroppens hormoner. Således vil øge forbruget af søde kartofler medføre højere fiber indtag, hvilket vil føre til lavere legemsvægt. Derfor søde kartofler til vægttab er et glimrende valg.

15. forbedrer hukommelsen

Søde kartofler indeholder anthocyanin, som har egenskaber, der kan forbedre hukommelsen. det er antioxidant egenskaber i høj grad øge hukommelse.

Sådan Vælg og Store søde kartofler?

Når du vælger en sød kartoffel, først tage et kig på huden og se om alt har samme farve uden nogen tegn på revner eller forfald. Giv kartoflen lidt klem, og hvis det er squishy så er det et tegn på forrådnelse. Når du har taget kartofler hjem, holde dem i et dejligt sted som en kurv på spisekammer eller bordplade. Du bør holde dem køligt og tørt og bruge dem i løbet af få uger.

Er der nogen bivirkninger ved at spise søde kartofler?

De fleste mennesker kan tåle søde kartofler. de store mængder af oxalat Dog vil give problemer i mennesker, der er tilbøjelige til dannelsen af ​​sten i nyrerne.