Overraskende helsemessige fordeler av søtpoteter som du bør vite

Søtpoteter er veldig deilig og næringsrik rotgrønnsaker. De er kremet og myk, noe som gjør dem perfekt ingrediens i mange oppskrifter. Dette er de beste kildene til mange vitaminer og mineraler, og er fullpakket med riboflavin, tiamin, niacin, og karotenoider. De inneholder også mye av medisinske fordeler og hjelp i bodybuilding.

Hvorfor Søtpotet er bra for helsen

Her er noen fordeler av søtpoteter.

1. Forhindrer Vitamin A-mangel

Søtpoteter er en fantastisk kilde til vitamin A, fordi de inneholder store mengder betakaroten. Betakaroten omdannes til vitamin A i våre lever, og hvert molekyl av betakaroten gir opphav til to molekyler av vitamin A. Vitamin A er nødvendig for å hjelpe kroppen å bekjempe ulike infeksjoner og forbli motstandsdyktig mot infeksjoner i fremtiden.

2. Håndterer Diabetes

På glykemisk indeks skala, er søtpoteter kategorisert som lav til høy, da de kan redusere forekomsten av insulinresistens. Søtpoteter har lav glykemisk indeks, noe som betyr at de slipper sukker i blodet svært sakte, sammenlignet med de andre stivelsesholdige matvarer.

Dette jevn frigjøring hjelper med å kontrollere nivåene av blodsukker av individer. Således kan søtpoteter brukes til å regulere blodsukkernivåene hos diabetiske mennesker. Søte poteter har magnesium og fiber, som er viktige i behandling og forebygging av diabetes.

3. Reduserer stressnivå

Søte poteter har en høy andel av magnesium, som er et viktig mineral for at kroppen skal fungere ordentlig. En av de mest verdifulle fordeler av dette mineralet er at det bidrar til å redusere angst og stress. Mangel på magnesium er forbundet med økt risiko for stress, depresjoner og angst. Dermed kan søtpoteter bidra til å fylle de magnesium nivå og bidra til å behandle depresjon og angst-relaterte atferd.

4. Fremmer anti-inflammatorisk aktivitet

Søte poteter har en god mengde vitaminer som har gode anti-inflammatoriske egenskaper. Dessuten har det en høy konsentrasjon av cholin. Kolin er et allsidig næringsmiddel, og en av de beste fordeler er at det reduserer kroppens inflammatoriske respons, noe som resulterer i mindre inflammasjon.

Søte poteter inneholder også antocyaniner, som er viktig for å forebygge og redusere betennelse i tarmkreftcellene og redusere celleproliferasjon i visse kreftceller. Derfor, tilstedeværelse av kolin og antocyaniner i søtpoteter gjør det til et viktig kosten kilde for reduksjon og forebygging av betennelse.

5. Hindrer, Beskytter, og styrer Cancer

Lilla-fleshed søtpotet er spesielt effektivt i bekjempelse av kreft. Elementene i dette kan hemme veksten av spesifikke kreft som magekreft, brystkreft, og tykktarmskreft. De høye Antocyanin nivåene er årsaken til anti-kreft aktivitet i bryst og magekreft. Utdrag fra poteten kan drepe prostata kreft celler, noe som gjør at kreften ikke sprer seg eller vokse til andre deler av prostata.

6. Hjelper å vokte Sår

Et sår oppstår når betent vev blir avgitt fra huden eller fra slimhinnen, noe som kan være svært smertefullt. Ekstraktet fra søt potet er bra for beskyttelse av gastrointestinale vev fra aspirin-induserte magesår. Dermed kan søtpoteter brukes i forvaltningen og behandling av magesår.

7. minimaliserer risikoen for kardiovaskulære sykdommer

Komplikasjoner så som aterosklerose forekomme når det er oksidasjon i kroppen, noe som kan føre til utvikling av mange kardiovaskulære sykdommer. Ekstraktene fra søte poteter inneholder høye nivåer av polyfenoler, som vil undertrykke oksydasjon og dermed redusere risikoen for hjerte- og karsykdommer.

Den inneholder også vannløselige kostfibrer som er sterkt knyttet til en reduksjon i faren for kardiovaskulære sykdommer. Derfor er Antocyanin, fibre, polyfenoler, og den høye radikalfjernende aktivitet er tilstede i disse poteter alt som trengs for å kjempe mot kardiovaskulære sykdommer.

8. Inneholder antimikrobielle egenskaper

Søte poteter har en viss mengde av antimikrobiell aktivitet. Ekstraktene fra disse poteter inneholder antimikrobielle egenskaper som kampen mot bakterier som er ansvarlige for tyfus og lungebetennelse. Fiberinnholdet kan også redusere utviklingen av matbårne bakterier. Dette er grunnen til søte poteter anvendes i forebygging og behandling av forskjellige typer av bakterielle infeksjoner og patogener.

9. Forbedrer hud og hår

Søtpoteter er rike på vitamin A, C og E, som er stor for hår og hud. Vitamin E har potensial til å øke hårvekst og tetthet i personer som har høye håret falle. Dette er fordi dette vitamin har antioksidantegenskaper som kan bidra til å redusere en vesentlig årsak til alopecia oksidativt stress.

Vitamin C er populært for dermatologiske behandlinger og brukes i behandling av hyperpigmentering og foto-aldring. Vitamin C er nødvendig for syntesen av kollagen, som er en viktig strukturelt protein av huden. Det har også anti-inflammatorisk egenskaper, og dermed bidrar til å styre hudproblemer som akne og fremmer helbredelse av sår.

10. Aids Fordøyelse

Den inneholder en høy mengde av fiber, som er kjent for å forbedre fordøyelse og helsen til tarmen. Forbruker søtpoteter kan øke mengden av fiber i kroppen for å ha normal fordøyelse. Det kan også bidra til å forebygge forstoppelse, som er en av de innsatsene søtpotet fordeler for babyer.

11. regulerer blodtrykket

Siden de er rikt på kalium og magnesium, er søtpoteter forbrukes for å kontrollere blodtrykket. Høyere inntak av kalium resulterer i lavere blodtrykk og således reduserer risikoen for å utvikle koronar problem eller slag. Magnesium er en annen bestanddel i dietten som forhindrer hypertensjon ved å redusere blodtrykket.

12. Øker Fruktbarhet

De høye mengder av vitamin A gjør søtpotet en av de beste grønnsakene for kvinner i fertil alder fordi det bidrar til å øke fruktbarheten. Vitamin A spiller en stor rolle i å forbedre reproduktive forestillinger, og dens mangel kan føre til sekundær infertilitet hos kvinner. Disse poteter inneholder også jern som er flinke til å fremme fruktbarhet. Derfor kan en økning i inntaket av jern fra matvarer som søte poteter bidra til å unngå sekundær fruktbarhet og redusere sjansene for ovulatory infertilitet hos kvinner.

13. Fremmer Bedre syn

Vitamin A finnes i søte poteter hjelper i forbedring av synet. Dette vitaminet er viktig for dannelsen av ulike pigmenter som er ansvarlig for opptaket av lys i øynene. Det opprettholder også den riktige strukturen på netthinnen. Mangel på vitamin A vil føre til dårlig syn og kan også føre til blindhet. Mangel er også knyttet til øyesykdommer som sårdannelse i hornhinnen, tørrhet i hornhinnen, og konjunktiva. Vitaminene A, C og E er flinke til å fremme bedre syn og forebygge problemer i øynene.

14. Hjelper i Vektkontroll

Søte poteter inneholder fermenterbare og løselig fiber som gir legemet en selvdrevet og naturlig mekanisme for å regulere vekt. Dietary fibre som pektin er effektive i å redusere inntaket av mat og øke aktiviteten til kroppens hormoner. Således vil øke forbruket av søtpoteter føre til høyere fiber inntak, noe som vil føre til lavere kroppsvekt. Derfor, søtpoteter for vekttap er et utmerket valg.

15. forbedrer hukommelsen

Søte poteter inneholder antocyaner, som innehar egenskaper for å forbedre hukommelsen. Det er antioksidantegenskaper i stor grad forbedre hukommelsen.

Hvordan velge og lagre søtpoteter?

Når du velger en søtpotet, først ta en titt på huden og se om alt har samme farge uten noen tegn på sprekker eller forfall. Gi poteten litt klem, og hvis det er squishy så er det et tegn på rotting. Når du har tatt poteter hjemme, holde dem på et fint sted som en kurv på pantry eller benkeplate. Du bør holde dem kjølig og tørt, og bruke dem i løpet av noen uker.

Er det noen bivirkninger av å spise søtpoteter?

De fleste kan tolerere søtpoteter. Imidlertid vil store mengder oxalates forårsake problemer hos personer som er utsatt for dannelse av steiner i nyrene.