Överraskande positiva hälsoeffekterna av sötpotatis som du bör veta

Sötpotatis är mycket läcker och näringsrika rotfrukter. De är krämig och mjuk, vilket gör dem perfekta ingrediensen för många recept. Dessa är de bästa källorna till många vitaminer och mineraler, och är packade med riboflavin, tiamin, niacin och karotenoider. De innehåller också en hel del medicinska fördelar och hjälp i bodybuilding.

Varför Sötpotatis är bra för din hälsa

Här är några fördelar av sötpotatis.

1. Förhindrar-vitaminbrist

Sötpotatis är en fantastisk källa till vitamin A, eftersom de innehåller höga halter av betakaroten. Betakaroten omvandlas till vitamin A i våra lever, och varje molekyl av betakaroten ger upphov till två molekyler av vitamin A. Vitamin A behövs för att hjälpa kroppen att bekämpa olika infektioner och förblir resistent mot infektioner i framtiden.

2. Hanterar Diabetes

På glykemiskt index skala, sötpotatis kategoriseras som låg till hög, eftersom de kan minimera förekomsten av insulinresistens. Sötpotatis har ett lågt glykemiskt index, vilket innebär att de släpper socker i blodet mycket långsamt, jämfört med de andra stärkelserika livsmedel.

Denna jämn frisättning hjälper till att kontrollera nivåerna av blodsocker av individer. Således kan sötpotatis användas för att reglera blodsockernivåerna i diabetiker människor. Sötpotatis har magnesium och fiber, som är viktiga i förvaltningen och förebyggande av diabetes.

3. Minskar spänningsnivåer

Sötpotatis har en stor mängd magnesium, vilket är en viktig mineral för kroppen att fungera korrekt. En av de mest värdefulla fördelarna med detta mineral är att det bidrar till att minska ångest och stress. Brist på magnesium är kopplad med högre risk för stress, depression och ångest. Således kan sötpotatis bidra till att fylla på magnesiumnivåer och att behandla depression och ångestrelaterade beteenden.

4. Främjar Antiinflammatorisk aktivitet

Sötpotatis har en bra mängd vitaminer som har stora antiinflammatoriska egenskaper. Dessutom har det en hög koncentration av kolin. Kolin är en mångsidig näringsämne, och en av de bästa fördelarna är att det minskar kroppens inflammatoriska svaret, vilket sålunda resulterar i mindre inflammation.

Sötpotatis innehåller också antocyaniner, som är viktiga för att förebygga och minska inflammationen i koloncancerceller och minska cellproliferation i vissa cancerceller. Därför närvaron av kolin och antocyaniner i sötpotatis gör det en viktig exponeringskälla för att minska och förebygga inflammation.

5. Förhindrar, skyddar och Hanterar Cancer

Purple-konkretiseras sötpotatis är särskilt effektiv i kampen mot cancer. Elementen i detta kan hämma tillväxten av vissa cancerformer som magcancer, bröstcancer och tjocktarmscancer. De höga antocyaninfärgning nivåer är orsaken till anti-canceraktivitet i bröst- och magcancer. Utdrag ur potatisen kan döda prostatacancerceller, se till att cancer inte sprids eller växa till andra delar av prostatan.

6. Hjälper att skydda sår

Ett sår uppstår när den inflammerade vävnaden är en byggnad från huden eller från slemhinnan, vilket kan vara mycket smärtsamt. Extraktet från sötpotatis är bra för att skydda mag-tarmvävnader från aspirin-inducerad ulcus. Således kan sötpotatis användas vid hantering och behandling av magsår.

7. minimerar risken av kardiovaskulära sjukdomar

Komplikationer såsom åderförkalkning uppstår när det finns oxidation i kroppen, vilket kan leda till utvecklingen av många hjärt-kärlsjukdomar. Extrakten från sötpotatis innehåller höga halter av polyfenoler, som kommer att undertrycka oxidation och därmed minska risken för att utveckla hjärt-kärlsjukdomar.

Den innehåller också lösliga kostfibrer som är starkt kopplade till en minskning i risken för hjärt-kärlsjukdomar. Därför, antocyaninfärgning, fibrer, polyfenoler, och den höga radikalelimineringsaktiviteten närvarande i dessa potatis behövs alla för att bekämpa hjärt-kärlsjukdomar.

8. Innehåller antimikrobiella egenskaper

Sötpotatis har en viss mängd av antimikrobiell aktivitet. Extrakten från dessa potatis innehåller antimikrobiella egenskaper som bekämpar mot de bakterier som är ansvariga för tyfoid och lunginflammation. Fiberhalten kan också minska utvecklingen av livsmedelsburna bakterier. Det är därför sötpotatis används i förebyggande och behandling av olika typer av bakteriella infektioner och patogener.

9. Förbättrar hår och hud

Sötpotatis är rika på vitamin A, C och E, som är bra för hår och hud. Vitamin E har potential att öka hårväxt och täthet hos individer som har högt hår falla. Detta beror på att detta vitamin har antioxiderande egenskaper som kan bidra till att minska en viktig orsak till håravfall oxidativ stress.

C-vitamin är populär för dermatologiska behandlingar och används vid behandling av hyperpigmentering och foto-aging. C-vitamin är nödvändig för syntesen av kollagen, som är en viktig strukturprotein av huden. Det har också antiinflammatoriska egenskaper, och därmed hjälper till att hantera hudproblem som akne och främjar läkning av sår.

10. Aids Digestion

Den innehåller en hög mängd fibrer, som är känd för att förbättra matsmältningen och hälsan hos tarmen. Konsumerar sötpotatis kan öka mängden fiber i kroppen som krävs för att ha normal matsmältning. Det kan också bidra till att förhindra förstoppning, som är en av de satsningar sötpotatis fördelar för spädbarn.

11. reglerar blodtrycket

Eftersom de är rik på kalium och magnesium, är sötpotatis förbrukas för att kontrollera blodtrycket. Högre intag av kalium resulterar i lägre blodtryck och därmed minskar risken för att utveckla koronar problem eller stroke. Magnesium är en annan dietkomponenten som förhindrar hypertoni genom att sänka blodtrycket.

12. Ökar Fertilitet

De höga halter av vitamin A gör sötpotatis en av de bästa grönsaker för kvinnor i fertil ålder, eftersom det bidrar till att öka fertiliteten. Vitamin A spelar en viktig roll för att förbättra reproduktions föreställningar, och dess brist kan leda till sekundär infertilitet hos kvinnor. Dessa potatis innehåller också järn som är bra på att främja fertilitet. Därför kan en ökning av intaget av järn från livsmedel som sötpotatis att undvika sekundära fertilitet och minska risken för ägglossnings infertilitet hos kvinnor.

13. främjar bättre Vision

Vitamin A finns i sötpotatis hjälper till att förbättra synen. Detta vitamin är viktigt för bildandet av olika pigment som är ansvariga för absorptionen av ljus i ögonen. Det har även den rätta strukturen av näthinnan. Brist på vitamin A leder till dålig syn och kan också orsaka blindhet. Brist är också kopplat till ögonsjukdomar som sårbildning hos hornhinnan, torrhet av hornhinnan, och konjunktiva. Vitamin A, C och E är bra på att främja bättre syn och förebygga problem i ögonen.

14. Hjälper Viktkontroll

Sötpotatis innehåller fermenterbara och lösliga fibrer som erbjuder kroppen en självbärande och naturlig mekanism för att reglera vikten. Dietfibrer som pektin är effektiva för att minska intaget av mat och öka aktiviteten av bodys hormoner. Sålunda kommer att öka konsumtionen av sötpotatis resultera i högre fiberintag, vilket kommer att leda till lägre kroppsvikt. Därför sötpotatis för viktminskning är ett utmärkt val.

15. Förbättrar Minne

Sötpotatis innehåller antocyanin, som besitter egenskaper att förbättra minnet. det är antioxiderande egenskaper avsevärt förbättra minnet.

Hur man väljer och Store sötpotatis?

När du väljer en sötpotatis, först ta en titt på huden och se om allt har samma färg utan några tecken på sprickbildning eller sönderfall. Ge potatisen lite squeeze, och om det är squishy så är det ett tecken på att ruttna. När du tar potatis hem, hålla dem på ett trevligt ställe som en korg på skafferiet eller bänk. Du bör hålla dem svalt och torrt och använda dem inom några veckor.

Finns det några biverkningar av att äta sötpotatis?

De flesta människor kan tolerera sötpotatis. Dock kommer de höga halter av oxalater orsaka problem hos personer som är benägna att bildandet av stenar i njurarna.