Orsakerna och tips för att lindra nacksmärta efter att ha sovit

När du stiger upp på morgonen, du vill känna sig fräsch och energisk för att kunna ta sig igenom resten av dagen. Men vakna upp med nacksmärta kan vara en riktig dämpare. En stel och värkande nacke efter att sova är ganska vanligt och kan upprepa en gång för mycket. Men du kan prova enkla sätt att undvika det eller åtminstone minimera smärtan.

Orsaker till att dina Neck Hurts efter Sleeping

Det är inte lätt att tro att sova kan orsaka smärta av något slag. Man skulle förvänta sig att vakna upp känslan föryngrad, inte omvårdnad en smärta; särskilt i nacken. Det finns ett antal skäl till varför detta händer. Här är orsakerna till nacksmärta efter sover:

1. Stiff Neck

När du sover, tenderar kroppen att bli stel på grund av långa timmar av inaktivitet. Sova i obekväma ställningar kan påverka dina ledband och senor. Musklerna i nacken blir oflexibla, speciellt om kroppen förblir stel i nacksmärta sovställning, med andra ord, en rolig eller besvärlig sovställning.

2. Dålig Sova Posture är gärningsmannen

Den vanligaste orsaken till nacksmärta från att sova fel är din sovställning. Om du vill sova på magen, då kan du behöva dike det genast. När du sover inför sängen, är halsen vrids i en extrem vinkel. Detta är säker på att ge dig en otäck smärta när du stiger upp.

3. kudden kanske inte din Pal

Människor tillbringar mycket tid och energi på att försöka välja rätt kudde. Inte en liten bedrift. En bra kudde är den som håller näsan, huvudet och ryggen i en linje. Halsen och huvudet böj olyckligt om kudden är antingen för knubbig eller för tunt. Att välja en kudde som hjälper dig att behålla en hälsosam huvud och hals position är viktig.

4. din madrass ökar din Misery

Madrassen du sover på kan också lägga till dina elände. Om du använder en mycket mjuk madrass, då är chansen att du arent bibehålla en hälsosam läge när de sover. Det kan orsaka att kroppen att sjunka i sängen, vilket i sin tur skulle böja din ryggrad och axlar oroligt. I allt detta skulle halsen behöva bära bördan.

5. Graviditet och Neck Woes

Om du är gravid, då en värkande kropp är inte ny för dig. Du kan uppleva nacksmärtor på grund av hormonella förändringar i kroppen. Dessa smärtor kan lugna ner en bit. Men den tredje trimestern kommer med sin andel av lägre ryggont som uppenbarligen påverkar halsen också. Utöver detta, en gravid kvinna kämpar för att hitta en bekväm ställning att sova i. Det är mer dåliga nyheter för halsen.

Förutom dessa, om du lider av artrit eller andra kroniska livmoderhalscancer smärta eller har haft någon form av nackskador som whiplash, etc, då är det bäst att fråga din läkare om råd.

Sätt att lindra Neck Pain från Sleeping

För att befria dig från denna nacksmärta, hur man sover måste allvarligt övervägas. Med det och några andra hälsosamma vanor som nämns nedan, kan du kyssa smärtan och öm hals adjö.

1. sover på rygg

Shavasana eller liket poserar Yoga med båda händerna placerade på sidan är den bästa positionen för att undvika nacksmärta. Detta säkerställer att rygg och nacke stöds på sängen när du sover.

När man ligger ner, bör du hålla dina ben och händer avslappnad. Halsen måste vara i linje med ryggen och mustnt falla på vardera sidan.

2. sova på din sida

Detta är en annan lämplig sovställning. Denna position gör att nacke och rygg är i en sund position och att det inte finns någon onödig belastning på ryggraden, med andra ord, din hals.

3. Undvik att hålla handen på din panna

När du sover med ena handen på din panna är scalene musklerna i nacken och de övre trapetsformade musklerna ojämnt aktiverad. Detta resulterar i förskjutning som nacken blir roteras. Tänk på att inte göra det om du vill undvika en stel nacke på morgonen.

4. Hands-on-Chest Position bör undvikas

I detta fall, även om musklerna på båda sidor är lika aktiveras de övre trapetsformade och nackmuskler tenderar att strama upp och orsaka domningar. Det är troligt att om du sover i detta läge skulle du vaknar med en öm och värkande nacke.

5. Välj en lämplig kudde

Kudden du använder kan göra hela skillnaden. En kudde som stöder nacken väl är bäst. Det bör vara sådan att när du placerar huvudet dessutom med varje förändring i läge, kudden måste också ändra form. Kontrollera också att du ändrar kudden om det börjar bottnar på grund av långvarig användning.

6. Använd Särskilda Kuddar

För dem som sover på sin sida, är det tillrådligt att använda en kudde som är högre nedanför halsen än huvudet. Använd en bra nackkudde när du reser i plan, etc för att stödja din nacke och rygg.

7. Var uppmärksam på madrass

Förvandla din madrass från gång till gång, så att det inte börjar att kollapsa på bara ett ställe. Också byta din gamla madrass för en ny regelbundet så att den fortsätter att stödja din rygg och nacke i en sund position.

8. sova på magen är ett förbjudet

Det kan vara svårt att plötsligt ändra vana att sova på magen. Men du kommer att behöva göra en ansträngning för att korrigera din sovställning till förmån för halsen.

9. För gravida kvinnor

Om du sover på rygg, sedan stötta en kudde eller två under knäna. Eller om du föredrar att sova på din sida, sedan placera kuddar mellan knäna.

10. Morning Sträcker

Enkla sträckor eller yoga kan verkligen göra en skillnad. Det kommer att hjälpa slappna av muskler och leder i kroppen och göra dem mer flexibla.

Den typ av smärta och intensitet kan skilja sig från person till person, men dessa är enkla sätt att en fridfull sömn och en glad morgon.

Morgon övningar för att lindra en stel nacke

Om det inte är kronisk smärta eller någon annan allvarlig sjukdom, det finns lite att motion inte kan ta hand om. En enkel öm hals kan lindras med följande övningar:

1. Head Droppar

Stå rak och långsamt släppa huvudet åt höger. Hålla ser framför dig när du gör detta. Vänta 10 punkter och upprepa sedan på vänster sida. Upprepa hela sekvensen tre gånger. Du kan sträcka mer genom att släppa motsatt axel för varje sida.

2. Up-Down Motion

Rak i ryggen. Långsamt sänka huvudet och röra hakan mot bröstet. Vänta 10 räknas. Därefter luta huvudet uppåt. Vänta 10 räknas. Upprepa tre gånger. En något mer intensiv version är att lägga bröstet nedåt på sängen så att endast huvudet är över sängkanten. Upprepa upp-ned rörelse tre gånger.

3. över axeln

Stå rak och se framåt. Sakta flytta huvudet för att se över din högra axel. Vänta 10 räknas. Upprepa till vänster. Upprepa sekvensen tre gånger.

4. Huvud Juts

Sitt rakt med ryggen rak. Tryck huvudet ut och håll i 10 punkter. Tryck sedan hela vägen tillbaka och håll. Kom ihåg att hålla kroppen upprätt. Upprepa det 5 gånger.

5. Head Hissar

Lägg ner platt på en matta. Tryck på din gom eller gommen med tungan. Nu, när du räknar till 10, lindra hakan mot bröstet. Därefter lyfter mycket långsamt huvudet från mattan. Bild basen av din skalle och föreställa sig att huvudet böjer mellan öronen. Detta bidrar till att sträcka ut musklerna i nacken. Håll i 10 punkter och slappna av. Upprepa detta för cirka två minuter. Vara långsam.