Ønsker du å slutte å røyke? Prøv disse sunne alternativer

Røyking, har vi blitt fortalt gang på gang, er skadelig for helsen. Jada, det gir deg et par minutter av lykke fordi det er en utmerket stress Buster, men den negative effekten som kommer sammen med det er langt verre enn sine fordeler. Hver sigarett du røyker setter deg i fare for kreft, hjerte plager og dårlig livskvalitet.

Sunn og naturlig erstatter for røyke

Hvis du leser denne artikkelen, er sjansen stor for at du vurderer eller planlegger nødlanding denne uvanen. Les videre for noen sunne og naturlige substitutter å slå denne avhengigheten.

1. holde deg opptatt

Er du en nikotin stoffmisbruker? Da er sjansen stor for at du kan oppleve abstinenssymptomer. Dette kan være utfordrende, som de fleste av symptomene oppleves inkluderer rastløshet, angst, irritasjon, tretthet, søvnforstyrrelser, og humørsvingninger. For å kunne håndtere dette, må du holde deg opptatt. Ta opp en ny kurs eller delta i et fellesskap. På denne måten vil du holde tankene opptatt.

2. Pass på at du ikke isolere deg selv

Mesteparten av tiden røyking er en sosial aktivitet. Folk tar røyk pauser i mellom lange timer med arbeid eller under en sammenkomst. Hvis du har besluttet å gi opp røyking, sjansene er at du kutter deg selv fra din vanlige røyker buddies. Kjeden røykere kan ha humørsvingninger i løpet av denne fasen som vil ytterligere akselerere behovet for å isolere deg selv.

Men du må unngå å gjøre dette. Å gi opp røyking er ikke en form for straff. Du trenger ikke å håndtere dette alene. Snakk med dine nære og kjære, fortelle dem om din beslutning. Fortell røyker kompiser om dette trinnet i den andre retningen, slik at de forstår dine grenser.

3. Tenk om fordelene ved ikke å røyke

Krav kan være vanskelig når du fokuserer på hvor mye du virkelig trenger en røyk. I stedet ser i den andre retningen. Tenk på hvordan du ikke dreper lungene, og til slutt selv. Hjertet ditt er nå mye sunnere enn når du er konstant røyke. Selv teksturen i huden og håret blir bedre når du gir opp røyking. Fordelene med å røyke på en gitt dag vil veie tyngre enn de ulemper ved røyking, som det er ingen.

4. Ta opp en ny hobby

Tar opp nye hobbyer kan ha en positiv effekt på livet ditt. Det kan hjelpe deg å vokse og bli mer produktiv. Det kan også gi deg en følelse av trygghet og forbedre dine ferdigheter. Ta opp en ny hobby som å lese en god bok eller maling. Det er mange alternativer tilgjengelig for deg å velge mellom.

5. Hit Gym

Working ut er bra for kroppen din, så vel som sinnet ditt, er det også en av de beste alternativene til å røyke for stress relief. Meld deg på nærmeste treningsstudio og jobb deg vei til god helse. Når du røyker, hjernen utgivelser feel-good hormoner. Når du slutte å røyke, går du inn i en følelse av tilbaketrekning hovedsakelig fordi disse feel-good hormoner ikke blir produsert. Trening hjelper faktisk frigjøre disse feel-good hormoner, noe som er grunnen til at vi føler stor etter en god treningsøkt.

6. distrahere deg selv Når Cravings Hit

Du er nødt til å ha cravings. Dette er en del og pakke av å gi opp på avhengighet. Men når du føler at disse cravings er snikende på deg, prøver og distrahere deg selv med noe annet. Stå opp og ta en tur, ringe en venn, eller bare plukke en bok som du kan lese. Prøv å ikke erkjenne cravings.

7. akupunktur

Akupunktur er en gammel terapi som involverer tynne nåler som er satt inn i kroppen. Akupunktur terapi er nyttig i flere saker, og røyking er en av dem. Men mens dette ikke fungerer for alle, gjør det for noen – juryen er fortsatt ute på om dette er en effektiv behandling eller ikke.

8. Velger elektroniske sigaretter eller urtesigaretter

Elektroniske eller elektriske sigaretter er batteridrevne innretninger som er en mindre skadelig alternativ til konvensjonelle sigaretter. Urtesigaretter er en mer organisk base, som er igjen en mindre skadelig alternativ til konvensjonelle sigaretter. Disse sigaretter inneholder alternative røyking urter som har liten eller ingen nikotin innhold. Du kan melde deg på dette i stedet for vanlig, men du trenger å vite at mens disse er mindre skadelig i sammenligning, de er fortsatt dårlig for helsen. Målet her er å fullstendig sette en stopper for denne dårlige vanen og ikke å velge det minste av to onder.

9. Skjem selv

Få deg en massasje eller kjøpe en konfekteske. Hvis du klarer å ha gjort unna med røyking, da har du tjent deg det privilegium å gi deg insentiver. Dette motiverer deg videre til å feste med din beslutning om å forlate bak pakke sigaretter.

10. Sett Sigaretter med vann eller gulrot pinner

For noen røykere, ett problem de står overfor når de gir opp røyking er trangen til å gjøre noe med sin munn. Drikke vann er en stor erstatning for røyking. Vann har bare positive fordeler, i motsetning til røyking. Hvis dette ikke fungerer, kuttet opp noen gulrot pinner og fordøye det når du føler trang til å tenne en sigarett.