Ønsker du å redusere Kolesterol i kroppen din? Gjør disse øvelsene

Hvis du arbeider med kolesterol problemer, trening er en ting som kan hjelpe deg med å få ned kolesterolnivået til et sunt rekkevidde. Regelmessig trening som sykling, turgåing, bading etc. kan bare ikke hjelpe i å bringe ned LDL kolesterol og triglyseridnivåer, men det kan også hjelpe til å øke HDL-kolesterolnivået i kroppen. Lær hvorfor og hvordan trening er bra for å senke kolesterolnivået og vet også om noen av de beste øvelsene som kan hjelpe deg i å oppnå det samme, i denne artikkelen.

Hvorfor Øvelse fungerer best på å senke kolesterol?

Lurer på om trening kan redusere kolesterolnivået? Vel, ja det kan gjøre underverker. Den voksaktige lipid fett, som produseres av leveren, er naturlig til stede i kroppen. Imidlertid kan noen mennesker har denne fettstoff i flere enn nødvendig beløp i kroppen, som deretter stikker inn i arteriene.

Etter å ha festet til arteriene, smalner den dem, og dermed øker sjansene for kardiovaskulære sykdommer. Men regelmessig trening hjelper i å endre karakter av kolesterol. I en studie ble det vist at utøve ikke bare forbedrer størrelse og antall av kolesterolbærende partikler, men det hjelper også i å gjøre dem større eller luftigere og således mindre tilbøyelig til å forårsake blokkering i arteriene.

Hvor mye trening trenger du?

Ifølge nyere forskning, er det viktig å trene i 30 minutter om dagen, minst 4 til 5 dager i uken. Men selv om du kan spare 60 til 90 minutter i uka for trening, kan det vise seg å være gunstig for helsen. Hvis du har en hektisk timeplan, kan du bryte opp treningen planen i to 15-minutters økter per dag.

Best typer øvelser for å kutte ned kolesterolnivået

Her er noen øvelser som kan hjelpe deg i å kutte ned kolesterolnivået:

1. rask gange

Turgåing er utvilsomt en av de beste øvelsene for å senke kolesterolet naturlig. Turgåing er et tryggere alternativ for folk som ikke kan kjøre, enten på grunn av ekstra vekt eller på grunn av alderdom. Men sørg for at du går briskly eller i et raskere tempo for å oppnå cardio effekter. Nyere forskning har vist at gang har fordeler som ligner på å kjøre når det gjelder å senke kolesterolnivået.

2. Running eller Jogging

Hvis du ikke er heftig, er din alder ikke er et problem, og leddene er sunt, så bør du velge jogging eller løping som en daglig form for mosjon for å redusere kolesterolet raskt. Pr en av studiene, har det blitt observert at langdistanseløpere eller joggere har sunnere kolesterolnivå enn kortdistanseløpere.

3. Ta en svømmetur

Svømming er en flott måte å holde den ekstra vekten under sjekk og det bidrar også til å opprettholde et bedre nivå av kolesterol i kroppen. Denne formen for aerobic trening er også lett på leddene.

4. Løft noen vekter

Vekt trening er en fin måte å få kolesterolnivået innenfor normalområdet. Ifølge en studie, har det blitt bevist at mennesker som fulgte styrketrening ble kvitt LDL fra blodet raskere enn de som ikke følger noen motstand trening regime.

5. Sykling

Sykling er en utmerket måte å gjøre noen aerobic trening. Hvis du opplever smerte eller ømhet i leddene, kan du gjøre sykling for å holde kolesterolet under kontroll. Sykling er en fantastisk måte å redusere risikoen for hjerte plager også.

6. Yoga

Så rart som det kan virke, men yoga kan hjelpe deg i å senke kolesterolnivået. Noen studier støtter at yoga er ikke bare gunstig for bedre hjertehelse, men også bidrar til å forbedre kolesterolnivået i kroppen. Ifølge en av de publiserte studiene, folk som praktiserte yoga regelmessig hadde bedre kolesterolnivå enn de som ikke praktiserer yoga.

7. Aerobic, Zumba eller Dans

Enhver høy intensitet trening som Zumba, dans eller aerobic, ikke bare hjelpe deg å forbli i god form, men det er en flott form for trening for å senke det dårlige kolesterolet eller holde kolesterolnivået i sjakk.

Du kan melde deg av noen form for trening som du enkelt kan gjøre. Hvis du har en stillesittende livsstil, ta det sakte og bygge opp din utholdenhet før du tar opp anstrengende trening. Men hvis du er over 60 år, er du overvektig, eller du har en stillesittende livsstil, må du ta kontakt med legen din før du begynner å gjøre noen form for anstrengende eller høy intensitet trening.

Hvordan holde opp trening for å få kolesterolnivået nede?

Trene kan bli monotont og kjedelig. Imidlertid er mantra for å holde deg pepped opp og motivert. Her er noen måter å bo motivert:

1. Få en Partner

Du kan nyte å gå for en løpetur eller jogge helt alene i noen tid, men etter en stund, kan det virke så kjedelig, og du kan selv ønsker å køye treningen økter. Du må be en venn eller et familiemedlem til å bli med deg å holde det mer moro og for å bo mer drevet.

2. holde det ekte

Urealistiske mål er ikke bare vanskelig å oppnå, men de kan også ta en toll på helsen din. Hold det enkelt og holde det ekte, kommer ingenting i livet lett, og helse er ikke noe unntak heller. Små oppnåelige mål vil holde deg glad og fokusert.

3. Hold Fleksibel

Ikke være stiv med treningen planen. Dette betyr at hvis du ikke klarer å ta en joggetur, bør du planlegger å gjøre noen yoga hjemme. Målet er å trene og hvis, på noen dager, en form for trening kan ikke være mulig, velger den andre.

Det bør ikke være noen kompromisser, så langt som helse er bekymret. Derfor, hvis du har blitt oppdaget med høyere nivåer av kolesterol, er det en indikasjon på at du trenger å trekke sokker opp og ta ansvar for din helse. Vi håper denne artikkelen hjelper deg i å få litt perspektiv på å holde seg frisk og motivert. Hold deg frisk og glad.