Ønsker du å ha god søvn om natten? prøv disse matvarene

Akkurat som vi trenger mat og vann for å overleve, er søvn viktig for å opprettholde god helse. Man må sove godt å holde seg sunne og friske. Vet du at du kan spise deg til bedre søvn? Med andre ord, det er visse matvarer som kan bidra indusere bedre søvn. Dette er fordi å spise visse matvarer før sengetid hjelp til å hemme signalstoffene i hjernen vår som holder oss våken og på vakt. Vi skal diskutere noen matvarer som du kan spise før sengetid for å få god søvn.

Matvarer som kan indusere Sound Sleep

Mat hjelper oss i å gi næring, men maten er god for søvnforstyrrelser også. Her er noen matvarer for søvnmangel eller noen matvarer for å indusere bedre søvn:

1. Tomater

Denne røde frisk frukt er lastet med vitamin A, vitamin C, lykopen og folsyre. Disse saftig frukt inneholder også melatonin, en forbindelse som er kjent for sine søvnfremkallende egenskaper. Tomater inneholder også kolin, et næringsstoff som hjelpemidler for å fremme søvn og andre kognitive funksjoner.

2. Druer

Druer inneholder melatonin i overflod. Melatonin hjelper bedre søvn, og dermed en bolle med druer er et ideelt snacking alternativ hvis du opplever problemer med å sovne.

3. pistasje~~POS=TRUNC

Dette yummy mutter er ikke bare makt fullpakket med mange viktige vitaminer og mineraler, men det inneholder også store mengder melatonin. Disse små nøtter kan komme godt med hvis du ønsker å få noen god søvn.

4. Cherries

De fleste av oss liker å nyte kirsebær; imidlertid ikke mange av oss kan være klar over at denne frukten er også stor for battling søvnløshet. Naturlig forekommende melatonin finnes i overflod i disse røde frukter, noe som er flott for å få god søvn. Du kan spise tørket kirsebær også, som de har de samme fordelene som friske kirsebær for å indusere søvn.

5. Kikerter

Dette belgfrukt er lastet med protein, er lite fett og har rikelig mengder fiber i den. Tilstedeværelsen av vitamin B6 og magnesium i kikerter hjelper en føler seg rolig og avslappet, og dermed sove bedre. Kikerter er en av de mest ideelle alternativer for en søvn kosthold.

6. Sopp

Hvis du står overfor problemer med å sove om natten, kan sopp tilby deg den sårt tiltrengte løsning. Denne sopp inneholder tryptofan, som hjelpemidler produksjon av melatonin i kroppen. Hvis du elsker å spise sopp, kan du si farvel til dine sover woes.

7. paprika

Paprika – det være seg grønn, gul eller rød, inneholder gode mengder av tryptofan. Tryptofan bidrar i produksjonen av melatonin, som er en søvnhormonet. Mens klokkene Peppers har en beroligende effekt på søvnen din, kan chilipepper gjøre akkurat det motsatte. Derfor holder chilipepper i sjakk hvis du trenger litt god søvn.

8. Bananer

Denne gule grøtaktig frukten inneholder en god mengde kalium og vitamin B6. Begge disse næringsstoffene er avgjørende for å gjøre søvndyssende hormon, som kalles melatonin. Så neste gang du finner deg selv sliter med å sove, spise en banan og døse bort til ære.

9. Kale

Greens bladrike grønnsaker er bra for din generelle helse, og glasur på kaken er at de grønne grønnsaker er bra for å sette deg til å høres søvn også. Grønne grønnsaker som grønnkål er lastet med kalsium, og mangel på dette mineralet i kroppen din kan gjøre det vanskelig å få god søvn. Derfor har flere grønne bladrike grønnsaker som grønnkål i ditt kosthold for god søvn.

10. helkorn

Har du følt døsig etter å ha fullkornspasta eller andre hele korn? Vel, det er all den høye dosen av magnesium gjør jobben sin. Hele korn har rikelig mengder magnesium, noe som er nyttig i å sette deg til å sove.

11. valnøtter

Bortsett fra å gi deg en bunt av næringsstoffer, har valnøtter vist seg å forbedre kvaliteten på søvnen din også. Tilstedeværelsen av AHA i valnøtter, som er en omega-3 fettsyre, hjelper i å omdanne AHA til DHA. DHA er nyttig i produksjonen av serotonin, en søvninduserende kjemikalie i kroppen.

12. fet fisk

Makrell, tunfisk, ørret og laks er noen fet fisk alternativer. Disse fiskene er en stor kilde til vitamin D og omega-3 fettsyrer. Begge disse komponentene vise seg å være gunstig for å fremme produksjon av serotonin, et kjemikalie ansvarlig for å fremme søvn. Hvis du inkluderer noen unser noen fet fisk før du går til sengs, kan det hjelpe deg å sove bedre.

13. Mandler

Mandler inneholder mange viktige vitaminer og mineraler som er bra for vår helse; men dette er nøtt også ansvar i håndteringen av søvnmangel problemer. Mandler inneholder gode mengder av magnesium, som ikke bare bidra til å redusere stressnivået i kroppen, men også bedre søvnkvalitet.

14. Tyrkia

Dette yummy fugl kjøtt er også ment å indusere bedre søvn hos mennesker. Tilstedeværelsen av tryptofan, en aminosyre i kalkun, hjelper i å utløse søvnfremkallende hormoner. Å spise kalkun kan også føre til en slags tretthet, som kan hjelpe deg til å sove bedre.

Du kan inkludere disse i kostholdet ditt hvis du står overfor problemer med søvnen. Disse matvarer inneholder stoffer som hjelper i å hjelpe bedre og bedre søvnmønster.

ofte stilte spørsmål

Ønsker å vite mer om å legge mat i kostholdet ditt få litt god søvn? Her er noen vanlige spørsmål eller ofte stilte spørsmål om emnet:

1. Hva matvarer bør unngås for en god natts søvn?

Mens noen mat kan hjelpe deg å få god søvn, kan andre matvarer forstyrre søvnen din. Noen matvarer som du bør unngå før leggetid er:

  • Unngå koffeinholdige drikker som kaffe, te og andre slike drikker fordi de kan holde deg våken for lange timer.
  • Behandlet eller junk food fordi de er lastet med fett, som kan gjøre deg tung og urolig om natten.
  • Krydret eller varm mat, fordi de kan føre til halsbrann og surhet.
  • Matvarer som inneholder store mengder protein, fordi proteinrik mat hjelpe i å stimulere hjerneaktiviteten.
  • Fettrik mat, fordi de tar lengre tid å fordøye og forstyrre søvnsyklus.

2. Hva bør jeg drikke for å sove bedre om natten?

Bortsett fra blant annet naturlig mat for en god natts søvn, kan du også ta med noen drinker i kostholdet ditt for å hjelpe deg å sove bedre. Noen av alternativene inkluderer varm melk, kamille te, koffeinfri grønn te, mandel melk eller maltet melk.

3. Når er den beste tiden å konsumere mat å høste maksimal effekt til Aid Sleep?

For å høste maksimale fordeler fra å spise matvarer som kan hjelpe i å indusere bedre søvn, må du spiser disse matvarene minst to til tre timer før sengetid. Dette er fordi maten tar tid å bli fordøyd, og noen ufordøyd mat kan føre til fordøyelsesproblemer eller sure oppstøt, som kan fikle med søvnen din.

Alle liker å sove, men hvis du sliter med å få litt god søvn om natten, kan det ta en toll på helsen din også. Du kan inkludere noen av våre foreslåtte alternativer for å få litt god søvn og føle seg frisk og glad.