Onko ruokavalio ei toimi? Ehkä se ei sovi teidän veriryhmä

Oletko kuullut veriryhmä ruokavalio? Luulin, että se oli debunked kauan sitten, mutta potilaat kyselevät siitä, joten ajattelin pitäisi oppia lisää.

Mikä on veriryhmä ruokavalio?

Vuonna 1996 Peter D’Adamo, naturopathic lääkäri, julkaisi kirjan, jossa hän kuvasi, miten ihmiset voisivat olla terveempiä, elävät pidempään, ja saavuttaa ihannepainon syömällä niiden veriryhmä. Joku valikoima mausteita, mausteet, ja jopa liikunta tulisi riippua veriryhmä. Pian kirja oli paras myyjä ja ihmiset kaikkialla oli selvittää niiden veriryhmä, tarkistavia ostoslistat ja muuttamalla miten he söivät, käyttäneet, ja ajatellut heidän terveyttään.

Tässä muutamia suosituksia mukaan “syödä oikein tyyppiä” ruokavalio:

  • Ne, joilla on tyypin O veren pitäisi valita runsaasti proteiinia elintarvikkeita ja syö paljon lihaa, vihanneksia, kalaa ja hedelmiä mutta rajoittaa jyvät, pavut ja palkokasvit. Laihtua, äyriäisiä, merilevää, punainen liha, parsakaali, pinaatti ja oliiviöljy ovat parhaita; vehnä, maissi, ja maitotuotteiden on vältettävä.
  • Ne, joilla on tyypin veren pitäisi valita hedelmiä, vihanneksia, tofu, äyriäisiä, kalkkuna, ja täysjyvätuotteita mutta välttää lihaa. Laihtuminen, äyriäiset, vihannekset, ananas, oliiviöljy, ja soija ovat parhaita; maitotuotteet, vehnä, maissi, ja munuaisten pavut tulisi välttää.
  • Ne, joilla on tyypin B veren pitäisi valita monipuolinen ruokavalio, joka sisältää lihaa, hedelmiä, maito, äyriäiset, ja jyvät. Laihtua, tyyppi B yksilöiden tulisi valita vihreät vihannekset, kananmunat, maksa, ja lakritsi teetä mutta välttää kanaa, maissia, maapähkinöitä, ja vehnä.
  • Ne, joilla on tyypin AB veri pitäisi syödä maitotuotteita, tofu, lammasta, kalaa, jyviä, hedelmiä ja vihanneksia. Laihtuminen, tofu, äyriäisiä, vihreitä vihanneksia, ja merilevää ovat parhaita, mutta kana, maissi, tattari, ja kidneypapuja tulisi välttää.

Kuten mainittu, suositukset veriryhmä ruokavalioon ulottuvat laajalle ruokavalintoihin. Esimerkiksi ihmiset, joilla on tyypin O veren kehotetaan valitsemaan korkean intensiteetin aerobista liikuntaa ja ottaa täydentää niiden herkkä mahat, kun taas ne, joilla on tyypin Veren pitäisi valita matalan intensiteetin toimintaa ja sisältää meditaatiota osana rutiinia.

Mutta se toimii?

Korkealaatuista tutkimuksia veriryhmä ruokavalio ei ollut julkaistu vertaisarvioiduissa lääketieteellistä kirjallisuutta. Nytkin haun lääketieteellisessä kirjallisuudessa tekijän nimi paljastaa mitään tutkimusta, jotka liittyvät tähän ruokavalioon. Julkaistut tutkimukset 2013 ja 2014 noin veriryhmä ruokavaliot ovat syytä huomata. 2013 Tutkimuksessa analysoitiin maailman lääketieteellisessä kirjallisuudessa eikä löytänyt tutkimus osoita hyötyvät veriryhmä ruokavalio. Vuoden 2014 tutkimuksessa todettiin, että vaikka ihmiset seuraavat jotakin veriryhmän ruokavaliot oli joitakin parannuksia tietyissä kardiometabolisia riskitekijöitä (kuten kolesteroli tai verenpaine), parannukset eivät liittyneet veriryhmä.

Onko mitään järkeä?

Teorian takana tämä ruokavalio on, että veriryhmä on tiiviisti sidoksissa kykyymme sulattaa tietyissä elintarvikkeissa, jotta oikea ruokavalio parantaa ruoansulatusta, auttaa ylläpitämään ihannepainon, lisätä energian tasoilla, ja ehkäistä sairauksia, kuten syöpää ja sydän- ja verisuonitautien .

Type O sanottiin olevan alkuperäisen esi veriryhmä varhaisimmista ihmisille, jotka olivat metsästäjä-keräilijät, ruokavalion, jotka olivat runsaasti eläinproteiinia. Ryhmä A sanottiin kehittyä kun ihmiset alkoivat viljellä ja oli enemmän kasvisruokavaliot. B-ryhmän veriryhmien koituvat keskuudessa paimentolaisheimoihin jotka kulutetaan paljon maitotuotteita. Ja koska Group AB veri piti ovat kehittyneet sekoittuminen ihmisten tyypit A ja B verta, tyyppi AB suositukset olivat välissä niitä ihmisiä, joilla A- ja B-verta.

Jokainen näistä teorioista on kyseenalaistettu. Esimerkiksi on olemassa todisteita siitä, että tyypin A oli itse asiassa ensimmäinen veriryhmän kehittyä ihmisillä, ei kirjoita O. Lisäksi ei ole todistettu yhteys veriryhmä ja ruuansulatusta. Joten, lisäksi ei ollut näyttöä siitä, että ruokavalio toimii, suuret kysymykset siitä, miksi sen pitäisi toimia ensiksi.

Joten, mikä on kääntöpuolensa?

Se on oikeudenmukainen kysymys, varsinkin kun joitakin parannuksia nähtiin ihmisiä antanut tiettyjä veriryhmä ruokavalioon (katso linkki yllä). Syöminen perustuu veriryhmä vaatii sinua tietää veriryhmä ja seuraa rajoittava ruokavalio. Henkilökohtaisten mieltymysten saattaa olla ongelma: kasvissyöjä tyypin O veren voi kamppailla pysyä annetaan ruokavaliota, ja ihmisiä, jotka rakastavat punainen liha voi olla pettynyt oppia niillä tyypin verta. Suositeltava lisäravinteet eivät ole halpoja, liioin suositeltu luomuelintarvikkeita. Ja jos sinulla on tietyt terveysvaatimukset, kuten korkea kolesteroli tai diabetes, ravitsemusterapeutin voi tehdä paremmin näyttöön perustuvia suosituksia sinulle kuin määräytyy veriryhmä.

Mitä nyt?

Puolestapuhujat veriryhmä ruokavalion voi sanoa, että vaikka ihanteellinen tutkimus ei ole vielä suoritettu, jos ei ole todisteita, ei todista ne ovat tehottomia. Ja ei ole myöskään todisteita siitä, että nämä ruokavaliot ovat haitallisia. Joten minun arvaus on, että kiinnostus veriryhmä ruokavalioon ei katoa tahansa pian. Mutta on syy, että kirjakaupat ovat rivit ja rivit kirjoja ruokavaliosta, jokainen väittää olevansa erittäin tehokasta, jos ei paras. Emme yksinkertaisesti tiedä mikä ruokavalio on parasta jokaisen yksittäisen henkilön. Ja vaikka teimme kiinni yksittäisen ruokavalio on usein haasteellista.