Noen grunner til at vi bør spise mørk sjokolade

Mørk deilig sjokolade er en form for sjokolade som har et høyere innhold av kakao smør samt mye mindre melk enn andre typer deilig sjokolade. Føderale regjeringen og også markeds kriteriene for akkurat hvilke elementer kunne identifiseres mørk deilig sjokolade varierer fra nasjon samt marked.

Hva er antioksidanter?

Antioksidanter er kjemikalier som unngår oksydasjon av forskjellige andre forbindelser. For å forenkle dette, antar en vannlinje som begynner å etablere rust på innsiden. Etter hvert vil dette rust sikkert fortsette å utvikle seg i tråd inntil lite eller ikke noe vann kan strømme gjennom. Deretter inkluderer du korrosjon remover til vannlinjen, så vel som det begynner å fjerne buildup, derfor øke sirkulasjonen. Vurder dine arteriene som vannlinjen, og også antioksidanter som korrosjon renere.

Polyfenoler er den viktigste klassifisering av plante-avledet antioksidanter. Det er flere underklasser av polyfenoler som inneholder flavonoider, som i tillegg har subklasser. Blant dem er flavanoler som består av den kraftige catechin og også epicatechin. Epicatechin (tenkte å være mest nyttig antioksidant) er sterkt gjennomvåt opp etter bruk av flavonoid-rik deilig sjokolade.

Er alle mørke sjokolader produsert like?

Ikke alle mørk sjokolade er det samme. Siden kakaopulver består av alle antioksidanter, jo høyere grad av faststoffer (sjokolade kombinasjon av kakao og også kakaosmør), jo større er graden av polyfenol-antioksidanter vanligvis. Unntaket fra regelen er en mørk deilig sjokolade som er dumpet. Dette tyder på at det er raffinert med alkali å hjelpe eliminere bitterhet. Dette, derimot, blir kvitt de fleste av de sunne og balanserte antioksidanter. Det er generelt ansett som en mørk deilig sjokolade som inneholder en grad av 70% eller mer kakao tørrstoff vil levere de beste helsemessige fordeler.

De 9 grunner til at vi bør spise mer enn 70% kakao tørrstoff mørk sjokolade:

  1. Cacao har høyest fokus flavonoid antioksidanter av alle typer plante-avledet mat dyrket på vår jord. Dette er validert av USDA database for flavonoid webinnhold av utvalgte matvarer, som ble lansert i 2007, i tillegg til den høyest mulige ORAC verdi. Oxygen Radical Absorbance Ability (ORAC) er større i kakao i forhold til noe annet. Dette er det overordnede av oksygenradikaler som kroppen tar i fra en bestemt mat.
  2. Reduserer dårlige kolesterolet (LDL). Polyfenoler, til den primære gruppe av kraftige antioksydanter som ligger i plantebaserte matvarer som merlot samt te, bidrar til å hindre oksidasjon av LDL, hvorved man reduserer dets nivåer i blodsystemet.
  3. Øker blodsirkulasjonen gjennom det vaskulære systemet. Flavonoider bidra til vasodilatasjon, utvidelsen av den innvendige diameter av blodkar og også arterier. Studier viser at avslapning av muskelceller grenser arterier bidra til å øke blodstrømmen. Økt blodstrøm er viktig for mange av fordelene stammet fra kakao flavanoler.
  4. Kan forbedre hukommelsen fra økte blodgjennomstrømningen i hjernen. Forskningsstudie har vist lovende resultater i en økt grad av midlertidige minnet i sunne voksne 2 timer etter å ha spist høy sjokolade mørk deilig sjokolade. Dette har ført forskere å undersøke effekten på Alzheimer personer med håp om at det kan være praktisk å minne, sammen med å redusere risikoen for sykdom hos friske voksne så vel som de avslørende indikatorer på sin nærmer seg.
  5. Bidrar til å administrere insulin sensitivitet. Raskt etter å ha spist polyphenol-rik mørk deilig sjokolade, er det en betydelig økning i insulinfølsomhet. Redusert ikke spise insulin og glukose fokus i tillegg til sukker, så vel som insulin reaksjoner på oral glukose hindringen, hadde direkte tilbakevirkninger på modifikasjoner i tillegg i insulinresistens i tillegg til følsomhet (HOMA-IR og også QUICKI – ISI).
  6. Reduserer risikoen for kardiovaskulær sykdom og også slag. Ved hjelp av økt blodstrøm, er plate oppbygging dramatisk redusert, som følge hemme deres evne til å skape emboli. Positive resultater er viktig hos eldre med tanke på at de fleste dødsfall av de over 70 er relatert til karsystemet, hovedsakelig hjertestans og også hjerneslag
  7. Hydrogenert fett fra kakaosmør. Det er ikke så ille, og kanskje stor. En tredjedel av fettet i kakaosmør stammer fra stearinsyre, som ikke øker LDL-kolesterol som de fleste forskjellige andre mettede fettsyrer. En ytterligere tredje stammer fra oljesyre, en hjerte-sunt enumettet fett. Stearinsyre omdannes i leveren til oljesyre.
  8. Senker tilfelle av blodplater og også opphopning av plakk i arteriene. Bevis viser at nivået av epicatechin (den effektive anti-oxidant i sjokolade) heves etter inntak flavonolinnhold-rik deilig sjokolade. Epicatechin øker tilgjengeligheten av nitrogenoksid i det vaskulære system, sakker opphopning av plakk. I tillegg hjelper den i økte blodstrøm som også hindrer klumpingen av blodplater, som deretter skriver embolier i arteriene.
  9. Deilig sjokolade, et afrodisiakum? Selv om dette har vært diskutert, vet vi at sjokolade utgivelser naturlig å ta plass samt humør forbedrer phenylethylamine og også serotonin fra sinnet rett inn i menneskekroppen. Vanligvis disse to forbindelser skje naturlig i sinnet og også blir lansert rett inn i nervesystemet når vi mer enn gjerne, eller når vi opplever følelser av kjærlighet eller entusiasme.

Sjokolade troverdighet som et afrodisiakum kommer fra maya og også Aztec samfunn dateres tilbake nesten 2000 år. Aztec keiser Montezuma brukes til å konsumere 50 krus sjokolade hver dag. Det ble antatt å stimulere gutter og også gjøre kvinner mye mindre hindret. Mye mer i det siste, på 1700-tallet, Casanova (tatt i betraktning den største fan av all tid) favoriserte deilig sjokolade til musserende vin som et afrodisiakum. Spesifikk testing av denne teorien kan være ganske velsmakende og også fornøyelig.

Hva slags matvarer som har flest antioksidanter?

Kanskje blåbær, asparges, grønn te eller bringebær? Bare Hva med mørk sjokolade. Det er korrekt! Antioksidanten grad i en høy cacao sterk mørk sjokolade deilig er vesentlig større sammenlignet med hvilken som helst type av forskjellige andre plante-avledet mat.