Noen alternativer for å forstørre brystet

Hvis du ønsker å øke bryststørrelsen på en naturlig måte, ikke se til kjøleskapet ditt. Ingen mat eller spiseplaner er klinisk vist å forstørre brystet. Å gå opp i vekt kan imidlertid øke størrelsen på brystene og resten av kroppen. Hvis det ikke er resultatet du ser etter, finnes det andre alternativer enn diett som kan hjelpe brystene dine til å se større ut. Fortsett å lese for å lære mer om hva du bør vite om bryster, alternativer for brystvekst som fungerer. Vi vil også ta en titt på noen alternativer som ikke fungerer for brystforstørrelse.

Hva du bør vite om bryst

Det er viktig informasjon du bør vite om bryst.

Bryststørrelse er genetikk

Størrelsen på brystene dine bestemmes i stor grad av genetikk. Når kvinner tenker på bryststørrelse, fokuserer de ofte på brystvolum eller fylde. Andre faktorer, som brystomkrets, spiller også en rolle i hvor store brystene dine ser ut. Både brystvolum og beinstruktur er fysiske egenskaper som kan forekomme i familier.

Bryststørrelsen endres med vekt og alder

I tillegg til arv, spiller andre faktorer inn for å bestemme bryststørrelsen. Disse inkluderer vekt og alder:

 • Måten brystene dine ser ut når du er tenåring er garantert annerledes enn hvordan de vil se ut senere i livet. Størrelsen deres kan øke eller reduseres, og det er sannsynlig at det oppstår noe hengende.
 • Skålstørrelse og torsoomkrets kan endres betydelig med vektøkning eller vekttap. Hvis du går ned eller går opp 20 kilo eller mer, vil bh-størrelsen din sannsynligvis gå opp eller ned.

Hormoner og reproduksjonssykluser påvirker bryststørrelsen

Hormoner og reproduksjonssyklusen påvirker også bryststørrelsen:

 • Brystvev begynner å fylle opp med fett i puberteten, når eggstokkene dine begynner å produsere østrogen
 • Brystene dine kan midlertidig bli større rett før mensen, når østrogen og progesteron forstørrer brystkanalene og melkekjertlene.
 • Forstørrede bryster er et av de første tegnene på graviditet. Østrogen, progesteron og prolaktin jobber sammen for å stimulere brystforstørrelse og melkeproduksjon. Brystene dine vil fortsette å øke i størrelse gjennom hele svangerskapet når de forbereder seg på amming.
 • I overgangsalderen kan en reduksjon i østrogen føre til at brystene dine mister elastisitet og krymper i størrelse.

Alternativer du kan gjøre for å forstørre brystet

Øvelser for brystutvikling

Trening vil ikke gjøre brystene fyldigere. De riktige øvelsene kan imidlertid være svært effektive for å utvikle brystmusklene under brystene, samt rygg- og skuldermusklene. Dette kan hjelpe brystene dine til å se større, høyere og fastere ut.

Noen øvelser å prøve inkluderer:

 • Veggpresser
 • Armhevninger
 • Brystpressextensions
 • Kobra positur

Arbeid med holdningen din

Det er ingen ulemper med å ha utmerket holdning. Selv om god holdning ikke fysisk vil gjøre brystene dine større, kan det forbedre utseendet ved å få dem til å se mer oppsiktsvekkende ut. God holdning støtter også balanse, styrke og fleksibilitet. Det bidrar også til å styrke mage- og ryggmuskulaturen.

Øvelser som bidrar til å forbedre holdningen inkluderer:

 • Barns positur
 • Plankeøvelse
 • Katt-ku-positur

Vurder en ny bh

Mange kvinner bruker feil BH-størrelse. Faktisk er det forskning som indikerer at 70 prosent av kvinnene bruker BH-er som er for små, og 10 prosent bruker BH-er som er for store. En for stram bh kan gjøre brystene flate og få dem til å virke mindre. Det kan også forårsake lite flatterende søl over sidene og ryggen. En for stor BH vil ikke støtte brystene, noe som får dem til å se slappe ut.

Det er også skadelig å bruke en BH som er for gammel. BH-er strekker seg i vask, og etter mange vask passer de kanskje ikke lenger i henhold til størrelsen på etiketten. Din vanlige BH må kanskje byttes ut med en som sitter riktig. En velsittende BH kan fremme og fremheve brystene dine, slik at de ser best ut, uansett størrelse. Vurder å bli profesjonelt utstyrt neste gang du skal handle bh.

Hva er naturlige brystforbedringsprodukter

Mange produkter på internett lover å øke bryststørrelsen. Disse inkluderer lotioner, kremer, massasjer og kosttilskudd. De inkluderer også enheter, for eksempel forstørrelsespumper. Det er ingen kliniske bevis som indikerer at noen av disse produktene eller enhetene har noen fordel i det hele tatt for bryststørrelse. I neste avsnitt vil vi diskutere hver av dem

Kosttilskudd for brystforstørrelse

I tillegg til å være ubrukelig for brystforstørrelse, kan kosttilskudd også være usikre. Vær forsiktig med brystforbedrende kosttilskudd, siden de inneholder urter og ingredienser som kan forårsake alvorlige interaksjoner med medisiner du tar. De har heller ingen påviste helsemessige fordeler.

Brystforstørrelseskremer

Noen brystforstørrelseskremer kan være gunstige for huden, men de vil ikke gjøre noe for å øke bryststørrelsen. Det er ingen studier som indikerer at noen krem, lotion eller lokal behandling kan forstørre brystene. Noen kremer indikerer på etiketten at de har godkjenning fra helsedepartementet. Dette kan være falsk reklame, så sørg for å undersøke kremen før du kjøper den.

Brystforstørrelsesmassasje

Brystmassasje er flott for å stimulere blodstrømmen, støtte ammingskomfort og oppdage potensielt ondartede klumper. Det er imidlertid helt ubrukelig for å få større bryster. Det er ingen vitenskapelige data om at brystforstørrelse er mulig gjennom selv eller profesjonell massasje.

Brystforstørrelsespumper

Enheter som brystforbedringspumper bruker trykk og sug for å trekke i brystene. Dette får dem til å strekke seg og hovne opp, noe som kan få dem til å virke større, midlertidig. Brystforsterkningspumper varierer fra bare noen få dollar til flere tusen. Noen er til og med klassifisert som medisinsk utstyr. Til tross for dette er det ingen kliniske studier som indikerer at en hvilken som helst enhet, enten den er billig eller veldig dyr, vil forstørre brystene.

Konklusjonen

Ingen mat- eller diettplan har blitt klinisk bevist å øke bryststørrelsen. Det er heller ingen kosttilskudd, pumps eller kremer som kan gjøre brystene større. Den beste naturlige måten å forbedre utseendet til brystene på er å gjøre øvelser som styrker bryst-, rygg- og skulderområdet. God holdning hjelper også.