Nekaj ​​razlogov, zakaj bi morali jesti temno čokolado

Temna okusna čokolada je oblika čokolade, ki ima višjo vsebnost kakavovega masla, pa tudi veliko manj mleka kot druge vrste slastno čokolado. Zvezne vlade in tudi merila na trgu za samo tisto predmete lahko identificirati temno slastno čokolado razlikujejo glede na narod, kot tudi trg.

Kaj so antioksidanti?

Antioksidanti so kemikalije, ki preprečujejo oksidacijo različnih drugih spojin. Da bi to poenostavili, prevzeti iz vodno črto, ki se začne vzpostaviti rje na znotraj. Postopoma se bo ta rja zagotovo nadaljuje razvoj v line up, dokler malo ali nič vode lahko tok skozi. Nato vključite korozijsko odstranjevalec na vodno linijo, kot tudi, da se začne, da odstranite nabiranje, zato dvig obtok. Razmislite arterij kot vodno linijo, in tudi antioksidantov, kot so korozijsko čistilom.

Polifenoli so glavni razvrstitev rastlinskih izhaja antioksidantov. Obstaja več podrazredi polifenolov, ki vključuje flavonoide, ki ima dodatno podrazredov. Med njimi so flavanoli, ki so sestavljeni iz močnih katehina in tudi epikatehin. Epikatehin (pomislil, da je najbolj koristen antioksidant) je zelo nabrano po uporabi flavonoid bogate slastno čokolado.

So vse temne čokolade proizvaja enako?

Ni vse temne čokolade so enaki. Ker kakav v prahu sestavljajo vse antioksidantov, večja je stopnja čokolada trdne snovi (kombinacija kakava in tudi kakavovega masla), večja je stopnja polifenolnih antioksidantov na splošno. Izjema od pravila je temna okusno čokoladno, da je dampinški. To kaže, da je rafinirano z alkalno pomagati odpraviti grenkobo. To pa se je znebil večine zdravih in uravnoteženih antioksidantov. Na splošno velja, da bo temno okusno čokolado, ki vsebuje stopnjo 70% ali več snovi kakavovih delov ponudbo najboljše wellness koristi.

V 9 razlogov, zakaj bi morali zaužiti več kot 70% kakavovih delov temna čokolada:

  1. Cacao ima najvišjo fokus flavonoidov antioksidantov katere koli vrste, rastlinskega izvora hrane goji na naši zemlji. To je potrjeno z zbirko podatkov USDA za flavonoid spletne vsebine izbranih živil, je začela v letu 2007, poleg tega, da v največji možni vrednosti ORAC. Oxygen Radical absorbance Sposobnost (ORAC), je večja v kakavu v primerjavi z karkoli drugega. To je splošna kisikovih radikalov, ki jih telo je v iz določenega živila.
  2. Zmanjša slabega holesterola (LDL). Polifenoli, primarna skupina močnih antioksidantov, ki se nahajajo v rastlinskih izhaja živilih, kot so merlot, pa tudi čaji, pomaga, da se ustavi oksidacijo LDL, torej zmanjšanju njene vrednosti v krvni sistem.
  3. Povečuje krvni obtok v celotnem žilnega sistema. Flavonoidi prispevajo k vazodilatacije, širitev notranjega premera žil in tudi arterij. Študije kažejo, da je sprostitev mišične celice, ki mejijo arterije pomaga povečati pretok krvi. Povečan pretok krvi je pomembno, da je veliko prednosti, je izhajala iz kakavovih flavanoli.
  4. Lahko izboljšajo spomin z okrepljenim pretokom krvi v možganih. Raziskava je pokazala obetavne rezultate na povečano stopnjo začasnega spomina pri zdravih in uravnoteženih odraslih 2 uri po obroku visoko čokoladno temno slastno čokolado. To je privedlo znanstvenike, da preuči učinek na Alzheimerjevo boleznijo posameznikov z upanjem, da bi jo bilo praktično v spomin, skupaj z zmanjša tveganje za bolezni pri zdravih odrasli kot tudi tiste razkrivajo kazalnike svoje približuje.
  5. Pomaga upravljati občutljivost na inzulin. Hitro po jedi polifenolov bogato temno slastno čokolado, je znatno povečanje občutljivosti za insulin. Zmanjšana ne jeste insulina in usmerjenost glukoze poleg sladkor ter insulina reakcije na ustnem oviro glukozo, imela neposredne posledice sprememb dodatno v insulinske rezistence, kot tudi občutljivost (HOMA-IR in tudi QUICKI – ISI).
  6. Zmanjšuje tveganje za kardiovaskularne bolezni in tudi kap. Uporaba ojačane pretok krvi, se trombocitov kopičenje dramatično zmanjša, kot posledica inhibira njihovo sposobnost za ustvarjanje embolijo. Pozitivni rezultati so bistvenega pomena pri starejših, če upoštevamo, da je večina umrlih po tistih, ki več kot 70 se nanašajo na žilni sistem, predvsem srčnega zastoja in tudi kap
  7. Hidrogenirana maščoba iz cacao masla. To ni tako slabo, in morda super. Ena tretjina maščobe v cacao masla prihaja iz stearinske kisline, ki se ne poveča LDL holesterola kot večina raznih drugih nasičenih maščob. Dodatna 3. izvira iz oleinske kisline, srčno-zdravo mononenasičenih maščob. Stearinska kislina pretvori v jetrih v oleinska kislina.
  8. Znižuje dogodek trombocitov in tudi nabiranje oblog v arterijah. Dokaz je razvidno, da je stopnja epikatehina (dejanska antioksidant v čokoladi), postavljeno po zaužitju flavanol bogati slastno čokolado. Epikatehin poveča razpoložljivost dušikovega oksida v žilni sistem, upočasnjuje kopičenje plaka. Poleg tega pomaga pri okrepljenim krvnega toka, ki ovira tudi zlepljanje trombocitov, ki nato vnesejo embolijo v arterijah.
  9. Delicious čokolada, afrodiziak? Medtem ko je bila ta razprava, vemo, da je čokolada za javnost seveda poteka, kot tudi razpoloženje izboljšuje feniletilamin in tudi serotonin iz uma desno v človeški sistem. Na splošno, ti dve spojine zgodi seveda v mislih, in tudi se je začela prav v živčni sistem, ko smo več kot zadovoljni, ali ko smo doživlja občutke ljubezni in navdušenja.

Čokolade verodostojnost kot afrodiziak prihaja iz Mayan in tudi Aztekov društva segajo skoraj 2000 let nazaj. Azteški cesar Montezuma uporablja zaužiti 50 vrčkov čokolade vsak dan. To prepričanje je bilo, da spodbujajo fantje, in tudi, da ženske veliko manj oviran. Veliko bolj v zadnjem času, v letih 1700, Casanova (upoštevati največji oboževalec vseh časov) prednost slastno čokolado za penine kot afrodiziak. Specifična testiranje te teorije je lahko zelo okusna in tudi prijetno.

Kakšno živil, ki imajo največ antioksidantov?

Morda borovnice, beluši, okolju prijazno čaj ali maline? Samo kako pa temna čokolada. Tako je! Antioksidativna stopnja v visoki cacao močno temno okusne čokolade je bistveno večja v primerjavi s katerokoli vrsto različnih drugih rastlinskega izvora hrane.