Nekaj ​​možnosti za povečanje prsi

Če želite naravno povečati velikost prsi, ne glejte v svoj hladilnik. Klinično ni bilo dokazano, da bi hrana ali prehranjevalni načrti povečali prsi. Vendar pa lahko pridobivanje teže poveča velikost vaših prsi in preostalega telesa. Če to ni rezultat, ki ga iščete, obstajajo druge možnosti, razen diete, ki lahko pripomore k večjim prsi. Nadaljujte z branjem, če želite izvedeti več o tem, kaj morate vedeti o možnostih za rast dojk, ki delujejo. Ogledali si bomo tudi nekatere možnosti, ki ne delujejo pri povečanju prsi.

Kaj morate vedeti o prsih

Obstaja nekaj pomembnih informacij, ki jih morate vedeti o dojkah.

Velikost prsi je genetska

Velikost vaših prsi je v veliki meri odvisna od genetike. Ko ženske razmišljajo o velikosti prsi, se pogosto osredotočijo na volumen ali polnost prsi. Drugi dejavniki, kot je obseg prsnega koša, prav tako igrajo vlogo pri tem, kako velike so vaše prsi. Tako volumen prsi kot struktura kosti sta fizični značilnosti, ki se lahko izvajata v družinah.

Velikost prsi se spreminja s težo in starostjo

Poleg dednosti vplivajo tudi drugi dejavniki pri določanju velikosti prsi. Ti vključujejo težo in starost:

 • Tvoje prsi, ko si najstnica, se bodo zagotovo razlikovale od tega, kako bodo videti pozneje v življenju. Njihova velikost se lahko poveča ali zmanjša, verjetno pa se bo pojavilo tudi nekaj povešanja.
 • Velikost skodelice in obseg trupa se lahko znatno spremenita s povečanjem ali hujšanjem. Če izgubite ali pridobite 20 funtov ali več, se bo velikost vašega modrčka verjetno povečala ali zmanjšala.

Hormoni in reproduktivni cikli vplivajo na velikost prsi

Hormoni in reproduktivni cikel vplivajo tudi na velikost prsi:

 • Tkivo dojk se začne v puberteti napolniti z maščobo, ko začnejo vaši jajčniki proizvajati estrogen
 • Vaše prsi se lahko začasno povečajo tik pred menstruacijo, ko estrogen in progesteron povečata prsne kanale in mlečne žleze.
 • Povečane prsi so eden prvih znakov nosečnosti. Estrogen, progesteron in prolaktin sodelujejo pri spodbujanju povečanja prsi in proizvodnje mleka. Vaše prsi se bodo med nosečnostjo še naprej povečevale, ko se bodo pripravljale na dojenje.
 • Med menopavzo lahko zmanjšanje estrogena povzroči, da vaše prsi izgubijo elastičnost in se zmanjšajo.

Možnosti, ki jih lahko naredite za povečanje prsi

Vaje za razvoj prsnega koša

Z vadbo prsi ne bodo bolj polne. Vendar pa so prave vaje lahko zelo učinkovite za razvoj prsnih mišic pod prsmi, pa tudi hrbtnih in ramenskih mišic. To lahko pomaga, da so vaše prsi videti večje, višje in čvrstejše.

Nekatere vaje, ki jih lahko poskusite, vključujejo:

 • Stenske stiskalnice
 • Sklece
 • Podaljški za stiskanje prsnega koša
 • Poza kobre

Delajte na svoji drži

Ni slabe strani odlične drže. Čeprav dobra drža fizično ne bo povečala vaših prsi, lahko izboljša njihov videz, tako da so videti bolj živahne. Dobra drža podpira tudi ravnotežje, moč in prožnost. Prav tako pomaga krepiti trebušne in hrbtne mišice.

Vaje, ki pomagajo izboljšati držo, vključujejo:

 • Otroška poza
 • Vadba z desko
 • Poza mačke-krave

Razmislite o novem modrčku

Mnoge ženske nosijo nedrček napačne velikosti. Pravzaprav obstajajo raziskave, ki kažejo, da 70 odstotkov žensk nosi premajhne nedrčke, 10 odstotkov pa prevelike. Pretesen modrček lahko splošči prsi, zaradi česar bodo videti manjše. Prav tako lahko povzroči neprijetno razlitje po straneh in hrbtu. Prevelik modrček ne podpira prsi, zaradi česar so videti povešene.

Škodljivo je tudi nošenje prestarega modrčka. Nedrčki se pri pranju raztegnejo in po številnih pranjih se morda ne bodo več prilegali glede na velikost na etiketi. Vaš običajni modrček boste morda morali zamenjati s tistim, ki se pravilno prilega. Nedrček, ki se dobro prilega, lahko spodbuja in poudari vaše prsi, tako da so videti najboljše, ne glede na njihovo velikost. Razmislite o profesionalni opremi, ko boste naslednjič šli po nakupih modrčkov.

Kaj so naravni izdelki za povečanje prsi

Številni izdelki na internetu obljubljajo povečanje prsi. Sem spadajo losjoni, kreme, masaže in dodatki. Vključujejo tudi naprave, kot so razširitvene črpalke. Ni kliničnih dokazov, ki bi kazali, da bi kateri koli od teh izdelkov ali naprav sploh koristil za velikost prsi. V naslednjem odstavku bomo razpravljali o vsakem od njih

Dodatki za povečanje prsi

Poleg tega, da so neuporabni za povečanje prsi, so dodatki lahko tudi nevarni. Bodite previdni pri dodatkih za povečanje prsi, saj vsebujejo zelišča in sestavine, ki lahko povzročijo resne interakcije z zdravili, ki jih trenutno jemljete. Prav tako nimajo dokazanih zdravstvenih koristi.

Kreme za povečanje prsi

Nekatere kreme za povečanje prsi so lahko koristne za kožo, vendar ne bodo pripomogle k povečanju velikosti prsi. Ni študij, ki bi pokazale, da lahko katera koli krema, losjon ali lokalno zdravljenje poveča prsi. Nekatere kreme na etiketi označujejo, da imajo odobritev zdravstvenega oddelka. To je lahko lažno oglaševanje, zato se prepričajte, da kremo raziščete, preden jo kupite.

Masaže za povečanje prsi

Masaža prsi je odlična za spodbujanje pretoka krvi, podpiranje udobja laktacije in odkrivanje potencialno malignih grudic. Vendar je za pridobivanje večjih prsi popolnoma neuporaben. Ni znanstvenih podatkov, da je povečanje prsi možno s samostojno ali profesionalno masažo.

Črpalke za povečanje prsi

Naprave, kot so črpalke za povečanje prsi, uporabljajo pritisk in sesanje, da vlečejo prsi. To povzroči, da se raztegnejo in nabreknejo, zaradi česar se lahko začasno zdijo večji. Črpalke za povečanje prsi se gibljejo od le nekaj dolarjev do nekaj tisoč. Nekateri so celo razvrščeni kot medicinski pripomočki. Kljub temu ni kliničnih preskušanj, ki bi kazala, da bo katera koli naprava, naj bo poceni ali zelo draga, povečala prsi.

Zaključek

Nobena prehrana ali dietni načrt ni klinično dokazano povečal velikost prsi. Prav tako ni dodatkov, črpalk ali krem, ki bi lahko povečale prsi. Najboljši naravni način za izboljšanje videza vaših prsi je izvajanje vaj, ki krepijo prsni koš, hrbet in ramena. Pomaga tudi dobra drža.