Néhány lehetőség a mell megnagyobbítására

Ha természetes módon szeretné növelni a mellméretet, ne nézzen a hűtőszekrényre. Klinikailag nem mutatták ki, hogy az élelmiszerek vagy étkezési tervek megnagyobbítanák a mellet. A súlygyarapodás azonban növelheti a mellek méretét és a test többi részét. Ha nem ez az eredmény, amit keres, akkor a diétán kívül más lehetőségek is segíthetnek, hogy a mellei nagyobbnak tűnjenek. Folytassa az olvasást, hogy többet megtudjon arról, mit kell tudni a működő mell- és mellnövelési lehetőségekről. Megvizsgálunk néhány olyan lehetőséget is, amelyek nem működnek a mellnagyobbításnál.

Amit a mellről tudni kell

Van néhány fontos információ, amit tudnia kell a mellről.

A mell mérete genetikai adottság

A melled méretét nagymértékben meghatározza a genetika. Amikor a nők a mell méretére gondolnak, gyakran a mell térfogatára vagy teltségére összpontosítanak. Más tényezők, például a mellkas kerülete is szerepet játszanak abban, hogy mekkora mellei jelennek meg. Mind az emlőtérfogat, mind a csontszerkezet olyan fizikai jellemzők, amelyek családokban is előfordulhatnak.

A mell mérete a súly és az életkor függvényében változik

Az öröklődésen kívül más tényezők is befolyásolják a mell méretét. Ide tartozik a súly és az életkor:

 • Az, ahogyan a mellei tinédzserként néznek ki, minden bizonnyal másképp fognak kinézni, mint később az életben. Méretük növekedhet vagy csökkenhet, és valószínűleg megereszkedik.
 • A csésze mérete és a törzs kerülete súlygyarapodás vagy fogyás esetén jelentősen változhat. Ha fogysz vagy hízol 20 kilót vagy többet, a melltartó mérete valószínűleg nőni vagy csökkenni fog.

A hormonok és a szaporodási ciklusok befolyásolják a mell méretét

A hormonok és a szaporodási ciklus szintén befolyásolják a mell méretét:

 • Az emlőszövet a pubertás korban kezd zsírral telítődni, amikor a petefészkek elkezdenek ösztrogént termelni
 • A mellei átmenetileg megnagyobbodhatnak közvetlenül a menstruáció előtt, amikor az ösztrogén és a progeszteron megnöveli a mellcsatornákat és a tejmirigyeket.
 • A megnagyobbodott mell a terhesség egyik első jele. Az ösztrogén, a progeszteron és a prolaktin együttesen serkentik a mell megnagyobbodását és a tejtermelést. A mellei a terhesség alatt folyamatosan növekedni fognak, ahogy felkészülnek a szoptatásra.
 • A menopauza idején az ösztrogénszint csökkenése a mellek rugalmasságának elvesztését és méretének csökkenését okozhatja.

Lehetőségek a mell megnagyobbítására

Mellkasfejlesztő gyakorlatok

Az edzés nem teszi teltebbé a melleket. A megfelelő gyakorlatok azonban nagyon hatékonyak lehetnek a mell alatti mellizmok, valamint a hát- és vállizmok fejlesztésében. Ez elősegítheti, hogy a mellei nagyobbnak, magasabbnak és feszesebbnek tűnjenek.

Néhány kipróbálható gyakorlat a következők:

 • Fali prések
 • Fekvőtámaszok
 • Mellkasprés hosszabbítók
 • Kobra póz

Dolgozzon a testtartásán

A kiváló testtartásnak nincs hátránya. Bár a jó testtartás fizikailag nem növeli meg a melleit, javíthatja megjelenésüket azáltal, hogy élénkebbnek tűnnek. A jó testtartás az egyensúlyt, az erőt és a rugalmasságot is támogatja. Segíti a gyomor- és hátizmok erősítését is.

A testtartás javítását segítő gyakorlatok a következők:

 • Gyermek póz
 • Deszka gyakorlat
 • Macska-tehén póz

Gondolj egy új melltartóra

Sok nő nem megfelelő méretű melltartót visel. Valójában vannak olyan kutatások, amelyek szerint a nők 70 százaléka túl kicsi, 10 százaléka pedig túl nagy melltartót visel. A túl szoros melltartó ellaposíthatja a melleket, és kisebbnek tűnhet. Ezenkívül nem hízelgő kiömlést okozhat az oldalakon és a háton. A túl nagy melltartó nem tartja meg a melleket, így megereszkedett.

Az is káros, ha túl régi melltartót viselünk. A melltartók mosás közben megnyúlnak, és sok mosás után előfordulhat, hogy a címkén szereplő méret szerint már nem férnek el. Előfordulhat, hogy a szokásos melltartót ki kell cserélni egy megfelelőre. Egy jól illeszkedő melltartó előmozdíthatja és kiemelheti a melleit, így a legjobban néznek ki, mérettől függetlenül. Fontolja meg, hogy professzionálisan öltözködjön, amikor legközelebb melltartóvásárlásra indul.

Mik azok a természetes mellnövelő termékek

Az interneten számos termék ígéri a mell méretének növelését. Ide tartoznak a testápolók, krémek, masszázsok és kiegészítők. Ide tartoznak olyan eszközök is, mint például a nagyítószivattyúk. Nincs klinikai bizonyíték arra, hogy ezeknek a termékeknek vagy eszközöknek bármilyen előnye lenne a mell méretére nézve. A következő bekezdésben mindegyiket megvitatjuk

Mellnagyobbítás kiegészítők

Amellett, hogy haszontalanok a mellnagyobbításhoz, a kiegészítők nem is biztonságosak. Legyen óvatos a mellnövelő étrend-kiegészítőkkel, mivel olyan gyógynövényeket és összetevőket tartalmaznak, amelyek súlyos kölcsönhatásokat okozhatnak az Ön által jelenleg szedett gyógyszerekkel. Nincsenek bizonyított egészségügyi előnyei sem.

Mellnagyobbító krémek

Egyes mellnagyobbító krémek jótékony hatásúak lehetnek a bőrre, de semmivel sem növelik a mell méretét. Nincsenek olyan tanulmányok, amelyek arra utalnának, hogy bármely krém, testápoló vagy helyi kezelés megnövelheti a melleket. Egyes krémek címkéjén feltüntetik, hogy az egészségügyi minisztérium jóváhagyásával rendelkeznek. Ez hamis reklám lehet, ezért vásárlás előtt feltétlenül tájékozódjon a krémről.

Mellnagyobbító masszázsok

A mellmasszázs kiválóan serkenti a vérkeringést, támogatja a szoptatás komfortérzetét és kimutatja a potenciálisan rosszindulatú csomókat. Nagyobb mellre viszont teljesen felesleges. Nincs tudományos adat arra vonatkozóan, hogy a mellnagyobbítás lehetséges saját vagy professzionális masszázzsal.

Mellnövelő pumpák

Az olyan eszközök, mint a mellnövelő pumpák, nyomást és szívást használnak a mellek meghúzására. Emiatt megnyúlnak és megduzzadnak, amitől átmenetileg nagyobbnak tűnhetnek. A mellnövelő pumpák mindössze néhány dollártól több ezerig terjednek. Néhányat még orvosi eszközöknek is minősítenek. Ennek ellenére nincsenek klinikai vizsgálatok, amelyek arra utalnának, hogy bármilyen eszköz, legyen az olcsó vagy nagyon drága, megnöveli a melleket.

A következtetés

Klinikailag nem bizonyították, hogy az étkezési vagy étrendi terv növelné a mell méretét. Nincsenek olyan kiegészítők, pumpák vagy krémek sem, amelyek növelhetik a melleket. A legjobb természetes módja a mell megjelenésének javításának, ha olyan gyakorlatokat végzünk, amelyek erősítik a mellkas, a hát és a váll területét. A jó testtartás is segít.