Neck sprickbildning: är det säkert eller ska vi oroa sig för det?

Många av oss vill knäcka våra leder och nacke sprickbildning är också en av dem. Där några av oss kan göra detta för att känna sig avslappnad andra kan göra det av ren vana. Oavsett vara orsaken, är det viktigt att veta om en kort eufori som du upplever genom krackning halsen är värt det eller finns det några tillhörande risker som du bör vara medveten om. Fortsätt att läsa detta inlägg och lära sig mer om halsen sprickbildning och om denna praxis är säkert för dig eller inte?

Vad är Neck Sprickbildning och vad som gör att knäppande ljud?

Den popping eller halsen sprickbildning goda resultat när du gör snabba rörelser i halsen som lossar ligament och leden halsen. Halsen sprickbildning liknar krackning av fingrar, tår, knogar eller andra delar av kroppen. Här är några skäl som gör sprickbildning ljud i halsen:

1. På grund av rörelsen

När fibrerna är anslutna till muskler och ben, som kallas ledband och senor, något flytta från sin plats och sedan komma tillbaka till sitt ursprungliga läge, resulterar det i ett knäppande ljud. Ljudet uppstår också när lederna rörelse orsakar täthet i ledband.

2. På grund av artrit

När detta ben sjukdom inträffar påverkar det väl fungerande lederna. Den sömlösa rörlighet av brosk blir äventyras, och ledytan blir också grövre, vilket leder till sprickbildning ljud.

3. På grund av Gas Flyr från Joints

Det finns en vätska som finns i våra leder och ben som hjälper deras mjuka rörelser. Denna vätska består av syre, koldioxid och kväve. Vår hals består av facettleder som inkluderar kapslar runt dem. Dessa kapslar är fyllda med gas och någon rörelse i dessa parade lederna resulterar i att fly av gasbubblor, vilket orsakar den sprickbildning ljud.

Finns det några fördelar för sprickbildning Neck?

Tja, är den vanligaste fördelen att man kör från halsen sprickbildning för att lindra smärta. Här är några andra hals ett utmärkt fördelar:

  • Det bidrar till att minska smärta i nedre ryggen
  • Det hjälper att hantera en migrän
  • Det hjälper till att sänka nacksmärta

Om du väljer hals knäppa att få befrielse från någon av de sjukdomar som nämns ovan, föreslås det att du får hjälp från en professionell kiropraktor.

Är det riskabelt att knäcka halsen?

Många kiropraktorer använder halsryggen manipulation eller vad vi kallar ofta kallas hals sprickbildning teknik, för att ge befrielse från olika typer av smärta. Det finns dock några tillhörande risker med halsen sprickbildning som du bör vara medveten om:

1. det kan resultera i blodkoagulering

Ibland halsen sprickbildning kan leda till bristning av blodkärl i nacken. Detta kan orsaka blodproppar i nacken. Detta tillstånd kan bli ödesdigert eftersom det kan försvåra syretillförseln till hjärnan.

2. Det kan orsaka Stoke

Undrar hur halsen sprickbildning och stroke är anslutna, ja, det finns ett samband. Detta kan hända när artären som bär blod till hjärnan blir spruckit. Detta spricker kan orsaka stroke. De människor som är äldre än 60 år är mer benägna till det.

3. Det kan orsaka bristande rörlighet

När du knäcka nacken, finns det risk för skador på bindväv i ryggraden. Med regelbunden övning av halsen sprickbildning det kan nedsatt rörlighet i lederna, och därför kan det leda till sjukdomar såsom artrit.

4. Det kan orsaka artros

När halsen sprickbildning praktiseras det ökar trycket i hals lederna. När detta är gjort för en mer utdragen period eller på en regelbunden basis, kan det leda till instabilitet i nackmusklerna och leder. Detta leder till en försvagning av dina ben och muskler och leder till artros.

Dessa är några sjukdomar som kan bli utlöses på grund av bruket av halsen sprickbildning.

När ska man söka efter Kiropraktik Care?

Människor som utövar halsen sprickbildning regelbundet och känner ingen smärta eller obehag kan inte krävas att besöka deras kiropraktor för någon hals sprickbildning behandling. Men om du upplever smärta eller obehag i att göra samma sak, då du måste ta hänsyn till halsen sprickbildning av en kiropraktor. En professionell och utbildad kiropraktor kommer att bidra till att anpassa lederna och kan hjälpa dig att ge lindring från smärta. Här är några förhållanden som kan tyda på dig att söka kiropraktisk behandling:

  • Om kronisk smärta i nacken är erfaren, som inte verkar avta eller försvinna med tiden
  • Om någon form av svullnad förekommer på halsen som kan leda på grund av skada, infektion eller vätskeansamling
  • Om du har problem att flytta din hals lederna, vilket kan bero på ålder eller hälsotillstånd som artros

5 säkert sätt att knäcka ditt Neck

Ålder är en av de mest kritiska faktorerna för riskerna med halsen sprickbildning. Detta innebär, om du är ung eller dina muskler och leder är i bra form, det är mindre troligt för dig att upprätthålla någon skada eller skada genom att göra halsen sprickbildning motion. Men för att vara säker på att du gör det på rätt sätt och utan att skada sig själv, skall vi diskutera några effektiva och säkrare sätt att knäcka nacken:

1. Head Tilting Metod

Stå rak eller sitta upprätt och hålla nacken rak. Nu, utan slouching, luta huvudet åt sidan och stanna där i några sekunder. Kom tillbaka till centrum och gå på andra sidan. Om du inte hör halsen spricka i första språng, kan du upprepa luta huvudet på motsatser sidor för ett par gånger. Om halsen fortfarande inte spricka, kan du prova att trycka ner på motsatta sidan där huvudet lutar på.

2. Skum Roller Technique

Denna teknik kräver en skumvals. Ligg ner på marken med ryggen ordentligt vidröra golvet och armarna vilande på sidorna. Placera skumgummirulle i halsen. Nu försiktigt lyfta ryggen och glutes från marken och börja rulla halsen på skummet. Flytta fram och tillbaka med rullen under nacken. För att ge ytterligare stöd till halsen, kan du placera händerna under huvudet när du flyttar på rullen. Du kan överföra denna rulle ner till nedre delen av ryggen också. Slappna och hålla rullande halsen på skummet tills du hör ett knäppande ljud i halsen.

3. Head Lift

Stå upprätt och stoppa ryggen in, dock avstå från hugg det för hårt. Genom att rulla huvudet, rotera sakta huvudet mot höger om du känner smärta på vänster sida eller vända sig mot den vänstra sidan om du upplever smärta i höger sida. Håll vrida huvudet i cirkulära rörelser, men glöm inte att rikta områden som skadar mest. Du kommer att höra en sprakande ljud som du gör det. När som helst medan du gör denna övning om du upplever någon smärta eller obehag, bör du sluta omedelbart.

4. näve och Cup Method

Sitt eller stå i upprätt läge. Håll nacken rak. Gör en näve med vänster hand och placera den på vänster sida av hakan. Nu försiktigt utöva påtryckningar från din näve till höger. Gör samma sak med vänster hand. Alternativt kan du använda din hand till kopp ansiktet på den ena sidan och sedan genom att utöva tryck på den motsatta sidan. Avstå från att sätta för mycket press. Du kan höra en knakande ljud som gör de här stegen.

5. Cup och nå Way

Detta är en av de allmänt använda metoderna för halsen sprickbildning. Men se när du knäcka nacken utnyttja denna teknik, dina nackmuskler sträcks och luckrats upp. Gör en kopp från handflatan och placera in på ena sidan av ansiktet, så att hakan är placerad i den ihåliga och fingrarna är på kinderna. Nu tar däremot från nacken och ta huvudet ordentligt med det. Nu flyttar båda händerna, påtrycknings från båda ändarna. Se till att tillåta fast men lätt tryck från båda händerna. Fortsätt att göra detta tills du hör ett knäppande ljud. Samma kan göras för att släppa ut trycket från den andra sidan.

Någon av de metoder som nämns ovan är ett bra sätt att lindra smärta och påtryckningar från halsen. Dock är det tillrådligt att ha full frihet att göra så och se till att du inte går överbord medan du gör dessa övningar.

Neck sprickbildning är ett bra sätt att frigöra trycket från lederna och även att du känner dig bra. Du måste dock se till att du följer det rätta sättet att göra det och även se till att du inte följer denna praxis på regelbunden basis. Lär dig rätt sätt att göra denna teknik från din läkare eller kiropraktor för att undvika onödiga risker.