Neck kraken: is het veilig of moeten we zorgen over te maken?

Velen van ons willen onze gewrichten kraken en nek kraken is ook een van hen. Waar sommigen van ons kan doen dit om te voelen ontspannen anderen kan het doen uit pure gewoonte. Wat ook de reden is, is het van belang om te weten of een korte euforie die je ervaart door het kraken van je nek is de moeite waard of zijn er risico’s die je bewust van moet zijn. Houd het lezen van dit bericht en meer informatie over de nek kraken en of deze praktijk is veilig voor jou?

Wat is Neck kraken en Wat maakt dat krakend geluid?

De popping of nek wordt krakend geluid resultaten wanneer u snel bewegende objecten te maken in je nek dat de ligamenten en joint van je nek los. De hals kraken lijkt op het kraken van vingers, tenen, vingers of andere lichaamsdelen. Hier zijn enkele redenen dat de krakend geluid te maken in de nek:

1. Vanwege de Beweging

Wanneer de vezels aan de spieren en botten, bekend als de ligamenten en pezen, enigszins verplaatsen van de juiste positie en vervolgens terug naar de uitgangspositie, het resulteert in een klikkend geluid. Het geluid komt voor wanneer de gewrichten beweging veroorzaakt beklemming op de ligamenten.

2. Door artritis

Wanneer dit bot kwaal zich voordoet, is het van invloed op de goede werking van de gewrichten. De naadloze mobiliteit van het kraakbeen wordt aangetast, en de gezamenlijke oppervlakte wordt ook ruwer, wat leidt tot krakend geluid.

3. Because Of Gas ontsnapt uit de Gewrichten

Er is een vloeistof aanwezig is in onze gewrichten en botten die hun soepele beweging helpt. Deze vloeistof bestaat uit zuurstof, kooldioxide en stikstof. Onze hals bestaat uit facet gewrichten die capsules om hen op te nemen. Deze capsules worden gevuld met gas en elke verplaatsing van deze gepaarde gewrichten leidt tot het ontsnappen van gasbellen, die krakend geluid veroorzaakt.

Zijn er voordelen van Cracking Neck?

Nou, de meest voorkomende voordeel dat men drijft de nek kraken is voor het verlichten van pijn. Hier zijn enkele andere nek een uitstekende voordelen:

  • Het helpt bij het verminderen van pijn in de onderrug
  • Het helpt bij de behandeling van een migraine
  • Het helpt bij het verlagen van de pijn in de nek

Als u kiest voor botten breken om hulp te krijgen van een van de hierboven genoemde aandoeningen, wordt voorgesteld je krijgt hulp van een professionele chiropractor.

Is het riskant om je nek Crack?

Veel chiropractors gebruiken cervicale wervelkolom manipulatie of wat we over het algemeen noemen nek kraken techniek, om hulp te bieden uit verschillende soorten pijn. Echter, er zijn een aantal risico’s in verband met nek kraken dat je bewust van moet zijn:

1. Dit kan leiden tot bloedstolling

Soms nek kraken kan leiden tot scheuren van de bloedvaten in de nek. Deze bloedstolsels kunnen veroorzaken in de nek. Deze voorwaarde kan fataal omdat zuurstoftoevoer naar de hersenen kunnen belemmeren.

2. Het kan bewerkstelligen dat een Stoke

Vraagt ​​u zich af hoe de nek is kraken en beroerte zijn aangesloten, goed, er is een verbinding. Dit kan gebeuren wanneer de slagader die bloed naar de hersenen draagt ​​wordt gescheurd. Dit scheuren kan leiden tot een beroerte. De mensen die meer dan 60 jaar zijn meer vatbaar voor het.

3. Zij kan gebrek aan mobiliteit Oorzaak

Wanneer je je nek te kraken, is er een risico van schade aan het bindweefsel van de wervelkolom. Met regelmatige beoefening van hals er scheurvorming worden gereduceerd mobiliteit in de gewrichten, en zo kan leiden tot aandoeningen zoals artritis.

4. mei Oorzaak Artrose

Wanneer nek kraken wordt beoefend het verhoogt de druk in de nek gewrichten. Wanneer dit voor een langere periode of op een regelmatige basis wordt gedaan, kan dit leiden tot instabiliteit in de nek spieren en gewrichten. Dit leidt tot een verzwakking van uw botten en spieren en dat resulteert in artrose.

Dit zijn een aantal kwalen die kunnen krijgen veroorzaakt als gevolg van de praktijk van de nek kraken.

Wanneer om te zoeken naar Chiropractie Care?

Mensen die nek kraken op een regelmatige basis te oefenen en voel geen pijn of ongemak kan niet worden verplicht om hun chiropractor te bezoeken voor elke nek kraakbehandeling. Echter, als je pijn of ongemak ervaart hetzelfde te doen, dan moet je rekening houden met de nek wordt kraken door een chiropractor. Een professionele en getrainde chiropractor zal helpen bij de aanpassing van uw gewrichten en kunnen u helpen bij het verstrekken van verlichting van de pijn. Hier zijn een aantal voorwaarden die u kan de aandacht van chiropractische zorg te zoeken:

  • Als chronische pijn in de nek wordt ervaren, dat lijkt niet af te nemen of weg te gaan met de tijd
  • Als er zich een zwelling aanwezig is op de hals die ontstaan ​​als gevolg van letsel, infectie of vochtophoping
  • Als u problemen ondervindt bij het verplaatsen van je nek gewrichten, die kunnen worden als gevolg van ouderdom of de gezondheid van aandoeningen zoals artrose

5 veilige manieren om je nek Crack

Leeftijd is een van de meest kritische factoren bij het bepalen van de risico’s die samenhangen met nek kraken. Dit betekent dat, als je jong bent of je spieren en gewrichten zijn in grote vorm, is het minder waarschijnlijk voor u om enig letsel of schade door het doen van nek kraken oefening te houden. Echter, om zeker te zijn dat je het goed doet en zonder nadelige gevolgen voor jezelf, zullen we bespreken wat effectiever en veiliger manieren om je nek te kraken:

1. Het hoofd kantelmethode

Ga rechtop staan ​​of rechtop te zitten en houd je nek recht. Nu, zonder slungelig, kantel je hoofd naar een kant en blijf daar voor een paar seconden. Kom terug naar het centrum en ga aan de andere kant. Als je niet je nek crack te horen in de eerste gaan, kunt u herhalen kantelen van je hoofd op de tegenstellingen zijkanten voor een paar keer. Als je nek nog steeds niet te kraken, kunt u proberen naar beneden te drukken aan de andere kant naar de plaats waar je hoofd leunt op.

2. De Foam Roller Techniek

Deze techniek vereist een schuim roller. Ga liggen op de grond met je rug stevig aanraken van de grond en je armen rustend op de zijkanten. Plaats de schuimroller onder je nek. Nu voorzichtig omhoog uw rug en billen van de grond en beginnen te rollen je nek op het schuim. Heen en weer bewegen met de rol onder je nek. Om extra steun te geven aan uw nek, kun je je handen onder je hoofd tijdens het verplaatsen op de rol. U kunt deze rol naar beneden terug te brengen naar je onderrug. Blijf ontspannen en blijven rollen je nek op het schuim totdat u een knallend geluid in je nek horen.

3. Het hoofd Lift

Ga rechtop staan ​​en stop je terug in, echter onthouden van stopte het te hard. Door walsen je hoofd, langzaam draai je hoofd naar rechts als je de pijn te voelen aan de linkerkant of draai in de richting van de linkerkant als u pijn in uw rechterhand. Blijven draaien je hoofd in cirkelvormige bewegingen, maar vergeet niet om de gebieden die de meeste pijn te richten. U ontvangt een krakend geluid horen als je dat doet. Anytime terwijl het doen van deze oefening als u pijn of ongemak ervaart, moet u onmiddellijk stoppen.

4. De Vuist En Kop Method

Zitten of staan ​​in een rechtopstaande positie. Houd je nek recht. Maak een vuist met behulp van je linkerhand en plaats het op de linkerkant van je kin. Nu, voorzichtig druk uit te oefenen van je vuist naar de rechterkant. Doe hetzelfde met je linkerhand. Als alternatief kunt u uw hand gebruiken om de beker je gezicht aan de ene kant en vervolgens door het uitoefenen van de druk op de andere kant. Zich te onthouden van te veel druk. U kunt een krakend geluid horen net als deze stappen.

5. De Kop En Reach Way

Dit is een van de meest gebruikte methoden van de nek kraken. Maar zorg ervoor dat als je je nek te kraken met behulp van deze techniek, je nek spieren worden uitgerekt en losgemaakt. Maak een kopje vanuit de palm van je hand en plaats in aan de ene kant van het gezicht, zodat de kin in de holte wordt geplaatst en je vingers op je wangen. Neem nu de andere kant van de achterkant van je nek en pak je hoofd stevig mee. Beweeg nu beide handen, het uitoefenen van druk aan beide kanten. Zorg ervoor dat toestaan ​​stevig maar zachte druk van beide handen. Blijf dit doen totdat je een krakend geluid te horen. Hetzelfde kan worden gedaan om de druk af van de andere kant.

Elk van de hierboven genoemde methoden zijn een geweldige manier van het verlichten van pijn en de druk van je nek. Echter, is het aangeraden om volledige discretie in te doen en zorg ervoor dat je niet overboord te gaan terwijl het doen van deze oefeningen.

Neck kraken is een geweldige manier om de druk vrijgeven van de gewrichten en ook bij het maken van je goed voelt. Echter, je moet ervoor zorgen dat u de juiste manier van doen te volgen en er ook voor zorgen dat je niet deze praktijk volgen op een regelmatige basis. Leer de juiste manier om dit te doen techniek van uw arts of chiropractor om geen onnodige risico’s te vermijden.