Neck напукване: това е безопасно, или трябва да се тревожи за това?

Много от нас искали да се справи нашите стави и напукване на врата също е един от тях. Когато някои от нас може да се прави това, за да се чувстват спокойни други могат да го правят само от чист навик. Каквато и да е причината, че е жизнено важно да се знае дали кратка еуфория, която изпитвате от напукване на врата си заслужава или има и всички свързани с рискове, които трябва да знаете за. Дръжте четене този пост и да научат повече за врат напукване и дали тази практика е безопасно за вас или не?

Какво е Neck напукване и това, което прави, че пукот?

Спукването или врата се пукот резултати, когато се вземат бързи движения във врата си, че разхлабва сухожилията и ставите на врата си. Шията напукване е подобен на крекинг на пръстите на ръцете и краката, боксове или други части на тялото. Ето някои от причините, които правят напукване звука във врата:

1. Тъй като на движението

Когато влакната, свързани с мускулите и костите, известен като ставните връзки и сухожилия, леко се движат от мястото си и след това да се върне в първоначалното си положение, то води до счупване на звука. Звукът също е налице, когато движението на ставите предизвиква стягане в сухожилията.

2. Поради артрит

Когато се случи това кост заболяване, това се отразява на доброто функциониране на ставите. Прозрачната мобилността на хрущяла някой проникне и съвместното повърхността също става по-груба, което води до напукване на звука.

3. Тъй като на газа Излизане от фугите

Има флуида, в нашите ставите и костите, която помага за тяхното безпрепятствено движение. Тази течност се състои от кислород, въглероден диоксид и азот. шията ни се състои от фасетни стави, които включват капсули около тях. Тези капсули са запълнени с газ и всяко движение в тези сдвоени стави води до избягване на газови мехурчета, което причинява напукване на звука.

Има ли някакви предимства на кракване Neck?

Е, най-често срещаната полза, че един задвижва от напукване на шията е за облекчаване на болката. Ето и някои други шията отлично предимства:

  • Той помага за намаляване на болки в кръста
  • Тя помага при справянето с мигрена
  • Тя помага при понижаване на болката на врата

Ако ви изберат за врата щракна да получите помощ от някоя от болестите, посочени по-горе, се предполага, можете да получите помощ от професионален хиропрактика.

Дали това е рисковано да Пляскане шията?

Много акупресура използват шийните прешлени манипулация или това, което ние обикновено наричаме врата напукване техника, за да се осигури облекчение от различни видове болка. Все пак, има някои свързани с тях рискове, свързани с врата напукване, че вие ​​трябва да сте наясно:

1. Това може да доведе до увреждане на кръвосъсирването

Понякога напукване врата може да доведе до разкъсване на кръвоносните съдове в областта на шията. Това може да предизвика образуването на кръвни съсиреци в областта на шията. Това състояние може да стане фатално, тъй като може да попречи на подаване на кислород към мозъка.

2. Това може да причини Стоук

Чудите се как вратът е напукване и инсулт са свързани, добре, че има връзка. Това може да се случи, когато артерията, която носи на кръв към мозъка получава разкъсан. Това може да доведе до напукване на инсулт. Хората, които са над 60-годишна възраст са по-склонни към него.

3. Това може да причини липса на подвижност

Всеки път, когато се справи врата си, има риск от увреждане на съединителната тъкан в гръбначния стълб. При редовна практикуване на шията напукване там може да бъде намалена подвижност на ставите, и по този начин може да доведе до заболявания като артрит.

4. Това може да причини Остеоартроза

Всеки път, когато напукване врата се практикува като увеличава налягането в ставите на врата. Когато това е направено за по-продължителен период от време или на регулярна основа, той може да доведе до нестабилност в мускулите на врата и ставите. Това води до отслабване на костите и мускулите и в резултат на остеоартрит.

Това са някои заболявания, които могат да се задействат, защото на практика на напукване врата.

Кога да се потърси за Chiropractic грижи?

Хората, които практикуват врата напукване на регулярна основа и не чувстват болка или дискомфорт, не може да се изисква да посети своя хиропрактика за всяка врата напукване лечение. Все пак, ако имате болка или неудобство в прави същото, тогава трябва да помисли за врата се бори с хиропрактор. Професионален и обучен хиропрактика ще ви помогне в сближаването на ставите и може да ви помогне да предоставя освобождаване от болката. Ето някои състояния, които могат да ви показват, да се търси хиропрактика грижи:

  • Ако хронична болка в областта на шията има опит, че не изглежда да се разсее или да изчезне с времето
  • Ако всякакъв вид подуване присъства на врата, която може да доведе поради травма, инфекция или натрупване на течност
  • Ако срещнете проблем при придвижване на врата ставите, което може да се дължи на стари възраст, здравословно състояние, като например остеоартрит

5 начина да Безопасни Удари Neck

Възрастта е един от най-важните фактори при определяне на рисковете, свързани с напукване на шията. Това означава, ако сте млад или мускулите и ставите ви са в страхотна форма, то е по-малко вероятно да ви носи някаква травма или увреждане, като направите врата напукване упражнения. Въпреки това, за да сте сигурни, че можете да го направите правилно и без да уврежда себе си, ние трябва да се обсъждат някои ефективни и по-безопасни начини да се справи врата си:

1. Централен Наклон Метод

Стоят изправени или седнало положение и да си прав врат. Сега, без да Slouching, наклонете главата си на една страна и остана там в продължение на няколко секунди. Върнете се в центъра на града и отиде от другата страна. Ако не чувате пукнатина врата през първото движение, можете да повторите накланяне главата си върху страните на противоположности в продължение на няколко пъти. Ако на врата си все още не се напуква, можете да опитате натиснете надолу от другата страна на главата си, където се е навел нататък.

2. Техниката Foam Roller

Тази техника изисква валяк пяна. Легнете на земята с гръб твърдо да докосвате пода и ръцете си почиват от двете страни. Поставете ролката пяна под врата си. Сега леко повишаване на гърба си и glutes на разстояние от земята и да започне подвижен врата на пяната. Придвижване напред и назад с ролката под врата си. За да се даде допълнителна подкрепа на врата си, че можете да поставите ръцете си под главата си, докато се движи на ролката. Вие може да прехвърли този валяк до долната част на гърба също. Останете спокойни и да запази подвижен врата на пяната, докато чуете пукот, в шията си.

3. Ръководителят Асансьор

Застанете изправени и баста гърба си в, обаче, да се въздържат от това завива твърде трудно. Чрез подвижен главата си, бавно се върти главата си надясно, ако почувствате болка на лявата си страна, или се ориентират към лявата страна, ако почувствате болка в дясната си страна. Дръжте се върти главата си в кръгови движения, но не забравяйте да се насочите областите, които вредят най-много. Ще чуете пращене на звука, докато го правят. По всяко време, докато правите това упражнение, ако получите някоя болка или дискомфорт, трябва да спрете веднага.

4. юмрук и начин Cup

Седене или стоене в изправено положение. Дръжте изправен врат. Направете юмрук, използвайки лявата си ръка и го поставете върху лявата страна на брадичката си. Сега, леко се окаже натиск от вашия юмрук в дясната страна. Направете същото и с лявата си ръка. Освен това, можете да използвате ръцете си, за да чаша лицето си от едната страна и след това чрез упражняване на натиск върху противоположната страна. Въздържайте се от въвеждането на твърде голям натиск. Може да чуете пукот като направите тези стъпки.

5. купа и да достигне Пътя

Това е един от най-широко използваните методи за напукване врата. Въпреки това, се уверете, че когато се пропука врата си използва тази техника, мускулите на врата се разтягат и отпуснал. Направете една чаша от дланта на ръката си и постави в от едната страна на лицето, така че брадичката е поставен в хралупата и пръстите ви са по бузите си. Сега вземете друга страна от задната част на врата си и вземете главата си здраво с него. Сега се движат двете си ръце, оказване на натиск от двата края. Уверете се, че да позволи твърд, но лек натиск и от двете си ръце. Продължавай да правиш това, докато чуете пукот. Същото може да се направи, за да се освободи налягането от другата страна.

Всеки метод, споменати по-горе, са чудесен начин за облекчаване на болката и натиск от врата си. Въпреки това, той е посъветван да упражнява пълна свобода на действие по този начин и да се уверите, че не се прекалява, докато правите тези упражнения.

Neck напукване е чудесен начин за освобождаване на натиск от страна на ставите, а също и при вземането да се чувстваш добре. Въпреки това, трябва да се уверите, че ви следват правилния начин да го направите, а също така се гарантира, че не следвате тази практика на регулярна основа. Научете правилния начин за правене на тази техника от вашия лекар или хиропрактор да се избегнат всякакви ненужни рискове.