Natuurlijke oplossingen voor vakantiestress

De meesten van ons weten uit eigen ervaring dat de vakantie net zo goed een stressvolle tijd kan worden als een van comfort en vreugde. De meerderheid van de Amerikanen stress over ten minste een aantal aspecten van het seizoen. De cadeaus, feesten, reizen en familie of misschien wel de afwezigheid van deze dingen kunnen de vakantie overweldigend stressvolle of verdrietig te maken.

Gezondheid Gevolgen van stress

Chronische of overmatige stress heeft aanzienlijke schadelijke gevolgen voor de lichamelijke en geestelijke gezondheid. Veroorzaakt slechte aanpassing van het lichaam primaire stressrespons systeem – de hypothalamus-hypofyse-bijnier-as – dat daarna verstoort het metabolisme; immuunsysteem, het zenuwstelsel en hormonale functie; en meer. Chronische stress kan ook leiden tot of verergeren depressie en angst, emotioneel eten, gewichtstoename, en verslavend gedrag.

Elimineer stressoren

De twee fundamentele regels voor het omgaan met stress zijn om uw blootstelling aan stressoren waar mogelijk en om actieve stappen te ondernemen om uzelf omgaan met de onvermijdelijke stress die u niet in de hand. Hieronder hebben we de lijst voorkomende oorzaken van vakantie stress punten.

De top 13 vakantie stressoren

 1. Gebrek aan tijd
 2. Gebrek aan geld / het krijgen in de schulden
 3. Commercie of hype
 4. De druk van het geven of het krijgen van geschenken / cadeaus
 5. Drukte en lange lijnen
 6. Gewichtstoename / stress-geïnduceerde eten en alcoholgebruik
 7. Op reis
 8. Familiebijeenkomst / het zien van bepaalde familieleden
 9. Huis gasten
 10. Werkstress / werk-familie balans / het krijgen van vrije tijd
 11. Het plannen en uitvoeren van maaltijden en feesten of winkelen voor voedsel, koken, opruimen
 12. Onvermogen om met familie en vrienden
 13. Eenzaamheid

Dus welke vakantie stressoren invloed op je, en welke kan je elimineren? Hier zijn enkele voorbeelden:

 • Te veel te doen? Kies verstandig, plan, prioriteren en delegeren, maar de meeste van alles, bedenk dan dat het goed is om nee te zeggen.
 • Ik kan het niet betalen? Stel een budget, bundeling van middelen om de groep cadeaus te kopen, namen trekken uit een hoed, of geef handgemaakte geschenken of de gave van de tijd.
 • Wees realistisch. U betaalt alleen teleurgesteld zijn als u niet aan uw verwachtingen realistisch hoeft te houden en zich te concentreren op wat echt belangrijk voor je is.
 • Eenzaam? Als u geen familie of vrienden om rond te hebben, wonen ze lokale vakantie concerten of community-evenementen, zien of er collega’s zijn zonder vakantie plannen en hebben een dus, of je tijd te geven aan iemand anders in nood door vrijwilligerswerk. Als je ver van familie, proberen creatieve manieren om aan te sluiten, zoals video’s of Skype.
 • Haat drukte? Shop online en laten bezorgen aan uw deur.
 • Moeilijk familie? Laat argumenten gaan, lopen, neem een ​​pauze, en de praktijk acceptatie en niet-kritiek. Natuurlijk, als je familie is echt beledigend of ongezond voor je, weigeren om tijd door te brengen met hen.

praktijk Relaxation

Voor de stressoren die je niet kunt vermijden, probeer dan een stap terug en ontspannen. Er zijn honderden ontspanningstechnieken en tientallen stressverminderende levensstijl praktijken die u kunt kiezen uit. Een paar voorbeelden:

 • Download de gratis, korte, geleide meditatie, progressieve relaxatie, diepe ademhaling, of geleide fantasie oefeningen.
 • Probeer een regelmatige lichaamsbeweging schema te handhaven.
 • Plan een aantal carrosserie of energie werk.
 • Maak een korte, stevige wandeling of doe wat yoga poses.
 • Steun je bijnieren door het nemen van een vitamine B-complex en vitamine C.
 • Carry gezonde snacks die eiwit bevatten, zoals noten, om je bloedsuikerspiegel stabiel te houden en te voorkomen dat hunkeren.
 • Praktijk mindfulness, vriendelijkheid, of humor.
 • Let op de beelden en geluiden om je heen, bel een oude vriend, of neem diep adem.

Neem een ​​Natural Chill Pill

Als al het andere faalt en je een aantal onmiddellijke stress, dan kunt u altijd een natuurlijke koele pil, een kruidenextract of natuurlijke aanvulling op de snelwerkende anti-angst effecten. Drie van onze favorieten voor een snelle ontspanning zonder sedatie zijn:

 • L-theanine (200 mg)
 • Kava kava wortel extract (gestandaardiseerd met 30% kavalactonen; 250 mg)
 • GABA (250 mg)

Door het identificeren van de vakantie stressoren die specifieke, persoonlijke triggers voor u, en met behulp van een aantal praktische strategieën en natuurlijke genezing technieken zijn, kunt u zelfs vrede en vreugde in dit jaar vakantie seizoen vinden.