Naturliga lösningar för Holiday Stress

De flesta av oss vet av egen erfarenhet att semestern kan vara så mycket en stressig tid som en av komfort och glädje. Majoriteten av amerikanerna betona över åtminstone vissa delar av säsongen. Gåvorna, fester, resor och familjen eller kanske frånvaron av dessa saker kan göra semester överväldigande stress eller ledsen.

Hälso Konsekvenser av stress

Kronisk eller överdriven stress har betydande skadliga effekter på fysisk och psykisk hälsa. Det orsakar missanpassning av kroppen primära spänningssvarssystem – hypotalamus-hypofys-binjure-axeln – som sedan stör metabolismen; immun, nervsystemet, och hormonell funktion; och mer. Kronisk stress kan också utlösa eller förvärra depression och ångest, känslomässigt ätande, viktökning och beroendeframkallande beteenden.

eliminera Stress

De två grundläggande reglerna för att hantera stress är att minska din exponering för stressfaktorer när det är möjligt och att vidta aktiva åtgärder för att hjälpa dig att hantera den oundvikliga stress du inte kan kontrollera. Nedan listar vi vanliga orsaker till semester stress punkter.

De översta 13 semesterstress

 1. Brist på tid
 2. Brist på pengar / komma i skuld
 3. Kommersialism eller hype
 4. Trycket att ge eller att få gåvor / gåva shopping
 5. Trängsel och långa köer
 6. Gå upp i vikt / stressinducerad äta och alkoholkonsumtion
 7. Reser
 8. Släktträff / se vissa släktingar
 9. houseguests
 10. Arbetsstress / arbets familj balans / få ledigt
 11. Planering och genomförande av måltider och fester eller shopping för mat, laga mat, städa upp
 12. Oförmåga att vara med familj och vänner
 13. Ensamhet

Så vilken semester stress påverkar dig och vilka som kan du eliminera? Här är några exempel:

 • För mycket att göra? Välj klokt, planera, prioritera och delegera, men mest av allt, kom ihåg att det är okej att säga nej.
 • Har inte råd med det? Ange en budget, samla resurser för att köpa grupp gåvor, dra namn ur en hatt eller ge handgjorda gåvor eller gåva av tid.
 • Var realistisk. Du kommer bara att bli besviken om du inte hålla dina förväntningar realistiska och fokusera på vad som verkligen är viktigt för dig.
 • Ensam? Om du inte har familj eller vänner att vara runt, delta i lokala semester konserter eller lokala evenemang, se om några medarbetare saknar semesterplaner och har ett knytkalas, eller spendera din tid att ge till någon annan i behov av volontär. Om du är långt från familj, försök kreativa sätt att ansluta som videor eller Skype.
 • Hata publik? Handla på nätet och få det levererat till din dörr.
 • Svårt familj? Låt argument går, promenad, ta en paus, och öva acceptans och icke-kritik. Självklart, om din familj är verkligen kränkande eller ohälsosamt för dig, vägra att tillbringa tid med dem.

praktiken Avslappning

För stressfaktorer som du inte kan undvika, försöka kliva tillbaka och koppla av. Det finns hundratals avslappningstekniker och dussintals stressreducerande livsstil metoder som du kan välja mellan. Några exempel:

 • Hämta gratis, kort, guidad meditation, progressiv avslappning, djupandning eller guidade bildspråk övningar.
 • Försök att hålla en regelbunden motion schema.
 • Schema vissa karosseri eller energiarbete.
 • Ta en kort, rask promenad eller göra några yogaställningar.
 • Stötta din binjurarna genom att ta ett B-komplex-vitamin och vitamin C.
 • Carry hälsosamma mellanmål som innehåller protein, som nötter, för att hålla blodsockernivån stabil och bidrar till att förhindra sug.
 • Öva mindfulness, vänlighet, eller humor.
 • Lägg märke till sevärdheter och ljud omkring dig, ringa en gammal vän, eller ta djupa andetag.

Ta en naturlig Chill Pill

Om allt annat misslyckas och du behöver några omedelbara stress, kan du alltid ta en naturlig chill piller, en örtextrakt eller naturligt komplement med snabbverkande ångestdämpande effekter. Tre av våra favoriter för snabb avkoppling utan sedering är:

 • L-teanin (200 mg)
 • Kava kava rotextrakt (standardiserat till 30% kavalactones; 250 mg)
 • GABA (250 mg)

Genom att identifiera de semesterstressfaktorer som är specifika, personliga triggers för dig, och genom att använda några praktiska strategier och naturliga helande tekniker kan du även finna frid och glädje i årets semesterperioden.