Naravne rešitve za Holiday Stres

Večina nas ve iz osebnih izkušenj, da lahko počitnice lahko toliko stresno časa kot enega od udobja in veselja. Večina Američanov poudariti preko vsaj nekaterih vidikov sezone. Darove, zabave, potovanja in družine ali morda odsotnost te stvari lahko prazniki večinoma stresno ali žalosten.

Zdravstvene posledice stresa

Kronična ali pretirani stres ima znatne škodljive vplive na telesno in duševno zdravje. Povzroči maladaptation sistema odzivnega primarna stres telesa – hipotalamus-hipofiza-nadledvična žleza – ki potem moti presnovo; imunski, živčni sistem, in hormonske funkcije; in več. Kronični stres lahko sproži ali poslabša depresijo in tesnobo, čustvenega prehranjevanja, telesne mase in zasvojenost vedenja.

odpraviti stresorjev

Dva osnovna pravila za ravnanje s stresom so zmanjšati svojo izpostavljenost do stresa, ko je to mogoče, in sprejeti aktivne ukrepe za pomoč pri sami ročaj neizogibnega stresa ne morete nadzorovati. V nadaljevanju navajamo skupne vzroke počitnice stresnih točk.

Prvih 13 počitniških stresa

 1. Premalo časa
 2. Pomanjkanje denarja / dobili v dolg
 3. Komercializacija ali hype
 4. Pritisk dajanje ali pridobivanje darila / darilo nakupovanje
 5. Množice in dolge proge
 6. Pridobivanja teže / stres povzroča prehranjevanje in porabo alkohola
 7. Potovanja
 8. Družinsko srečanje / vidim nekatere sorodnike
 9. Houseguests
 10. Delo stres / delovna družinsko bilanco / dobili prostega časa
 11. Načrtovanje in izvajanje obroke in zabave ali nakup hrane, kuhanje, čiščenje
 12. Nezmožnost, da se z družino in prijatelji
 13. osamljenost

Torej, ki vam počitnice stresorji vpliva, in tiste, ki jih lahko odpravili? Tukaj je nekaj primerov:

 • Preveč storiti? Izberite pametno, načrt, prednost, in prenese, ampak, predvsem pa ne pozabite, da je v redu, da reči ne.
 • ga ne more privoščiti? Nastavite proračun, združevanju sredstev za nakup skupine darila, pripravi imena iz klobuka, ali pa ročno izdelanih daril ali dar časa.
 • Bodite realni. Boste razočarani le, če ne vodi vaša pričakovanja realna in se osredotočiti na tisto, kar je resnično pomembno za vas.
 • Lonely? Če nimate družine ali prijateljev, da se okrog, se udeležijo lokalnih počitnice koncerte ali prireditve skupnosti, preverite, ali so vsi sodelavci brez počitniških načrtov in imajo potluck, ali preživeti svoj čas daje nekomu v stiski s prostovoljnim delom. Če ste daleč od družine, poskusite ustvarjalne načine za povezovanje, kot so video posnetke ali Skype.
 • Sovražni množice? Trgovina na spletu in jih dostavijo na dom.
 • Težko družina? Naj argumenti gredo, hoje, odmor, in prakso sprejemanja in non-kritiko. Seveda, če je vaša družina je resnično žaljiv ali nezdravo za vas, zmanjšal preživeti nekaj časa z njimi.

Vaja za sprostitev

Za stresa, ki jih ni mogoče izogniti, poskusite umika in sproščujoče. Obstaja na stotine tehnik sproščanja in desetine stresa zmanjšanje praks življenjskega sloga, ki jih lahko izbirate. Nekaj ​​primerov:

 • Prenesete brezplačno, kratke, vodene meditacije, postopno sprostitev, globoko dihanje, ali vodene slikovne vaje.
 • Poskusi, da bo ohranila reden urnik vadbe.
 • Urnik nekaj karoserije ali energijsko delo.
 • Bodite kratki, živahne sprehod ali pa nekaj joge predstavlja.
 • Podprite svoje nadledvične žleze z jemanjem B-kompleks vitaminov in vitamin C.
 • Carry zdrave prigrizke, ki vsebujejo beljakovine, kot so oreščki, za ohranitev svoje ravni sladkorja v krvi stabilna in pomaga pri preprečevanju želja.
 • Praksa pozornost, prijaznost, ali humor.
 • Obvestilo znamenitosti in zvokov okoli vas, klic starega prijatelja, ali globoko dihajte.

Bodite Natural Chill Pill

Če vse drugo odpove, in boste potrebovali nekaj takojšnje olajšanje stresa, vedno lahko naravno chill tabletko, zeliščni ekstrakt ali naravni dodatek s hitro delujočim anti-anksioznost učinkov. Trije naši favoritov za hitro sprostitev brez sedacije so:

 • L-theanine (200 mg)
 • Kava kava izvleček korenine (standardiziran za 30% kavalactones; 250 mg)
 • GABA (250 mg)

Z identifikacijo počitniške stresorjev, ki so posebni, osebni sprožilci za vas, in s pomočjo nekaj praktičnih strategij in tehnik naravne zdravilne, morda celo našli mir in veselje v tem letu počitniški sezoni.