När barn kan börja dricka vatten och hur mycket vi måste ge?

Reglerna för ofta dricksvatten och möta en viss mängd för den allmänna hälsan och hydrering som vi följer, gäller inte för barn. Detta leder oss till flera frågor, som från vilken månad kan nyfödda dricka vatten? och vad är tecken på uttorkning hos spädbarn? Du kan även undra om 1 månad gammal ens kan dricka vatten? .Så, låt oss ta en titt på alla relevanta och korrekta uppgifter om hur man ger vatten till spädbarn.

När kan bebisar börja dricka vatten?

Många nya föräldrar inte är säker på när de ska införa vatten i sin babys diet. Till skillnad från vuxna som måste konsumera betydande mängder vatten varje dag, är fallet annorlunda för spädbarn. Deras vattenbehov varierar beroende på ålder och ge för mycket vatten innan deras system är redo för det kan få negativa effekter.

Födelse till 4 månader

Ammade barn behöver inte någon ytterligare vatten, eftersom bröstmjölk anses vara en super mat som uppfyller alla kost och vätske krav ett spädbarn. Detta beror på bröstmjölk ger önskad mängd vätska som ditt barn behöver för att stanna hydratiserade. Kort sagt, borde inte du ens vara oroliga att ge extra vatten för nyfödda barn så länge du sjuksköterska på efterfrågan.

En formel matad barn kommer också att kräva för mycket ytterligare vatten. Flesta modersmjölksersättning innehålla specifika instruktioner för den mängd vatten som skall tillsättas under tillräcklig utspädning. När du följer dessa instruktioner och justera konsistens formeln till en ålder av barnet tillräckligt håller honom hydrerad när han livnär sig på tid.

5 – 8 månader

Ska barn dricka vatten under dessa månader? Svaret är att det inte finns någon hård och snabb regel i detta avseende. Tills de är 6 månader gamla, finns det ingen anledning för ditt barn att dricka någonting förutom bröstmjölk eller formel. Vatten är i allmänhet introduceras till barn när de är förbi nyfödda scenen och långsamt övergår till livsmedel bredvid bröstmjölk.

Babies brukar börja med fast föda mellan 5 och 8 månaders ålder. Vid denna tid, kan du ge vatten i en sippy cup för ditt barn att smutta på några gånger om dagen. Detta neednt vara alltför ofta, förutsatt att du fortfarande ammar eller formel mata ditt barn, förutom att ge fasta ämnen.

9 – 12 månader

När de vänder ett år gamla eller så kan du fortsätta amma, men erbjuder vatten eller utspädd juice i en kopp vid måltider. Men undvika att ge läskedrycker eller drycker med konstgjorda sötningsmedel. Som en ny mamma, kan du vara förvirrad om din babys vattenbehov. Eftersom de är för liten för att uttrycka törst, kan du vara orolig att ditt barn inte är släckt ordentligt, och om du ska komplettera bröstmjölk med vatten. Men, precis som han uttrycker törst, ditt barn kommer också att kunna uttrycka törst genom vissa signaler som grizzling.

Hur kan jag presentera Vatten till spädbarn?

Vatten bör ges till spädbarn förrän de börjar fast föda. Tills de är ett år gamla, har icke sina njurar mognat tillräckligt för att metabolisera för mycket vatten. Som ett resultat av deras vattenbehov är minimala. Det är dock möjligt att införa ditt barn till smaken av vatten genom att ge ditt barn små klunkar åt gången. Du kan fylla nappflaska eller sippy kopp med vatten och ge honom några klunkar ur det, när han uttrycker törst. Dessutom ger inte ditt barn vatten från en öppen cup, tills han är mycket äldre.

Hur mycket vatten för att ge barn?

Om du undrar hur mycket vatten för sex månader gammal baby är viktigt, måste du veta att det beror på barnet och hans matvanor. Om han fortfarande ammas, några klunkar är mer än tillräckligt för att mätta honom. Baby uttorkning är ovanligt när barn får sina nödvändiga vätskor från bröstmjölk eller formel foder. Så här bör inte vara ett bekymmer. Barn som är yngre än 4 månaders ålder inte behöver vatten för att separat till dem. Deras kroppar är släckt från vätskor i sina flöden.

Vattenförgiftning i spädbarn

Även för mycket vatten inte orsakar någon irreparabel skada hos friska vuxna, kan det vara ganska farligt i spädbarn. Ge barn som är yngre än 6 månader, för mycket vatten kan störa kroppens naturliga förmåga att absorbera näringsämnen från bröstmjölk eller formel foder. Dricka extrema mängder i mycket korta spännvidder tid kan orsaka natriumnivån i sina kroppar för att släppa. Deras njurar Arent mogen nog att hantera stora mängder vatten på en gång, och detta kan leda till ett farligt tillstånd som kallas vattenförgiftning. Om det finns symptom på vattenförgiftning i ditt barn, såsom dimsyn, irritabilitet eller utmattning efter vattenförbrukning, det kräver omedelbar läkarvård. För mycket vatten kan orsaka kramper hos spädbarn. Detta är också av samma skäl till varför det inte är klokt att administrera simlektioner för spädbarn. I sannolikheten för att de sluka enorma mängder vatten under i poolen, kan det orsaka vattenförgiftning och leda till en medicinsk nödsituation.

Har barn behöver för att dricka vatten som helst?

Även ett nyfött barn inte behöver dricka vatten, kommer deras kroppar behöver det när de blir äldre. Så, som barnet växer, kan du säkert införa vatten i hans diet. Spädbarn kan dricka ca 30 ml vatten till den tid de är 4-6 månader gammal, men begränsa mer mängd vatten. Du kan sakta öka sin vattenintag när barnet är 9 månader till 1 års ålder. När ditt barn är ett år gammal, är hans kropp systemet mogna nog att tolerera större mängder vatten. Men även efter att han når sin första födelsedag, hålla vattenintaget i reglering.

Vanliga frågor på att ge vatten till ditt barn

Låt oss ta itu med några av de vanligaste tvivel om att ge vatten till spädbarn och rensa ytterligare förvirring.

Är det säkert att ge vatten till 6 månader eller yngre barn?

Svaret är att du alltid kan ge några klunkar vatten till barn i åldern 4 till 6 månader. Men mängder som är större än 30-60 ml är osäkra på en enda dag.

Vi kan Späd formel med vatten?

Om du använder färdiga att använda formel, kanske du inte behöver lägga till något vatten till det. Men om du använder pulveriserad formel måste du tillsätta vatten för att blanda upp det. Var noga med att inte blanda mer vatten än vad som rekommenderas, eftersom det kan orsaka komplikationer som ett anfall.

När kan bebisar börja dricka vatten?

Många föräldrar undrar om den ålder då du kan ge en baby vatten. Som tidigare nämnts, spädbarn som ammas och formel Fed inte behöver ytterligare vatten. Det är i själva verket rekommenderas att vatten införas i en babys diet först efter att han är 4-6 månader gamla.

Vad händer om ett spädbarn blir uttorkad?

En baby som uteslutande ammas on demand har mycket låga risken för uttorkning. Även formel ammas erhåller den erforderliga mängden vatten med deras mat

Kan vi ge vatten till en ammande barn?

Det är inte rekommenderat att ge vatten till en ammande baby. De babys vätske krav uppfylls av bröstmjölk själv.

Kan för mycket vatten För Babies leda till tecken på anfall?

Ja, för mycket vattenförbrukningen kommer att orsaka ett tillstånd som kallas vattenförgiftning i spädbarn. Detta är en mycket farligt tillstånd som kan leda till dramatiska anfall. Det har också stor inverkan på babys kropp, som natriumnivåerna tenderar att sjunka med för mycket vatten ingång.

Slutsats: Vatten är en oundviklig nödvändighet för överlevnaden av levande organismer. Som vuxna, vi uppmanas att dricka mycket vatten varje dag och träffa det rekommenderade dagliga krav för optimal hälsa, men det är inte samma sak med barn. Se till att du följa dina läkare rekommendationer på att ge vatten till ditt barn att se till att han håller sig frisk.