Når babyer kan begynne å drikke vann, og hvor mye vi trenger å gi?

Reglene for ofte drikkevann og møte en viss mengde for generelle helse og hydrering at vi følger, gjelder ikke for babyer. Dette fører oss til flere spørsmål, som fra hvilken måned kan nyfødte drikke vann? og hva er tegn på dehydrering hos babyer? Du kan også lure på om en en måned gammel kan selv drikke vann? .Så, la oss ta en titt på alle de relevante og nøyaktige detaljer om hvordan du kan gi vann til babyer.

Når kan babyer begynne å drikke vann?

Mange nye foreldre er ikke sikker på når de bør innføre vann i deres babys kosthold. I motsetning til voksne som må forbruke betydelige mengder vann hver dag, er saken annerledes for spedbarn. Deres vannbehovet varierer etter alder, og å gi for mye vann før deres systemer er klar for det kan ha negative effekter.

Fødsel til 4 måneder

Ammet babyer ikke trenger noen ekstra vann, siden morsmelk er ansett å være en super mat som oppfyller alle kosttilskudd og væskebehov av et spedbarn. Dette er fordi morsmelk gir den nødvendige mengden av væske som babyen din trenger for å holde seg hydrert. Kort sagt, burde du selv være bekymret for å gi ekstra vann for nyfødt baby så lenge du sykepleier på forespørsel.

En formel-matet barnet heller ikke krever for mye ytterligere vann. De fleste spedbarnspreparater inneholder spesifikke instruksjoner for den mengde vann som skal tilsettes for tilstrekkelig fortynning. Når du følger disse instruksjonene og justere konsistensen av formelen til en alder av barnet, det holder tilstrekkelig ham hydrert når han lever på tid.

5 – 8 måneder

Skal babyer drikke vann i løpet av disse månedene? Svaret er at det er ingen fast regel i denne forbindelse. Før de er 6 måneder gammel, er det ikke behov for barnet å drikke noe bortsett fra morsmelk eller morsmelkerstatning. Vann er vanligvis introdusert til babyer når de er forbi nyfødt scenen og sakte overgangen til mat ved siden av morsmelk.

Babyer vanligvis starte med fast føde mellom 5 og 8 måneders alder. På dette tidspunktet, kan du gi vann i en sugekopp for barnet å nippe på noen ganger om dagen. Dette neednt være for hyppig, forutsatt at du fortsatt ammer eller formel fôring babyen din, i tillegg til å gi faste stoffer.

9 – 12 måneder

Når de slår et år gammel eller så, kan du fortsette å amme, men tilbyr vann eller utvannet juice i en kopp til måltidene. Men unngå å gi brus eller drikke med kunstige søtstoffer. Som ny mor, kan du bli forvirret om dine babys vann behov. Siden de er for lite til å uttrykke tørst, kan du være bekymret for at barnet ditt ikke er hydrert riktig, og hvis du skal supplere morsmelk med vann. Men, akkurat som han uttrykker tørst, din lille vil også være i stand til å uttrykke tørst gjennom visse signaler som grizzling.

Hvordan kan jeg introdusere vann til spedbarn?

Vann bør gis til spedbarn etter at de begynner fast føde. Til de er ett år gamle, har ikke nyrene modnet tilstrekkelig til å forbrenne for mye vann. Som et resultat av deres behov for vann er minimal. Det er imidlertid mulig å innføre barnet til smaken av vann ved å gi babyen små slurker av gangen. Du kan fylle babys flaske eller sugekopp med vann og gi ham et par slurker fra det, når han uttrykker tørst. Også, ikke gi babyen vann fra en åpen cup, til han er mye eldre.

Hvor mye vann for å gi babyer?

Hvis du lurer på hvor mye vann for seks måneder gammel baby er viktig, må du vite at det kommer an på barnet og hans matvaner. Hvis han fortsatt ammet, noen slurker er mer enn nok til å mette ham. Barnet dehydrering er sjelden når babyer får sine nødvendige væsker fra morsmelk eller morsmelkerstatning feed. Så, dette burde være en bekymring. Babyer som er yngre enn 4 måneders alder ikke trenger vann for å være separat gitt til dem. Deres legemer er hydrert fra fluidene i sine innmatinger.

Vann Beruselse i babyer

Mens for mye vann ikke medfører noen uopprettelig skade hos friske voksne, kan det være ganske farlig i små babyer. Å gi barn som er yngre enn 6 måneder, for mye vann kan forstyrre kroppens naturlige evne til å absorbere næringsstoffer fra morsmelk eller morsmelkerstatning feed. Å drikke ekstreme mengder i meget korte spenn av tid kan føre til natriumnivået i kroppen for å slippe. Nyrene Arent modne nok til å håndtere store mengder vann på en gang, og dette kan føre til en farlig tilstand som kalles vann rus. Hvis det er symptomer på vannforgiftning i barnet, som uskarpt syn, irritabilitet eller utmattelse etter vannforbruk, det krever øyeblikkelig legehjelp. For mye vann kan forårsake anfall hos babyer. Dette er også den samme grunnen til at det ikke er lurt å administrere svømmeopplæring til unge spedbarn. I sannsynligheten for at de svelge ned store mengder vann mens i bassenget, kan det føre til vann rus og føre til en medisinsk krise.

Må babyer trenger å drikke vann når som helst?

Selv om en nyfødt baby trenger ikke å drikke vann, vil kroppen trenger det som de blir eldre. Så, som barnet vokser, kan du trygt introdusere vann inn sin diett. Babyer kan drikke ca 30 ml vann til den tiden de er 4-6 måneder gamle, men begrenser noe mer mengde vann. Du kan sakte øke sin vanninntaket når barnet er 9 måneder til ett års alder. Når barnet er ett år gammel, er hans kropp system modne nok til å tåle større mengder vann. Men selv etter at han når hans første bursdag, holde vanninntaket i henhold til forskriften.

Ofte stilte spørsmål om gi vann til barnet ditt

La oss ta opp noen av de vanligste tvil om å gi vann til små babyer og fjerne eventuelle ytterligere forvirring.

Er det trygt å gi vann til 6 måneder eller yngre baby?

Svaret er at du alltid kan gi noen slurker med vann til barn i alderen 4 til 6 måneder. Imidlertid mengder som er større enn 30-60 ml er usikre på en enkelt dag.

Kan vi Fortynn Formula med vann?

Hvis du bruker klar til bruk formelen, trenger du kanskje ikke å legge noe vann til det. Men hvis du bruker pulverisert formel, må du legge vann å blande den opp. Vær forsiktig med å ikke blande mer vann enn det som er anbefalt, da det kan føre til komplikasjoner som et anfall.

Når kan babyer begynne å drikke vann?

Mange foreldre lurer på om ved hvilken alder kan du gi en baby vann. Som nevnt tidligere, trenger spedbarn som ammes og formel matet ikke trenger mer vann. Det er faktisk anbefalt at vann føres inn en babys diett først etter at han er 4-6 måneder gammel.

Hva om et spedbarn bli dehydrert?

En baby som fullammes ved behov har svært lav sjansene for dehydrering. Selv formel matet babyer motta den nødvendige mengde vann med maten

Kan vi gi vann til en Amming baby?

Det er ikke foreslått å gi vann til en breastfeeding baby. Babys væskebehov blir møtt av morsmelk selv.

Kan for mye vann For babyer føre til tegn på anfall?

Ja, for mye vann inntak føre til en tilstand som kalles vann rus i små babyer. Dette er en svært farlig tilstand som kan føre til dramatiske anfall. Det har også stor innvirkning på barnets legeme, som natrium nivåer vil ha en tendens til å falle sammen med for mye vann inngang.

Konklusjon: Vann er en uunngåelig nødvendighet for overlevelse av levende organismer. Som voksne er vi bedt om å drikke mye vann hver dag, og møte den daglige anbefalte kravet om optimal helse, men det er ikke det samme med babyer. Gjør at du følger dine leger anbefalinger om å gi vann til barnet ditt å sikre at han holder seg frisk.