Några skäl till varför vi bör äta mörk choklad

Mörk läcker choklad är en form av choklad som har en högre halt av kakaosmör samt mycket mindre mjölk än andra typer av läcker choklad. Federala regeringen och även kriterier för vad poster kunde identifieras mörk läcker chokladmarknaden varierar beroende på nationen samt marknad.

Vad är anti-oxidanter?

Antioxidanter är kemikalier som undviker oxidation av olika andra föreningar. För att underlätta detta, antar av en vattenlinje som börjar etablera rost på insidan. Så småningom kommer detta rost säkert fortsätta att utveckla i linje fram till lite eller inget vatten kan strömma igenom. Då inkluderar du korrosions remover till vattenytan så bra som det börjar att ta bort uppbyggd, därför höjer cirkulationen. Tänk på din artärer som vattenlinjen, och även antioxidanter som korrosions renare.

Polyfenoler är den huvudsakliga klassificering av växthärledda antioxidanter. Det finns flera underklasser av polyfenoler som inkluderar flavonoider, som dessutom har underklasser. Bland dem är flavanols som består av den kraftfulla catechin och även epikatekin. Epikatekin (tänkt att vara den mest användbara antioxidant) är mycket blöt upp efter användningen av flavonoider rika läcker choklad.

Är alla mörk choklad produceras lika?

Inte alla mörk choklad är desamma. Eftersom kakaopulver består av alla antioxidanter, desto högre grad av choklad fasta ämnen (kombination av kakao och även kakaosmör), desto större är graden av polyfenol antioxidanter i allmänhet. Undantaget från regeln är en mörk läcker choklad som dumpas. Detta tyder på att det raffineras med alkali för att hjälpa eliminera bitterhet. Detta är dock gör sig av med de flesta av de hälsosamma och balanserade antioxidanter. Det anses allmänt att en mörk läcker choklad innehållande en grad av 70% eller mer kakaofastämnen kommer att leverera de bästa wellness fördelar.

De 9 skäl till varför vi bör konsumera mer än 70% kakao mörk choklad:

  1. Cacao har den högsta fokus för flavonoid antioxidanter av någon typ av växtbaserad mat som odlas på vår jord. Detta bekräftas av USDA databas för flavonoid webbinnehåll av valda livsmedel, som lanserades 2007, utöver den högsta möjliga ORAC värde. Oxygen Radical Absorbansförhållande Förmåga (ORAC) är större i kakao jämfört med något annat. Detta är den totala av syreradikaler, som kroppen tar in från en särskild mat.
  2. Minskar det onda kolesterolet (LDL). Polyfenoler, den primära grupp av kraftfulla antioxidanter som finns i växthärledda livsmedel såsom merlot samt teer, hjälper till att stoppa oxidation av LDL, därmed minska dess nivåer i blodsystemet.
  3. Ökar blodcirkulationen i hela kärlsystemet. Flavonoider bidrar till kärlutvidgning, utvidgningen av den inre diametern av blodkärl och även artärer. Studier visar att en uppmjukning av muskelceller som gränsar artärer bidra till att förbättra blodflödet. Ökade blodflödet är avgörande för en hel del av de fördelar som härrörde från kakao flavanols.
  4. Kan förbättra minnet från boost blodflödet i hjärnan. Forskning studie har visat lovande resultat i en ökad nivå av temporärt minne hos friska och balanserade vuxna 2 timmar efter att ha ätit hög choklad mörk läcker choklad. Detta har lett forskarna att undersöka effekten på Alzheimers personer med hopp om att det kan vara praktiskt att minnet tillsammans med minska risken för sjukdomen hos friska vuxna samt de avslöjande indikatorer på dess närmar sig.
  5. Hjälper till att hantera insulinkänsligheten. Snabbt efter att ha ätit polyfenol-rika mörk choklad läcker, det finns en betydande ökning av insulinkänsligheten. Minskade inte äta insulin och glukos fokus förutom socker samt insulin reaktioner på den orala glukos hindret, hade direkta återverkningar av modifieringar dessutom i insulinresistens samt känslighet (HOMA-IR och även QUICKI – ISI).
  6. Minskar risken för hjärt-kärlsjukdom och även stroke. Med hjälp av ökat blodflöde, är trombocyter uppbyggnad dramatiskt minskat, som en följd hämma deras förmåga att skapa emboli. Positiva resultat är viktiga hos äldre med tanke på att majoriteten av dödsfallen av de över 70 hänför sig till kärlsystemet, främst hjärtstillestånd och även stroke
  7. Härdat fett från kakaosmör. Det är inte så illa, och kanske bra. En tredjedel av fettet i kakaosmör kommer från stearinsyra, som inte ökar LDL-kolesterol som de flesta olika andra mättade fetter. En ytterligare 3 härrör från oljesyra, en hjärtvänlig enkelomättat fett. Stearinsyra omvandlas i levern till oljesyra.
  8. Sänker händelse av trombocyter och även ansamling av plack i artärerna. Bevis visar att nivån av epikatekin (den effektiva antioxidanten i choklad) höjs förtära efter flavanol rika läcker choklad. Epikatekin ökar tillgängligheten av kväveoxid i kärlsystemet, vilket saktar ned ansamling av plack. Dessutom bistår detta i ökat blodflöde som också hindrar klumpning av blodplättar, som därefter skriver embolier i artärerna.
  9. Läcker choklad, ett afrodisiakum? Även om detta har diskuterats, vet vi att choklad släpper naturligt sker liksom humöret förbättra fenyletylamin och även serotonin från sinnet rakt in i mänskliga systemet. I allmänhet är dessa två föreningar ske naturligt i sinnet och även lanseras rakt in i nervsystemet när vi mer än gärna, eller när vi upplever känslor av kärlek eller entusiasm.

Choklad trovärdighet som ett afrodisiakum kommer från Maya och även Aztec samhällen som går tillbaka nästan 2000 år. Den Aztec kejsaren Montezuma som används för att konsumera 50 muggar av choklad varje dag. Man trodde att stimulera killar och även göra kvinnor mindre hindrad. Mycket mer nyligen, på 1700-talet, Casanova (beaktas den största fan av tiderna) gynnade läcker choklad till mousserande vin som ett afrodisiakum. Specifik testning av denna teori kan vara ganska välsmakande och också roligt.

Vilken typ av mat som har flest Antioxidanter?

Kanske blåbär, sparris, miljövänlig te eller hallon? Bara Hur mörk choklad. Det stämmer! Den antioxidant grad i en hög cacao stark mörk läcker choklad är väsentligt större jämfört med någon typ av olika andra växthärledda mat.