Några alternativ för att förstora ditt bröst

Om du är ute efter att naturligt öka bröststorleken, titta inte på ditt kylskåp. Inga livsmedel eller ätplaner har kliniskt visat sig förstora bröstet. Att gå upp i vikt kan dock öka storleken på dina bröst och resten av din kropp. Om det inte är resultatet du letar efter finns det andra alternativ än diet som kan hjälpa dina bröst att se större ut. Fortsätt läsa för att lära dig mer om vad du bör veta om bröst, bröstodlingsalternativ som fungerar. Vi kommer också att ta en titt på några alternativ som inte fungerar för bröstförstoring.

Vad du bör veta om bröst

Det finns viktig information du bör känna till om bröst.

Bröststorlek är genetik

Storleken på dina bröst bestäms till stor del av genetiken. När kvinnor tänker på bröststorlek fokuserar de ofta på bröstvolym eller fyllighet. Andra faktorer, som bröstomkrets, spelar också en roll för hur stora dina bröst ser ut. Både bröstvolym och benstruktur är fysiska egenskaper som kan förekomma i familjer.

Bröststorleken ändras med vikt och ålder

Förutom ärftlighet spelar andra faktorer in för att bestämma bröststorleken. Dessa inkluderar vikt och ålder:

 • Hur dina bröst ser ut när du är tonåring kommer definitivt att vara annorlunda än hur de kommer att se ut senare i livet. Deras storlek kan öka eller minska, och viss hängning kommer sannolikt att inträffa.
 • Skålstorlek och bålomkrets kan förändras avsevärt med viktökning eller viktminskning. Om du går ner eller går upp 20 pund eller mer kommer din bh-storlek sannolikt att gå upp eller ner.

Hormoner och reproduktionscykler påverkar bröststorleken

Hormoner och reproduktionscykeln påverkar också bröststorleken:

 • Bröstvävnad börjar fylla upp med fett under puberteten, när dina äggstockar börjar producera östrogen
 • Dina bröst kan tillfälligt bli större precis innan din mens, när östrogen och progesteron förstorar bröstkanalerna och mjölkkörtlarna.
 • Förstorade bröst är ett av de första tecknen på graviditet. Östrogen, progesteron och prolaktin samverkar för att stimulera bröstförstoring och mjölkproduktion. Dina bröst kommer att fortsätta att öka i storlek under hela graviditeten när de förbereder sig för amning.
 • Under klimakteriet kan en minskning av östrogen göra att dina bröst tappar elasticitet och krymper i storlek.

Alternativ du kan göra för att förstora bröstet

Övningar för bröstutveckling

Träning kommer inte att göra brösten fylligare. Rätt övningar kan dock vara mycket effektiva för att utveckla bröstmusklerna under dina bröst, såväl som dina rygg- och axelmuskler. Detta kan hjälpa dina bröst att se större, högre och fastare ut.

Några övningar att prova inkluderar:

 • Väggpressar
 • Armhävningar
 • Bröstpressförlängningar
 • Kobra poserar

Arbeta med din hållning

Det finns ingen nackdel med att ha en utmärkt hållning. Även om en bra hållning inte fysiskt gör dina bröst större, kan det förbättra deras utseende genom att få dem att se piggare ut. Bra hållning stödjer också balans, styrka och flexibilitet. Det hjälper också till att stärka mag- och ryggmusklerna.

Övningar som hjälper till att förbättra hållningen inkluderar:

 • Barns pose
 • Plankövning
 • Cat-Cow Pose

Överväg en ny bh

Många kvinnor bär fel bh-storlek. Faktum är att det finns forskning som tyder på att 70 procent av kvinnorna bär behåar som är för små och 10 procent bär behåar som är för stora. En för tight behå kan platta till brösten och få dem att se mindre ut. Det kan också orsaka föga smickrande spill över sidorna och ryggen. En för stor behå stöder inte brösten, vilket gör att de ser hängiga ut.

Det är också skadligt att bära en för gammal behå. Behåar sträcker sig i tvätten och efter många tvättar passar de kanske inte längre enligt storleken på etiketten. Din vanliga bh kan behöva bytas ut mot en som sitter rätt. En välsittande behå kan främja och framhäva dina bröst och få dem att se bäst ut, oavsett storlek. Överväg att bli professionellt utrustad nästa gång du ska shoppa bh.

Vad är naturliga bröstförstärkningsprodukter

Många produkter på internet lovar att öka bröststorleken. Dessa inkluderar lotioner, krämer, massage och kosttillskott. De inkluderar även enheter, såsom förstoringspumpar. Det finns inga kliniska bevis som tyder på att någon av dessa produkter eller enheter har någon fördel alls för bröststorleken. I nästa stycke kommer vi att diskutera var och en av dem

Bröstförstoringstillskott

Förutom att vara värdelösa för bröstförstoring kan kosttillskott också vara osäkra. Var försiktig med bröstförstärkande kosttillskott, eftersom de innehåller örter och ingredienser som kan orsaka allvarliga interaktioner med mediciner du för närvarande tar. De har heller inga bevisade hälsofördelar.

Bröstförstoringskrämer

Vissa bröstförstoringskrämer kan vara fördelaktiga för huden, men de kommer inte att göra något för att öka bröststorleken. Det finns inga studier som tyder på att någon kräm, lotion eller topikal behandling kan förstora brösten. Vissa krämer anger på etiketten att de har godkännande från hälsodepartementet. Detta kan vara falsk reklam, så se till att undersöka krämen innan du köper den.

Bröstförstoringsmassage

Bröstmassage är bra för att stimulera blodflödet, stödja amningskomfort och upptäcka potentiellt maligna knölar. Det är dock helt värdelöst för att få större bröst. Det finns inga vetenskapliga data om att bröstförstoring är möjlig genom själv- eller professionell massage.

Bröstförstoringspumpar

Enheter som bröstförstärkningspumpar använder tryck och sug för att dra i brösten. Detta gör att de sträcker sig och sväller, vilket kan få dem att se större ut, tillfälligt. Bröstförstärkningspumpar sträcker sig från bara några få dollar till flera tusen. Vissa klassas till och med som medicintekniska produkter. Trots detta finns det inga kliniska prövningar som tyder på att någon enhet, oavsett om den är billig eller mycket dyr, kommer att förstora brösten.

Slutsatsen

Ingen mat- eller dietplan har kliniskt bevisats öka bröststorleken. Det finns heller inga kosttillskott, pumps eller krämer som kan göra brösten större. Det bästa naturliga sättet att förbättra utseendet på dina bröst är att göra övningar som stärker bröst-, rygg- och axelområdet. Bra hållning hjälper också.