Muutamia vaihtoehtoja rintojen suurentamiseen

Jos haluat luonnollisesti kasvattaa rintojen kokoa, älä katso jääkaappiin. Mikään elintarvikkeiden tai ruokailusuunnitelmien ei ole kliinisesti osoitettu suurentavan rintaa. Painonnousu voi kuitenkin kasvattaa rintojen ja muun kehon kokoa. Jos tämä ei ole etsimäsi tulos, on olemassa muita vaihtoehtoja kuin ruokavalio, jotka voivat auttaa rintasi näyttämään suuremmilta. Jatka lukemista saadaksesi lisätietoja siitä, mitä sinun pitäisi tietää toimivista rintojen kasvatusvaihtoehdoista. Tarkastellaan myös joitain vaihtoehtoja, jotka eivät toimi rintojen suurentamiseen.

Mitä sinun tulee tietää rinnasta

On joitakin tärkeitä tietoja, jotka sinun pitäisi tietää rinnoista.

Rintojen koko on geneettistä

Rintojen koko riippuu pitkälti genetiikasta. Kun naiset ajattelevat rintojen kokoa, he keskittyvät usein rintojen tilavuuteen tai täyteyteen. Muut tekijät, kuten rinnan ympärysmitta, vaikuttavat myös siihen, kuinka suurilta rintasi näyttävät. Sekä rintojen tilavuus että luun rakenne ovat fyysisiä ominaisuuksia, jotka voivat esiintyä perheissä.

Rintojen koko muuttuu painon ja iän myötä

Perinnöllisyyden lisäksi rintojen kokoon vaikuttavat muut tekijät. Näitä ovat paino ja ikä:

 • Se, miltä rintasi näyttävät teini-iässä, on varmasti erilainen kuin miltä ne näyttävät myöhemmin elämässä. Niiden koko voi kasvaa tai pienentyä, ja jonkin verran painumista tapahtuu todennäköisesti.
 • Kupin koko ja vartalon ympärysmitta voivat muuttua merkittävästi painon noustessa tai laihtuessa. Jos laihdut tai lihot 20 kiloa tai enemmän, rintaliivien koko todennäköisesti kasvaa tai pienenee.

Hormonit ja lisääntymissyklit vaikuttavat rintojen kokoon

Hormonit ja lisääntymiskierto vaikuttavat myös rintojen kokoon:

 • Rintakudos alkaa täyttyä rasvasta murrosiän aikana, kun munasarjasi alkavat tuottaa estrogeenia
 • Rinnasi voivat tilapäisesti kasvaa juuri ennen kuukautisia, kun estrogeeni ja progesteroni laajentavat rintatiehyitä ja maitorauhasia.
 • Suurentuneet rinnat ovat yksi ensimmäisistä raskauden merkeistä. Estrogeeni, progesteroni ja prolaktiini toimivat yhdessä stimuloiden rintojen suurenemista ja maidontuotantoa. Rintasi kasvavat koko raskauden ajan, kun ne valmistautuvat imetykseen.
 • Vaihdevuosien aikana estrogeenin väheneminen voi aiheuttaa rintojen kimmoisuuden ja koon pienenemisen.

Vaihtoehdot, joita voit tehdä rintojen suurentamiseksi

Rinnankehitysharjoitukset

Harjoittelu ei tee rinnoista täyteläisempiä. Oikeat harjoitukset voivat kuitenkin olla erittäin tehokkaita rintojen alla olevien rintalihasten sekä selkä- ja hartialihasten kehittämiseen. Tämä voi auttaa rintojasi näyttämään suuremmilta, korkeammilta ja kiinteämmiltä.

Jotkut kokeilevat harjoitukset sisältävät:

 • Seinäpuristimet
 • Punnerruksia
 • Rintapuristimen pidennykset
 • Kobra asento

Työskentele ryhtisi kanssa

Erinomaisella ryhdillä ei ole haittaa. Vaikka hyvä asento ei fyysisesti tee rinnoistasi suurempia, se voi parantaa niiden ulkonäköä saamalla ne näyttämään pirteämmiltä. Hyvä ryhti tukee myös tasapainoa, voimaa ja joustavuutta. Se auttaa myös vahvistamaan vatsan ja selän lihaksia.

Harjoituksia, jotka auttavat parantamaan ryhtiä, ovat:

 • Lapsen asento
 • Lankkuharjoitus
 • Kissa-lehmä-ase

Harkitse uusia rintaliivejä

Monet naiset käyttävät väärän kokoisia rintaliivejä. Itse asiassa on olemassa tutkimuksia, jotka osoittavat, että 70 prosenttia naisista käyttää liian pieniä rintaliivejä ja 10 prosenttia liian suuria rintaliivejä. Liian tiukat rintaliivit voivat litistää rintoja, jolloin ne näyttävät pienemmiltä. Se voi myös aiheuttaa epämiellyttävää roiskeita sivuille ja taakse. Liian suuret rintaliivit eivät tue rintoja, joten ne näyttävät roikkuvilta.

On myös haitallista käyttää liian vanhoja rintaliivejä. Rintaliivit venyvät pesussa, ja useiden pesujen jälkeen ne eivät välttämättä enää sovi tarrassa olevan koon mukaan. Tavalliset rintaliivit on ehkä vaihdettava oikein istuviin. Hyvin istuvat rintaliivit voivat edistää ja korostaa rintojasi, jolloin ne näyttävät parhaimmillaan koosta riippumatta. Harkitse ammattimaista istuvuutta, kun seuraavan kerran menet rintaliivit ostoksille.

Mitä ovat luonnolliset rintojen parannustuotteet

Monet Internetissä olevat tuotteet lupaavat kasvattaa rintojen kokoa. Näitä ovat voiteet, voiteet, hieronnat ja lisäravinteet. Niihin kuuluu myös laitteita, kuten suurennuspumppuja. Ei ole kliinistä näyttöä siitä, että millään näistä tuotteista tai laitteista olisi mitään hyötyä rintojen kokoon nähden. Seuraavassa kappaleessa keskustelemme niistä jokaisesta

Rintojen suurennuslisät

Sen lisäksi, että lisäravinteet ovat hyödyttömiä rintojen suurentamiseen, ne voivat myös olla vaarallisia. Varo rintojen tehostavia lisäravinteita, sillä ne sisältävät yrttejä ja ainesosia, jotka voivat aiheuttaa vakavia yhteisvaikutuksia parhaillaan käyttämiesi lääkkeiden kanssa. Niillä ei myöskään ole todistettuja terveyshyötyjä.

Rintojen suurennusvoiteet

Jotkut rintojen suurentamisvoiteet voivat olla hyödyllisiä iholle, mutta ne eivät lisää rintojen kokoa. Ei ole olemassa tutkimuksia, jotka osoittaisivat, että mikä tahansa voide, voide tai paikallinen hoito voi suurentaa rintoja. Jotkut voiteet ilmoittavat etiketissään, että niillä on terveysministeriön hyväksyntä. Tämä voi olla väärää mainontaa, joten muista tutkia voidetta ennen kuin ostat sen.

Rintojen suurennushieronnat

Rintojen hieronta on hyvä stimuloimaan verenkiertoa, tukemaan imetyksen mukavuutta ja havaitsemaan mahdollisia pahanlaatuisia kyhmyjä. Se on kuitenkin täysin hyödytön rintojen kasvattamiseen. Ei ole tieteellistä tietoa siitä, että rintojen suureneminen olisi mahdollista omatoimisella tai ammattihieronnalla.

Rintojen kohotuspumput

Laitteet, kuten rintojen kohotuspumput, käyttävät painetta ja imua rintojen vetämiseen. Tämä saa ne venymään ja turpoamaan, mikä saattaa saada ne näyttämään tilapäisesti suuremmilta. Rintojen kohotuspumput vaihtelevat muutamasta dollarista useisiin tuhansiin. Jotkut jopa luokitellaan lääketieteellisiksi laitteiksi. Tästä huolimatta ei ole olemassa kliinisiä tutkimuksia, jotka osoittaisivat, että mikä tahansa laite, olipa se halpa tai erittäin kallis, suurentaa rintoja.

Johtopäätös

Minkään ruoka- tai ruokavaliosuunnitelman ei ole kliinisesti todistettu lisäävän rintojen kokoa. Ei ole myöskään lisäravinteita, pumppuja tai voiteita, jotka voisivat suurentaa rintoja. Paras luonnollinen tapa parantaa rintojen ulkonäköä on tehdä harjoituksia, jotka vahvistavat rintaa, selkää ja hartioiden aluetta. Hyvä ryhti auttaa myös.