Motivul și modul de a trata înăsprirea abdominale în timpul sarcinii

Sarcina este un moment emoționant într-o viață womans, dar sigur aduce cu sine o mulțime de simptome ciudate. Dacă sunteți gravidă, în unele zile, s-ar putea simți o senzație de strângere în stomac. O senzație de strângere în stomac poate fi supărătoare, dar este comună. Este posibil să-l experiență din primul trimestru de sarcină în sine.

Acesta este de obicei un semn de avort spontan in primele saptamani, travaliu prematur, sau contracții normale. Această senzație de strângere poate persista către ultimele câteva luni de sarcină. Heres Lowdown pe ceea ce este și de ce s-ar putea experimenta înăsprirea abdominale în timpul sarcinii.

Ce este Restrângerea abdominala in timpul sarcinii?

înăsprire abdominala este absolut normal în timpul sarcinii. Pe masura ce sarcina avanseaza, abdomenul poate simti rigid. Ca zilele trec, disconfortul poate escalada ca stomacul devine tare ca o stâncă. Cu stomacul strâns în al doilea trimestru, este posibil să apară dureri de ligamente rotunde sau durere ascuțită în abdomen. În al 3-lea trimestru, înăsprirea abdominală ar putea fi un semn al forței de muncă.

Restrângerea abdominală la începutul sarcinii (primul trimestru de sarcină)

înăsprire abdominala in timpul sarcinii sau în primul trimestru ar putea fi din diverse motive, care sunt explicate mai jos.

1. Stretching

In primul trimestru al sarcinii, un uter womans se întinde rapid pentru a face loc fătului în creștere. Acest lucru ar putea duce la durere ascutita sau crampe abdominale. In primul trimestru, de asemenea, este posibil să apară dureri de fotografiere ascuțite pe părțile laterale ale abdomenului datorită întinderii și prealungirii mușchilor.

2. Avort

In primul trimestru de sarcină, vă confruntați cu o senzație de strângere în stomac și aveți dureri prea, atunci ar putea fi un semn al unui avort spontan. Dacă senzația de strângere în stomac este, de fapt, un simptom al unui avort spontan, acesta va fi însoțită de alte simptome, cum ar fi durere si crampe in partea inferioara, pete sau sângerări, și trecerea de țesut sau de lichid din vagin. Ferește-te pentru aceste semne mai ales dacă sunteți mai puțin de 20 de săptămâni gravide. Cu toate acestea, este cel mai frecvent înainte de a 12-a săptămână.

3. Constipație / gaz

Constipație și gaze este o problema comuna in timpul sarcinii si cele mai multe femei experiență. In timpul sarcinii, dacă aveți o senzație de strângere în abdomen, ar putea fi din cauza gazelor sau constipație. Este posibil să aveți dureri abdominale, care poate fi foarte dureros.

Strângerea abdominală în al doilea trimestru de sarcină

Pe masura ce corpul continuă să crească în al doilea trimestru, durerea de junghi de-a lungul părților laterale ale uterului va continua de asemenea, aceasta se numește durere de ligament rotund. Ca uterul tau se extinde, ligamentele rotunde situate de-a lungul partea laterală a uterului întindere prea, ceea ce poate provoca durere. S-ar putea experimenta chiar mai mult dacă încercați să îndoiți în jos sau să încerce să stea după ședința pentru mult timp.

În al doilea trimestru de sarcină, sunt șanse ca stomacul să se simtă inconfortabil strânse și din cauza contracții Braxton-Hicks. contracții Braxton-Hicks sau contracții practica pot începe cât mai devreme a patra lună de sarcină. Aceste contractii nu sunt la fel de dureroase ca munca reale, dar ele nu pregătesc uterul pentru a fi gata de muncă și de livrare. contracții Braxton-Hicks sunt foarte frecvente și pot provoca disconfort și durere. Ele apar de multe ori în timpul actului sexual sau in timpul exercitiului fizic.

Restrângerea abdominală în Late Sarcina (al treilea trimestru de sarcină)

Fătul în creștere și mișcările sale sunt responsabile pentru strângerea abdominala in timpul sarcinii tarziu. Deoarece spațiul abdominal este împărtășită de făt și organele interne, proeminenþele abdomen si se intinde. Grăsimea depozitată sub piele, de asemenea, se întinde mai departe. Problema gastric în timpul ultimului trimestru este, de asemenea, motivul din spatele înăspririi stomacului. Cu toate acestea, în cazul în care înăsprirea persistă mai mult decât de obicei, ar putea fi un semn al forței de muncă.

Cauze comune ale etanșeității în stomac în timpul sarcinii

O femeie experiențele neplăcerii fizice în timpul sarcinii. Ar putea fi din motive fără sfârșit. Dacă aveți o senzație de strângere în stomac, ar putea fi din cauza următoarele motive.

1. Detașat Placenta

Placenta este suportul de viață pentru creșterea fătului. Este prin placenta care copilul devine alimente și nutrienți. Cu toate acestea, în unele cazuri, chiar înainte de livrare, placenta se poate desprinde de peretele uterului. În vremuri ca acestea, uterul incepe sa ia mai ferm decât de obicei. Acest lucru are ca rezultat strângerea a abdomenului.

2. Presiunea pe abdomen

În cazul în care copilul în uter incepe sa creasca mare, uterului pune presiune pe abdomen. Este apoi că burta se extinde, făcându-l rigid. In al 2-lea trimestru, pe măsură ce copilul creste lichidul amniotic, de asemenea, în mod automat crește, care se extinde la nivelul abdomenului.

3. Gaz și Balonare

O dieta echilibrata si sanatoasa este o necesitate în timpul sarcinii. Consumul de greșit tipuri de alimente poate duce la gaz, care ar putea umfli stomacul face sa te simti mai incomod si inconfortabil.

4. Babys Mișcările

babys dvs. lovituri și mișcări ar putea face sa te gâdilicios si giggly. Puteți simți bine și ușurat pe știind că copilul este de a face bine, dar cu său fiecare mișcare, abdomenul poate primi mai stricte din exterior.

5. Contracțiile Braxton-Hicks

contracții Braxton-Hicks sunt similare cu contracții de muncă, dar nu același lucru. Aceste contracții pot face stomacul foarte strâns și rigid. Pentru unele femei, Braxton-Hicks pot începe cât mai devreme în al doilea trimestru, iar altele le pot experimenta chiar în jurul livrare.

6. Probleme legate de sarcină

Rigiditate burta poate fi cauzata de complicații legate de sarcină, cum ar fi o sarcină sau avort spontan ectopică (o afecțiune în care fertilizate însuși implanturile de ou în trompa uterină în loc de uter).

7. Nearing Timp de livrare

Contracțiile și rigiditate în abdomen în timpul data estimata de livrare ar putea fi dificil. Este posibil să simți că merge în muncă, dar poate fi o alarmă falsă prea. Trebuie să învețe să diferențieze între contracții Braxton-Hicks și munca actuale. Pentru aceasta, timpul de contracții – contracții Braxton-Hicks mai ales ultimul timp de aproximativ 30 de secunde până la 1 minut. Mai mult decât atât, ei vin doar o dată sau de două ori pe oră pe tot parcursul zilei. Odată cu schimbarea poziției, rigiditatea a abdomenului, de asemenea, dispare. Cu toate acestea, că nu este cazul în timpul travaliului. Diferența de timp dintre două contracții consecutive în timpul travaliului nu este mult și durează pentru o perioadă mai lungă de timp.

8. Supraalimentarea

Multe femei cred ca in timpul sarcinii, acestea ar trebui să urmeze vechea notiune de a manca pentru doi. Dar asta nu este adevărat. Daca mananci pentru doi in timpul sarcinii, vei sfârși prin supraalimentare. Aceasta, la rândul său, s-ar putea face abdomenul strâmt și rigid.

9. Constipație

Constipatia este foarte frecvente în timpul sarcinii. Aceasta nu se datorează unei alimentații nesănătoase. Este din cauza uterului asupra intestinului. Mai mult decât atât, eliberarea de progesteron adăugat în organism încetinește tractul gastro-intestinal și, astfel, o femeie gravidă poate simți constipat. Constipatia poate face stomacul rigid și greu.

Tratamentul pentru abdominale de strângere în timpul sarcinii

În cazul în care stomacul se simte strans si rigid în timpul sarcinii, aici este ceea ce se poate face.

  • Dacă este un caz ușoară de strângere abdominale, bea multa apa si sucuri de fructe proaspete pentru a te mentine hidratat.
  • Uneori, cum sta așezat sau decide apariția contracțiilor Braxton-Hicks. Dacă observați în timp ce ședinței sau în picioare, încercați să schimbați poziția. Încercați pune picioarele în sus sau culcat.
  • nu te ridici de pe scaun sau pat prea repede. Ia-ti timp pentru a face acest lucru.
  • Consultați-vă medicul și du-te bine masat.
  • Ia un duș cald sau o baie. Ai putea folosi, de asemenea, pungi de apă sau tampoane de încălzire la cald.

Aceste măsuri de remediere la domiciliu va scuti rigiditatea în abdomen. Dacă sunteți mai puțin de 37 săptămâni gravide și simptome de notificare travaliu prematur cum ar fi sângerare, creșterea presiunii în pelvis, sau scurgeri de fluid continuu din vagin, contactați imediat medicul dumneavoastră. În afară de aceste simptome, ar trebui, de asemenea, discutați cu medicul dumneavoastră dacă ați avut 4-6 contracții într-o oră.

Când ar trebui să chem un doctor?

O burta tare în timpul sarcinii ar putea fi din cauza numeroase motive. Cu toate acestea, ar trebui să apelați la medic în cazul în care:

  • Etanseitatea în burtă în timpul sarcinii devine mai intensă și dureroasă.
  • Ai o burta tare în timpul sarcinii și vă confruntați cu dificultăți de respirație.
  • În cazul în care etanșeitatea are loc mai mult de patru ori într-o oră.