Mitkä ovat vaikutukset oversleeping terveydelle?

Lyömällä sänky jälkeen pitkän väsyttävä päivä on yksi autuaan tunteita maailmassa. Haluat ehkä viettää mahdollisimman paljon aikaa nukkumiseen, käpertyi oman lämmin, mukava sänky kuin ei huomenna. Jos oversleep silloin tällöin se ei voi olla kovin suuri juttu; mutta jos siitä tulee tapa, niin se voi vaikuttaa terveyteen useammassa kuin yhdessä tavoilla. Jos tämä herättää huolta, suosittelemme, että luet seuraavat artikkeli ja ymmärtää, miten oversleeping voi vaikuttaa sinuun.

Mikä on ihanteellinen määrä unta ihminen tarvitsee?

Meidän kaikkien täytyy nukkua hyvin olla terve ja reipas. Uni on paras tapa kehomme lepää ja recoups. Kuitenkin enemmän unta ei voi olla kovin hyvä idea. Joten, mikä on ihanteellinen määrä unta, että ihminen tarvitsee? No, Seuraavan taulukon avulla saat oikeudenmukainen käsitys. Edellä mainittujen arvojen tila arvioitu määrä unta eri ikäryhmien vaativat. Kuitenkin uni vaatimukset voivat vaihdella henkilöstä toiseen.

Mitkä ovat mahdollisia syitä oversleeping?

Oversleeping on nukkuessasi enemmän kuin elimistö tarvitsee. Näin ollen henkilö nukkunut yli 10-12 tuntia päivässä voi kuulua luokkaan liikaunisuudesta. Monet syyt voivat johtaa oversleeping. Joitakin yhteisiä nukkumisen syitä ovat seuraavat.

  • Jos kärsii masennuksesta tai ahdistus, voit nukkua pitkiä päiviä.
  • Jos sinulla on uniapnea, sängystä nouseminen saattaa tuntua työlästä.
  • Jos sinulla on kilpirauhasen kysymyksiä, se saattaa johtaa liialliseen nukkumassa.
  • Jos kärsii sydänsairauksista, se voi aiheuttaa oversleeping.
  • Joskus äärimmäinen väsymys voi aiheuttaa voit nukkua liian pitkään.
  • Jos käytät tiettyjä lääkkeitä, se voi tehdä nukut tavallista enemmän.

Miten diagnosointi oversleeping Done?

Jos oversleeping kuvio ulottuu jopa kuusi viikkoa, ja sen jälkeen, se voi olla merkki taustalla sairaus ongelman, joka saattaa tehdä tällaisia ​​muutoksia nukkuva malli. On tärkeää, että saat itse tutkia perusteellisesti perustaa varsinainen syy oversleeping. Lääkäri voi suositella joitakin testejä ja saattavat jopa pyytää sinua mennä sisään ja unitutkimus. Jos ei ole selvää, lääketieteellisiä kysymyksiä liittyviä nukkumisen, lääkäri voi ehdottaa seuraavia diagnoosin tekniikoista:

1. Polysomnogram Test

Sinun tarvitse jäädä klinikalle tai nukkua keskus, ja erilaisia ​​välineitä seurata sykettä, aivotoiminnan jalkojen liikkeet, silmien liikkeet jne

2. Epworth uneliaisuus Scale

Lääkäri voi mittaa uneliaisuutta tässä mittakaavassa luomaan miten uni voisi vaikuttaa päivittäisestä toiminnasta.

3. Useita univiiveen Testit

Sen lisäksi tai sen jälkeen polysomnogram testin, lääkäri voi suositella useita univiiveen testejä saada kattavamman näkymän Unityypin ja miten torkut päivän aikana.

4. Pidä Dairy

Lääkäri voi jopa pyytää teitä pitämään päiväkirjaa nukkuva malli, eli kun nukut, kun nouset ylös, kuinka moni päiväunet päivässä otat jne

Mitä sivuvaikutuksia oversleeping?

Kuten tapa kehomme ottaa ravintoa ruuasta, uni ravitsee aistit kehomme. Tunnemme rento ja nuortua jälkeen kiinni joitakin rauhallinen uni. Kuitenkin nukkuminen enemmän kuin mitä vaaditaan kehomme ei voi olla hyvä meille, ja se voi johtaa erilaisiin fyysisen ja henkisen komplikaatioita. Seuraavassa joitakin fyysinen ja psyykkinen oversleeping riskejä, joita voi esiintyä.

fyysisiä vaikutuksia

Jos mietit miten kehosi saattaa reagoida negatiivisesti liikaa uni, no, tässä on joitakin syitä, jotka voivat tehdä sinut uudelleen, pitäisikö sinun Torkuta kunniaan vai ei.

1. Se voi lisätä mahdollisuuksia sairastua diabetekseen

Nukahtamista yli 9 tuntia päivässä voisi laittaa sinut lisääntynyt riski sairastua diabetekseen. Joten, jos ajatellaan, että nukkunut muutaman ylimääräisen tunnin saa kovin iso hässäkkä; No, se voi olla, ja se voi aiheuttaa diabeteksen. Tämä johtuu siitä, että se on todistettu yhdessä tutkimuksessa, että ihmiset, jotka nukkuivat 9 tuntia tai enemmän päivässä, oli 50 prosenttia enemmän mahdollisuuksia saada diabetes kuin ne, jotka nukkuivat vähemmän tuntia päivittäin.

2. Se voi aiheuttaa Hefty

Kuluttaa ruokaa antaa energiaa kehon, ja elimistö polttaa kaloreita kun teet perus askareita päivän aikana. Kuitenkin kun viettää suurimman osan ajasta nukkuvan, kehosi voi pitää kasaamalla ylimääräiset kalorit, mikä lopulta johtaa painonnousuun. Erään tutkimuksen mukaan ihmiset, jotka nukkui 9 tuntia tai enemmän päivässä säännöllisesti olivat todennäköisemmin lihavia span kuusi vuotta kuin ihmiset, jotka didnt tehdä niin.

3. Se voi aiheuttaa päänsärkyä

Jos koet jatkuvaa jaksoja päänsärkyä, on olemassa hyvä määrä mahdollisuus, että saatat olla heittäytyvät liian paljon unta. Näin tapahtuu, koska liiallinen unen vaikuttaa haitallisesti välittäjäaineiden aivojen, mikä puolestaan ​​voi johtaa muun muassa päänsärkyä ja kipuja.

4. Se voi aiheuttaa selkäkivuista

Se voi kuulostaa hieman väärässä paikassa, vaan nukkuu pidempään kestot voivat aiheuttaa selkäkipuja ja kipuja. Tämä johtuu siitä, että elimistö ei tehdä olla koskevista asennossa pitkään, eikä sen pitäisi olla liikkeessä. Makuulla sängyssä pitkään voi johtaa ryhti kysymyksiä ja selkäkipuja.

5. Se voi sekaantua oman hedelmällisyyden

Lisäaika ja hedelmällisyyttä, niillä on mitään yhteyttä? No, jos aiot tulla raskaaksi, se voi olla viisasta asia harkita, kuinka paljon aikaa kulutat nukkumassa, koska nukkuminen pitemmillä saattaa haitata hedelmällisyyttä häiritsemällä hormonaalista tasapainoa ja vaikuttaa vuorokausirytmiä syklin. Yhdessä tutkimuksessa havaittiin, että naiset, jotka nukkuivat 9-11 tuntia päivässä olivat vähemmän hedelmällisiä verrattuna naisiin, jotka nukahti kahdeksan tai vähemmän tuntia päivässä.

6. Se voi aiheuttaa sydämen Strokes

Erään tutkimuksen, se oli havaittu, että ihmiset, jotka nukkuvat yli 8 tuntia päivässä on noin 50 prosenttia suurempi riski sairastua aivohalvaukseen kuin ihmisillä, jotka nukkuivat 8 tai vähemmän tuntia päivässä. Siksi pitempi nukkumaanmenoa voi altistaa sinut aivohalvauksen. Torkkua vähemmän pitämään sydämen lyöntiä loitolla.

henkisiä vaikutuksia

Paitsi että se vaikuttaa fyysiseen hyvinvointiin, oversleeping saattaa vaikuttaa haitallisesti henkistä hyvinvointia myös. Seuraavassa muutamia tapoja oversleeping voi vaikuttaa mielenterveyteen:

1. Se voi aiheuttaa ahdistuneisuutta tai aiheuttaa pahoinvointia

Ahdistus on kun enemmän huolissani asioista ja tilanteista kuin on tarpeen. Joskus se saattaa aiheuttaa nukkua riistetty, mutta joskus se voi tehdä juuri päinvastoin. Jotka voivat tehdä sinulle enemmän uninen ja huojuva koska voit vältellä todellisuudesta ja viettää aikaa nukkumiseen.

2. Se voi aiheuttaa masennusta

Oversleeping voi vaikuttaa serotoniinin, mikä puolestaan ​​voi johtaa masennuksen oireita tms psyykkinen tila. Siksi nukkuminen nämä ylimääräiset tuntia ei ehkä tee mitään mukavaa saada mielentilaan huiman, mutta se voi tehdä sinusta tuntuu kaikki synkkä tai tuomittu, niin pitää tarkistaa oman torkku-aika.

3. Se voi aiheuttaa Muistiongelmat

Oversleeping voi viulu muistiasi tai tapoja muistaa asioita. Tämä johtuu siitä, että pitkä tuntia unta säännöllisesti voi vaikuttaa bodys välittäjäaineiden, mikä sinusta huonomuistinen.

4. Se voi aiheuttaa Sleep Hangover

Kun nukut enemmän, saatat kohdata fogginess tai hitaus. Nämä tunteet kutsutaan myös nukkua krapula. Kun koet tällaisia ​​oireita, se voi vaikuttaa siihen, miten luulet tai toimia. Siksi olla valpas ja aktiivinen, nukkua kohtuullisesti välttämään oversleeping pahoinvointia ja muita tällaisia ​​tunteita.

5. Se voi aiheuttaa kaksisuuntainen mielialahäiriö

Voitteko uskoa, että oversleeping voivat johtaa kaksisuuntaisia ​​mielialahäiriöitä liian? No, mukaan tutkimus, on havaittu, että ihmiset, jotka olivat kaksisuuntaisia ​​mielialahäiriöitä nukkuivat pitkiksi kuin kuka päässyt.

6. Se voi aiheuttaa ärtyvyyttä ja muut emotionaalisia kysymyksiä

Joten, luulit, että ylimääräistä torkku tunnin antaisi teille hyvää mielentila, mutta huomaat kaikki pahantuulinen ja ärtyisä. No, nukkumisen voi sekaantua teidän hormonaalista tasapainoa tekemällä voit arvaamaton ja äkäinen.

Kuinka lopettaa itseäsi oversleeping?

Jos olet nukkunut pois kunniaa tai liikaunisuus, on olemassa toimenpiteitä, jotka voit ottaa lopettamaan sen. Tässä muutamia oversleeping korjaustoimenpiteitä, jotka voivat todella auttaa.

  • Tee aikataulu unen ja yrittää tarttunut.
  • Hanki herätyskellona pelastus ja asettaa herätys voittaaksesi oversleeping häiriö.
  • Altistaa itsesi enemmän luonnonvaloa ja varmista, että huone on kirkas valo liian koska kirkkaat valot ovat erittäin tehokas käsiteltäessä oversleeping oireita.
  • Joskus tiettyjä lääkkeitä vaatimuksiin voivat aiheuttaa myös tämän ongelman. Voit kysyä lääkäriltä muuttamaan reseptiä.

Nämä vihjeet voivat auttaa käsittelemään oversleeping kysymyksiä ja myös auttaa pitämään heidät loitolla. Vaikka oversleeping voi olla, että yleinen ihmiset, ja tämä tilanne voi esiintyä vain 2 prosenttia ihmisiä, jos luulet, että olet tekemisissä tämän ehdon, sinun on toimittava nopeasti ja ryhtyä korjaaviin toimenpiteisiin. Pyydä lääkärit auttavat sama.