Miten lopettaa tupakointi: vihjeitä potkiminen savuke tapa hyvää

Me kaikki tiedämme terveysriskit tupakoinnin, mutta se ei tee siitä yhtään helpompaa eroon huumeista. Olitpa teini tupakoitsija tai eliniän pack päivässä tupakoitsija lopettaminen voi olla todella kova. Nikotiinin savukkeiden tarjoaa nopean ja luotettavan tavan parantaa näkymiä, lievittää stressiä, ja rentoutua. Onnistuneesti lopettaa tupakointi, sinun täytyy ei vain muuttaa käyttäytymistä ja selviytyä nikotiinin vieroitusoireita, mutta myös löytää terveellisempiä tapoja hallita tunnelmia. Kun oikea pelin suunnitelma, mutta voit rikkoa riippuvuuden ja liittyä miljoonia ihmisiä, jotka ovat päässeet tapana hyvää.

Miksi lopettaa tupakoinnin niin vaikeaa?

Piippu on sekä fyysistä riippuvuutta ja psykologinen tapa. Nikotiinin savukkeiden tarjoaa väliaikaisen ja koukuttava korkea. Poistavat säännölliset korjata nikotiinin aiheuttaa elimistössä esiintyy fyysistä vieroitusoireita ja mielihaluja. Koska nikotiinin tuntuu hyvältä vaikuttaa aivoihin, voit myös tottuneet tupakoinnin keinona käsittelemään stressiä, masennusta, ahdistuneisuutta tai jopa ikävystyminen.

Samalla, teko tupakointi on syöpynyt päivittäinen rituaali. Se voi olla automaattinen vastaus voit polttaa savuke aamukahvia, kun taukoa töistä tai koulusta, tai sen aikana työmatkan kotiin lopussa pitkän päivän. Ehkä ystävien, perheenjäsenten ja työtovereiden savua, ja siitä on tullut osa tapaa suhtaudut heihin.

Onnistuneesti lopettaa tupakointi, sinun täytyy käsitellä sekä riippuvuuden ja tavat ja rutiinit, jotka menevät yhdessä sen kanssa. Mutta se voidaan tehdä. Oikean tuen ja yhdistelmä strategioita, mitään tupakoitsija voi lopettaa – vaikka ovat yrittäneet ja epäonnistuneet useita kertoja ennen.

Henkilökohtaisia ​​tupakoinnin lopettamiseen suunnitelma

Vaikka jotkut tupakoitsijat onnistuneesti lopettamaan menemällä kylmä kalkkuna, useimmat ihmiset eivät paremmin suunnitelma pitääkseen itsensä raiteilleen. Hyvä suunnitelma koskee sekä lyhyen aikavälin haaste tupakoinnin lopettamiseen ja pitkän aikavälin haaste on estää uusiutumisen. Olisi myös räätälöidä asiakkaan tarpeiden ja tupakoinnin.

Ota aikaa miettiä millaisen tupakoitsija olet, joka hetkiä elämäsi edellyttävät savukkeen, ja miksi. Tämä auttaa tunnistamaan, mitkä vinkkejä, tekniikoita tai hoitoja voi olla eniten hyötyä sinulle.

On erittäin huono riippuvuus (yli paketin päivässä)? Vai oletko enemmän sosiaalinen tupakoitsija? Olisiko yksinkertainen nikotiinilaastarista tehdä työtä?

Onko tiettyjä toimintoja, paikkoja tai ihmisiä, joiden kanssa olet tekemisissä tupakoinnin? Tuntuuko tarvetta polttaa joka aterialla?

Oletko tavoitella savukkeita kun et tunne stressaantunut tai alas? Vai onko tupakointi liittyy muiden riippuvuuksien, kuten alkoholia tai uhkapeliin?

Tunnista tupakointi laukaisee

Yksi parhaista, mitä voi tehdä auttaa itseäsi lopettaa on tunnistaa asioita, jotka tekevät haluat polttaa, myös erityistilanteissa, toimintaa, tunteita, ja ihmiset.

Pidä himo lehdessä

Himo lehden voi auttaa hakeutua oman malleja ja laukaisee. Viikon tai niin vievät lopettamispäivän mennessä, pitää kirjaa oman tupakoinnin. Huomaa hetkiä joka päivä, kun kaipaat savuke:

 1. Milloin se oli?
 2. Kuinka voimakas oli himo (asteikolla 1-10)?
 3. Mitä olit tekemässä?
 4. Kuka oli kanssasi?
 5. Miten olit tunne?
 6. Miltä tuntui polttamisen jälkeen?

Poltatko lievittää epämiellyttävä tai ylivoimainen tunteita?

Toimitusjohtaja epämiellyttäviä tunteita kuten stressi, masennus, yksinäisyys, pelko ja ahdistus ovat eräitä yleisimpiä syitä, miksi aikuiset tupakoivat. Kun olet huono päivä, se voi tuntua savukkeet ovat ainoa ystäväsi. Niin paljon mukavuutta kuin savukkeiden tarjota, vaikka se on tärkeää muistaa, että on olemassa terveellisempiä (ja tehokkaampia) tavoista pitää epämiellyttäviä tuntemuksia kurissa. Näitä voivat olla käyttäessään, mietiskellen, aistinvaraisin rentoutumista strategioita, ja harjoitellaan yksinkertaisia ​​hengitys harjoituksia.

Monille tärkeä osa tupakoinnin lopettamiseen on löytää vaihtoehtoisia tapoja käsitellä näitä vaikeita tunteita ilman tupakointia. Silloinkin, kun savukkeet eivät ole enää osa elämääsi, tuskallinen ja epämiellyttäviä tunteita, jotka voivat ovat saaneet tupakoida aiemmin pysyy edelleen. Niin, se kannattaa viettää aikaa ajatella eri tavoin aiot käsitellä stressaavia tilanteita ja päivittäinen ärsytystä, joka muutoin olisi sinun päästä tupakkaa.

Vihjeitä yhteisen laukaisee

Alkoholia. Monilla ihmisillä on tapana tupakoinnin, kun he juovat. VINKKI: siirtyä alkoholittomien juomien tai juo vain paikoissa, joissa tupakointi on kielletty. Vaihtoehtoisesti voit kokeilla eväs pähkinöitä, pureskella terävällä esineellä imevät olki.

Muut tupakoitsijoita. Kun ystävät, perhe, ja työtoverit tupakoida ympärilläsi, se on kaksin verroin vaikea lopettaa tai välttää uusiutumisen. Vihje: sosiaalinen piireissä täytyy tietää, että olet muuttamassa tottumukset niin puhua päätöksestä lopettaa. Kerro heille, he eivät voi polttaa kun olet autossa mukanaan tai ottamalla kahvitauko yhdessä. Työpaikallasi, älä ota kaikkia kahvitaukoa tupakoijien kanssa vain, tee jotain muuta, tai löytää tupakoimattomien voit kirjoittaa taukoja kanssa.

Lopussa aterian. Joillekin tupakoitsijoita, päättyy aterian tarkoittaa syttyminen, ja mahdollisuus tuolle jopa voi näkyä pelottava. VINKKI: vaihda se hetki aterian jälkeen jotain kuten pala hedelmiä, (terve) jälkiruoka, neliön suklaata tai keppiä purkkaa.

Selviytyä nikotiininvieroitusoireita

Kun lopetat tupakoinnin, koet useita fyysisiä oireita kuin kehon vetäytyy nikotiinia. Nikotiinivieroitusoireiden alkaa nopeasti, yleensä alkaen kolmenkymmenen minuutin tunnin viimeisen savukkeen ja korkeimmillaan noin kaksi-kolme päivää myöhemmin. Vieroitusoireet voivat kestää muutamasta päivästä useisiin viikkoihin ja eroavat henkilöstä toiseen.

Yhteinen nikotiinin vieroitusoireita ovat:

 1. savukkeiden mielihaluja
 2. Turhautuneisuus tai viha
 3. Ahdistuneisuus tai hermostuneisuus
 4. keskittymisvaikeudet
 5. Levottomuus
 6. lisääntynyt ruokahalu
 7. Päänsärky
 8. Unettomuus
 9. vapina
 10. lisääntynyt yskiminen
 11. Väsymys
 12. Ummetus tai vatsavaivat
 13. Masennus
 14. Laskua syke

Epämiellyttävää vieroitusoireisiin voi olla, ne ovat vain väliaikaisia. He saavat parempaa muutaman viikon myrkkyjä huuhtoutuvat kehosta. Sillä välin, anna ystävien ja perheen tietää, että et tavallisesta itse ja pyytää heiltä ymmärrystä.

Hallitse savukkeiden mielihaluja

Välttämällä tupakointia laukaisee auttaa vähentämään tupakoinnin tarve, mutta ei voi välttää mielihaluja kokonaan. Mutta savuke mielihaluja eivät kestä kauan, joten jos olet taipuvainen syttyy, muista, että himo menee ohi ja yrittää odottaa sitä. Se auttaa myös valmisteltava etukäteen. Ottaa suunnitelma juomahimoaan auttaa pitämään sinua periksi.

Kääntää itse. Tiskata, television päälle, käydä suihkussa tai soittaa kaverille. Aktiivisuus ei ole väliä, kunhan se saa mielesi pois tupakoinnin.

Muistuta itseäsi miksi lopetat. Keskity syitä lopettamiseen, kuten terveyshyödyt, parantuneen ulkonäön, rahaa säästät, ja itseluottamuksen parantuminen.

Häivy houkutteleva tilanne. Missä olet tai mitä teet voi laukaista himo. Jos näin on, vaihtaa maisemaa voi tehdä kaikki ero.

Palkita itsesi. Vahvistaa oman voittoja. Aina kun voiton himo, anna itsellesi palkkio pitää itse motivoitunut.

Ehkäistä painonnousua lopettamisen jälkeen tupakoinnin

Painonnousu on yhteinen huolenaihe, kun lopettaa tupakoinnin. Jotkut jopa käyttää sitä syy olla lopettaa. Vaikka onkin totta, että monet tupakoitsijat lihoa kuuden kuukauden kuluessa tupakoinnin lopettamisen, voitto on yleensä pieni – noin viisi kiloa keskimäärin – ja että ensimmäiset vahvistus vähenee ajan mittaan. On myös tärkeää muistaa, että kuljettavat muutama ylimääräinen puntaa muutaman kuukauden ei vahingoita sydämesi peräti tupakointi. Mutta lihoo ei ole väistämätön, kun lopettaa tupakoinnin.

Tupakointi toimii ruokahalua vähentävää. Se vaimentaa myös tunnetta hajua ja makua. Joten, kun lopetat, ruokahalu kasvaa todennäköisesti, ja ruoka tuntuvat houkuttelevampi. Painonnousu voi myös tapahtua, jos vaihdat suullista tyydytystä tupakoinnin syöminen epäterveellistä mukavuus elintarvikkeet. Siksi on tärkeää löytää muita, terveitä tapoja käsitellä stressiä ja muita epämiellyttäviä tunteita pikemminkin kuin mieletön, emotionaalinen syöminen.

Ruoki itseäsi. Sijaan kääntyvät savuketta tai ruokaa, kun stressaantunut, ahdistunut tai masentunut, oppia uusia tapoja rauhoittaa itse.

Syödä terveellistä, monipuolista ruokaa. Syödä runsaasti hedelmiä, vihanneksia ja terveellisiä rasvoja. Vältä sokerinen ruoka, virvoitusjuomien, paistettuja ja einekset.

Juoda paljon vettä. Juominen vähintään kuudesta kahdeksaan 8 unssia. lasit auttaa tuntuu täysin ja keepyou syömästä, kun et ole nälkäinen. Vesi auttaa myös huuhtele myrkkyjä kehosta.

Käy kävelyllä. Ei vain se auttaa polttamaan kaloreita ja pitää paino, mutta se myös auttaa lievittämään tunteita stressiä ja turhautumista, että mukana tupakoinnin lopettaminen.

Välipala syyllisyys-ilmaiseksi elintarvikkeita. Hyviä valintoja sisältävät sokeritonta purukumia, porkkana ja selleri tikkuja, tai viipaloidut paprikaa tai jicama.

Lääkitys ja terapia auttaa sinua lopettamaan

On olemassa monia erilaisia ​​menetelmiä, jotka ovat onnistuneesti auttanut ihmisiä lopettamaan tupakoinnin. Saatat olla onnistunut ensimmäisellä menetelmällä yrität. Todennäköisemmin, sinun täytyy kokeilla useita eri menetelmiä tai niiden yhdistelmää hoitoja löytää ne, jotka sopivat sinulle parhaiten.

Lääkehoito

Tupakoinnin lopettaminen lääkkeet voivat helpottaa vieroitusoireita ja vähentämään mielihaluja, ja ovat tehokkaimpia, kun niitä käytetään osana kattavaa tupakoinnin lopettamiseen ohjelma valvoo lääkärin. Keskustele lääkärin kanssa vaihtoehdoista ja onko tupakoinnin vastaista lääkitystä sopii sinulle. Yhdysvaltain elintarvike- ja lääkevirasto (FDA) hyväksyi vaihtoehdot ovat:

Nikotiinikorvaushoitoa. Nikotiinikorvaushoitoa liittyy “korvaa” savukkeet muiden nikotiinia korvikkeita, kuten nikotiinipurukumi, laastari, imeskelytabletti, inhalaattori tai nenäsuihkeena. Se toimii antamalla pienten ja tasainen nikotiiniannokset kehoon vapauttaa joitakin vieroitusoireet ilman tervat ja myrkyllisiä kaasuja löytyy savukkeita. Tämä hoitomuoto auttaa tupakoitsijoita keskittymään rikkomalla psyykkiseen riippuvuuteen ja helpottaa keskittyä oppia uusia käyttäytymismalleja ja selviytymiskeinoja.

Ei-nikotiini lääkitystä. Nämä lääkkeet auttavat sinua tupakoinnin lopettamisessa vähentämällä mielihalut ja vieroitusoireita ilman nikotiinia. Lääkkeet kuten bupropioni (Zyban) ja varenikliini (Chantix) on tarkoitettu lyhytaikaiseen käyttöön.

vaihtoehtoisia hoitomuotoja

On useita asioita, voit tehdä tupakoinnin lopettamisessa, joihin ei liity nikotiinikorvaushoitoa tai reseptilääkkeitä: Kysy lääkäriltä lähetteen tai nähdä Resurssit ja referenssit alla apua löytää päteviä ammattilaisia ​​kullakin alueella.

Hypnoosi – suosittu vaihtoehto, joka on tuottanut hyviä tuloksia. Unohda mitään olet saattanut nähdä vaiheesta hypnotists hypnoosi teokset saamalla sinut syvästi rento tila, jossa olet avoin ehdotuksia, jotka vahvistavat ratkaista lopettaa tupakointi ja lisätä negatiivisia tunteita savukkeita.

Akupunktion – Yksi vanhimmista tunnettu lääketieteellisen tekniikan akupunktion uskotaan toimivan laukaisemalla vapauttaa endorfiineja (luonnon kipulääkkeiden), jotka mahdollistavat kehon rentoutua. Tupakoinnin lopettamiseen tukea, akupunktio voi olla hyödyllistä hallinnassa tupakoinnin vieroitusoireita.

Behavioral Therapy – Nikotiiniriippuvuus liittyy vakinainen käyttäytymistä (rituaalit) mukana tupakoinnin. Käyttäytymisen hoito keskittyy oppia uusia selviytymiskeinoja ja murtaa ne tavat.

Motivaatio Therapies – Itseapukirjat ja sivustot voivat tarjota useita tapoja motivoida itse lopettaa tupakoinnin. Eräs hyvin tunnettu esimerkki on laskettaessa säästöjä. Jotkut ovat voineet löytää motivaatiota lopettaa vain laskemalla, kuinka paljon rahaa he säästää. Se voi olla tarpeeksi maksaa kesäloma.

Mitä tehdä, jos liukastua tai uusiutumisen

Useimmat ihmiset yrittävät lopettaa tupakoinnin useita kertoja ennen kuin ne eroon huumeista hyvää, joten älä syytä itseäsi, jos aloittaa tupakoinnin uudelleen. Kierrä uusiutumisen rebound oppimalla virheesi. Analysoi, mitä tapahtui juuri ennen aloittaneet tupakoinnin uudelleen, tunnistaa laukaisee tai kriisipesäkkeistä juoksit, ja tee uusi lopettaa tupakoinnin suunnitelma, joka eliminoi ne.

On myös tärkeää korostaa eroa lipsahdus ja uusiutumisen. Jos erehtyy ja polttaa savuke, se ei tarkoita, että et voi saada takaisin vaunuun. Voit oppia liukua ja anna sen motivoida yrittää kovemmin tai voit käyttää sitä tekosyynä mennä takaisin Tupakointi. Mutta valinta on sinun. Lipsahdus ei tarvitse muuttua täysimittainen uusiutumisen.