Miten estää hampaiden reikiintymistä helposti

Useimmat ihmiset pyrkivät ottamaan suun terveyden itsestäänselvyytenä, minkä vuoksi hampaiden ongelmat ovat melko yleisiä kaikissa ikäryhmissä. Mutta tiesitkö purukumia sairaus ja hampaiden reikiintymistä on myös yksi helpoimmin ehkäistävissä? Hampaiden reikiintymistä tapahtuu, kun hammaskiillettä saa heikentynyt, mikä johtaa reikiä tai onteloita hampaat. Jos ei hoideta ajoissa, nämä onteloita voi edelleen huonontua vaarantaa koko hammas, purukumia tai jopa juurihoito. Kuitenkin hyvä uutinen on, että on mahdollista tehdä tyhjäksi hampaiden reikiintymistä kohtuullisin ja suoraviivainen keinoin.

Miten välttää hampaiden pesillä?

Jollain tapaa estää hampaiden pesillä ovat seuraavat:

1. Oikea Suunhoito Regime

Hyväksymällä oikea suunhoitotottumukset voi mennä pitkälle turvata hampaita bakteereja ja plakin muodostumista, jotka ovat haitallisia terveydelle hampaita. Hampaiden harjaaminen kahdesti päivässä, sekä aamulla ja illalla on tärkeä askel suuhygieniavalmisteita. Varmista, että harja tavoittaa kaikki raot, pinnat, taskut ja kulmat hampaita. Muista myös puhdistaa kielesi kevyesti kielen kaavinta tai hammasharja, koska se voi bakteereja samoin.

2. Flossing

Hammaslangan päivittäin vähintään kerran, voidaan välttää esiintyminen hampaan onkalon ja muut periodontaalisairauksia, koska se auttaa poistamaan jääneen ruuan alle kumit, mikä pysäyttää bakteerit vakiintua hampaat. Myös hammaslankaa pääsee pieniä rakoja, jotka harjakset ei ehkä pysty saavuttamaan.

3. suuvesi

Käyttämällä suuvettä säilyttää puhtaan suu voi olla lisäpotkua suuhygienia. Plakin ja bakteerit yleensä kehittää pienissä tiloissa hampaiden välissä ja pitkin ienrajan, jolloin tapa hampaan onteloon. Antibakteerinen kyvyt suuvesi voi auttaa poistamaan kaikki jäljellä bakteerit, mikä suojaa hampaita ennenaikainen hajoaminen. Siksi huuhtele suusi suuvesi jälkeen harjata hampaita.

4. rajoittaminen saanti Sugar

Välttää sokeripitoiset ruoat kuten mehujen ja hiilihapotettujen juomien jotka edistävät hammaskiveä kehitys voi olla merkittävä rooli edistettäessä terveet hampaat. Sokeri voi reagoida bakteerien läsnä suussa tuottaa happoa, joka voi heikentää hammaskiillettä ja seurata hampaiden reikiintymistä ja onteloita.

5. Käytä fluorihammastahnalla

Monet ihmiset saattavat tietää miten hammastahnaa ehkäisee hampaiden reikiintymistä. Voit hyötyä käyttämällä hammastahnaa, joka sisältää fluoria, koska se voi auttaa tukemaan hammaskiillettä torjua liiallisen plakin kertymistä, joka useimmiten aiheuttaa reikiintymistä.

6. Sisällytä terveellisiä ruokailutottumuksia

Apt muutoksia ruokailutottumuksiin voi vain pidättää hampaiden reikiintymistä, mutta se voi myös kääntää se. Se on varmasti hyvä idea vähentää usein eväs. Syöminen tai juominen koko päivän voi altistaa hampaat jatkuvan hyökkäyksen, erityisesti tärkkelyspitoiset ja makeat elintarvikkeet. Sen sijaan, juomavesi säännöllisesti, kuten, joilla SIPS välillä puree voivat osoittautua hyödyllisiksi.

7. Valita Tooth-terveellistä ruokaa

Ruokavalio voi vaikuttaa hyvinvoinnin kehon koko, mukaan lukien suun terveyteen. Syömisen runsaasti kalsiumia kuin collards, lehtikaali, parsakaali, meijeri, jne voi hoivata luustoa ja hampaita. Välttää liikaa jalostettujen tai roskaruokaa kuten sipsejä, keksejä, jne Integrointi tuoreita vihanneksia ja hedelmiä, kuten ruusukaali, herneet, banaanit, jotka edistävät syljeneritys oman ruokavalion niin, että bakteerit eivät kykene olemaan hampaita. Elintarvikkeiden korkea probiootteja kuten kefir, kombucha ja käymällä valmistetuissa elintarvikkeissa kuten hapankaali, Kimchi, yms voi edistää kasvua hyviä bakteereja, jotka voivat tarttua plakkiekspansiota ja hampaiden reikiintymistä.

8. Aikataulu Kiinteä Vierailut Hammaslääkäri

Tee säännölliset tapaamiset hammaslääkärin lääkärintarkastuksia ja hampaiden puhdistus vaikka luulet hampaita näyttävät olevan terveitä. Otettava huomioon kaikki tulehdus ikenissä, verenvuoto kun peset, tai kipua ja yhteys hammaslääkäriin heti välttää mahdolliset komplikaatiot myöhemmin.

Usein Kysytyt Kysymykset

Jotkut usein kysyttyihin kysymyksiin karies ovat:

1. Miksi hampaat Decay?

Hampaiden reikiintymistä voi tapahtua useista syistä –

  • Jonka kuiva suu (vähemmän sylki) syljen auttaa pesemällä pois haitallisia bakteereja, jotka voivat tuhota hammaskiillettä
  • Usein eväs sokeripitoisia tavaraa
  • Puute suun puhtauden
  • Puute säännöllinen hampaiden seulonta ja lääkärintarkastuksia

2. Miten ontelot?

Onteloita muodostavat yleensä johtuu ruoka ja bakteerit. Vastaavien bakteerien plakin muodostumista yleensä viihtyvät sokerin löytyy juomien ja elintarvikkeiden tuottaa happoa, joka johtaa siihen, että luodaan bakteeriplakin. Ajan myötä tämä plakki kovettuu ja muuttuu kätevä paikka bakteerien lisääntymistä.

Aikanaan aikaa, plakin alkaa murentaa hammaskiillettä (ulompi suojaava pinnoite hampaita) ja tehdä pieniä reikiä emali. Kun emali tuhoutuu, bakteerit alkavat hyökätä dentiinin, seuraavan kerroksen hampaita. Happo ja bakteerit voivat edelleen syödä hampaisiin rakenne, pilaa massa, verisuonten, hermojen ja lopulta aiheuttaa hampaan absessi tai onteloon.

3. Miten voit tietää, jos hampaat ovat Rappeutuvan?

Useammin kuin ei, et välttämättä huomaa mitään havaittavia oireita lahoavaa hampaita. Kuitenkin hajoaminen paheneva saatat alkaa tuntea hammassärky, hampaiden herkkyys juoden tai syö jotain kylmää, kuumaa tai makeaa. Näkyvä reiät voivat näkyä hampaita. Saatat myös huomata musta, ruskea tai valkoinen tahroja pinnalle hampaan.

4. Can You Käänteinen karies?

Käänteinen karies voi riippua vahinkojen laajuudesta. Jos se havaitaan varhaisessa vaiheessa, korjaavia toimenpiteitä voidaan sitoutunut korjaamaan sen. Jos onkalo on muodostunut, lääkäri voi laittaa täyte poistamisen jälkeen hajonneet materiaalia.

5. Miten estää lapsen karies?

Voit estää lasta hampaiden reikiintymistä:

  • Esittelyssä lapsesi hyvän suuhygienian rutiini
  • Siitä, että hän harjat ja käyttää hammaslankaa päivittäin
  • Että hänelle annetaan terveellistä ruokaa
  • Valvonut hänen saanti sokeria sisältäviä tuotteita

6. Mitä ihmiset ovat taipuvaisempia riski karies?

Ihmiset, jotka tupakoivat, seuraa huono suunhoitotottumukset määrä on ilman harjaamalla ja hammaslangan hampaat päivittäin, tai kuluttaa makeat elintarvikkeet tai hiilihydraatteja suurina määrinä voi olla alttiimpia riskiä hampaiden reikiintymistä. Suun terveys on olennainen osa yleistä hyvinvointia. Useimmat ihmiset, ikä huolimatta, ovat alttiita kehittämään reikiintymistä. Koskaan ei ole liian myöhäistä ottaa vastaan ​​tilannetta ja ryhtyä konkreettisiin toimiin suojellakseen ja palauttaa suun terveys ja lopettaa hampaiden ongelmia.