Matvarer for å unngå for klar og glødende hud

Vår hud er refleksjon av vår sjel. Når vi er glad og sunn innenfra, vår hud utstråler at varmen. Men når vi føler lav og syk, er huden vår blant de første til å bli berørt, og viser faresignaler. Spise riktig mat og holde unna skadelige matvarer er en effektiv måte å sikre at huden din ser alltid klar og glødende. Det er noen vanlige matvarer mange av oss spiser på en dag-til-basis uten å forstå hvor skadelig det kan være. Mens deres konsekvenser er kanskje ikke synlige umiddelbart, de gjør vedvarende og kontinuerlig skade i det lange løp.

Hva du ikke å spise for glødende hud

Vennligst unngå å spise disse hud-uvennlige mat, så langt som mulig, og innlemme alternativene for å holde huden vakker og ungdommelig.

1. Juice

Ikke det første som slår deg når det kommer til mat som er bra for huden, ikke sant? Juice virker frisk og sunn som mat. Men dette er sant bare når du spiser fersk juice fra hele frukter. Pakket juice kan infunderes med for mye sukker og mangler også den naturlige fibre som finnes i hele frukter. Forbruker for mye sukker øker direkte akne risiko.

Drikk dette i stedet: Banan, havremel og linfrø Smoothie

2. Kyr Milk Cheese

Cheese legger sin egen unike, yummy smak til vanlig mat, noe som er grunnen til at mange av oss har en svakhet for cheesy smørbrød og oppslag. Men ost laget av kumelk også være en trigger for hudproblemer som akne. Dette er fordi kumelk ost er naturlig tilført hormoner fra ammende kyr, som kan føre til hormon-indusert akne. Dette gjelder særlig hvis du allerede har akne utsatt hud eller en historie med laktose allergi i familien.

Spis dette i stedet: Cashew ost – det har ingen laktose og dermed ingen risiko for å utløse hudproblemer. I tillegg kan den brukes akkurat som vanlig ost.

3. Canned Soup

Pakket suppe – i pulverisert form eller i bokser – har gjort ting så mye lettere for travle moms. Bare varme dem opp, og du har en varm, beroligende måltid for hånden. Men vær advart: hermetisert suppe er full av natrium og bisfenol – ting som gjør huden beholde vann og se oppsvulmet og tørr. Hermetisert suppe kan også føre til problemer med hormoner som er hovedårsaken til at hud-relaterte problemer.

4. Kaffe

Vi vet at dette kommer til å bli vanskelig, men det kan være best å begrense kaffe når det er mulig. Koffein er vanndrivende, og dette fører til at kroppen mister vann. Det endelige resultatet er at huden din virker dehydrert. I det lange løp, og med økende mengde forbruk, den generelle tekstur og helsen til huden din blir berørt.

Drikk dette i stedet: Grønn te (eller en av disse andre 5 typer te)

5. Høy karbohydrater Chips

Dette er egentlig ikke en overraskelse – at pose med carb-rik, fettete chips mange av oss elsker å fråtse i som snacks er ikke veldig sunt. Men vi mener ikke bare fysisk helse eller kolesterol-relaterte problemer, men også hudens helse. Chips laget av bearbeidede karbohydrater slå til sukker i kroppen, og dette fører til en topp i insulin nivåer. Som per eksperter, betyr mer insulin du har en større akne risiko. Ikke bare det, er slike brikker vanligvis laget med proinflammatoriske oljer som rapsolje eller vegetabilske oljer. Disse oljene har en direkte relasjon til utløser akne.

Spis dette i stedet: Bakt søtpotet frites

6. grillet kjøtt

Hvis du er en ikke-vegetarianer, har du sannsynligvis elsker grillet kjøtt. Det smaker fantastisk, og gjør en god forandring fra regelmessig forberedt kjøtt i kadhai eller komfyr. Vær imidlertid ha dette i bakhodet: Når kjøttet er grillet for lenge, kan det skaper aldre (Advanced Glycation End). Disse produktene kan være skadelig for huden og gjør det vises eldre. Du vet et stykke kjøtt kunne ha aldre Hvis den har en svart finish.

Spis dette i stedet: italiensk kjøtt baller

7. Cold Drinks / Soda

Kom sommer og vårt inntak av forfriskende brus går gjennom taket. Men hvis du har lagt merke til flere hudproblemer i det siste, selv om du spiser sunt, kan det være disse brus og kalde drikker som er de skyldige. Soda er full av sukker og kunstige kjemikalier – ting som produserer betennelse i kroppen. Plus, det forstyrrer også med sunne bakterier som finnes i tarmen. Faktisk, eksperter sier at hvis du kjemper med hud problemer som akne, er det et direkte bevis på ubalanse i tarmen bakterier.

Spis dette i stedet: Gut vennlige matvarer som Saffron Yoghurt Frukt bagatell

8. Skalldyr

Mens Omega 3 finnes i de fleste fisk kan gjøre underverker for huden din, skalldyr tendens til å ha en motsatt effekt. Reker, hummer og krabbe inneholder høye nivåer av jod som kan føre til tilstoppede porer forårsaker akne.

Har dette i stedet: Honey Mustard Sesame Sole Fish

9. Alkohol

Til slutt, hvis du liker å ha en hard drink fra tid til annen, forstår at alkohol er faktisk en av de verste mat for huden din. Dette er fordi alkohol dehydrerer kroppen, til slutt tørke ut huden og gjør det ser kjedelig og slitt ut. Mens et glass vin fra tid til annen vil ikke ha en alvorlig negativ konsekvens på huden, vil drikke i overkant påvirke huden din kvalitet.

Drikk dette i stedet: Mango og pasjonsfrukt Mocktail

Disse matvarer er betraktet som sunt, men er Secretly skade huden

Alle er i kampen om å treffe gym, spise diett mat og bli frisk. Men disse matvarene som du synes er super sunt for deg, kan faktisk være årsaken noen underliggende skader på huden din.

1. fettfattig mat

Ikke alt fett er dårlig for deg eller din hud. Når fettet er fjernet fra alle mat, produsentene pleier å legge litt smak til opp smaken eller anke av produktet, og de fleste ganger som involverer natrium eller sukker. I et nøtteskall, kan lav-fett potensielt bety høy-sukker. Sukker er kjent for å ha negativ innvirkning kollagenfibre og etterlater dem ute av stand til å reparere seg selv. Alltid velge god fett som avokado eller nøtter. De er velsmakende også.

2. skummet melk

I en studie utført på mer enn 70 000 sykepleiere i USA, ble det funnet at de kvinnene som drakk skummet melk som tenåringer hadde høyere forekomst av akne enn de som ikke har. Effekter av skummet melk er ikke annerledes. Ikke bare skummet melk inneholder laktose, men også hormoner og bioaktive molekyler som har en tendens til ugunstige hudsykdommer. Bytt skummet melk med mandel melk i stedet.

3. Sunn frokostblanding

Mens hele korn er samlet litt lavere på glykemisk indeks (et mål på hvor en mat påvirker den totale blodsukkernivå), mange frokostblandinger som hevder å være sunn er svært raffinert og full av tilsatt sukker. Dette fører til rynke-induserende glukose pigger. Velg egg eller hjemmelaget havremel som de er relativt sunt.