Mahdollisia sivuvaikutuksia hyvin kulutusta omenaviinietikkaa

Omenaviinietikkaa on luonnollinen tonic. Sillä on useita terveysvaikutuksia, joita tukee tieteellisiä tutkimuksia ihmisillä. Kuitenkin ihmiset ovat myös esittäneet huolensa sen turvallisuutta ja mahdollisia haittavaikutuksia. Tämä artikkeli ottaa tarkasteluun omenaviinietikkaa n mahdollisia sivuvaikutuksia. Se tarjoaa myös ohjeita kuluttaa omenaviinietikkaa turvallisesti.

Mikä on omenaviinietikkaa?

Omenaviinietikkaa on tehty yhdistämällä omenoita hiiva. Hiiva muuntaa sitten sokerin omenat alkoholiksi. Sitten bakteerit lisättiin seokseen, joka fermentoi alkoholi etikkahapoksi. Etikkahappo muodostaa noin 5-6% omenaviinietikkaa. Se on luokiteltu heikkoa happoa, mutta on edelleen melko vahva happo-ominaisuuksia, kun se on keskittynyt. Lisäksi etikkahappo, etikka sisältää vettä ja pieniä määriä muita happoja, vitamiineja, ja kivennäisaineita. Useat tutkimukset eläimillä ja ihmisillä ovat osoittaneet, että etikkahappoa ja omenaviinietikkaa voi edistää rasvanpolttoa ja laihtuminen, pienentämään veren sokeripitoisuutta, lisätä insuliiniherkkyyttä ja parantaa kolesterolitasoa.

7 Sivuvaikutuksia omenaviinietikkaa

Valitettavasti omenaviinietikkaa on raportoitu aiheuttavan haittavaikutuksia. Tämä pätee erityisesti suurina annoksina. Vaikka pienet määrät ovat yleensä hieno ja terveitä, liian paljon voi olla haitallista ja jopa vaarallista.

Viivästynyt mahan tyhjenemistä

Omenaviinietikkaa auttaa estämään verensokeria piikkarit vähentämällä nopeutta, jolla ruoka lähtee vatsaan ja siirtyy alemman ruoansulatuskanavan. Tämä hidastaa sen imeytymistä verenkiertoon. Kuitenkin tämä vaikutus saattaa pahentaa oireita gastroparesis, yhteinen tila, tyypin 1 diabetes.

Gastroparesis, hermoja vatsaan eivät toimi kunnolla, joten ruoka pysyy mahassa liian pitkä ja ei tyhjennetä normaalilla nopeudella. Gastropareesin oireet sisältävät närästys, turvotus ja pahoinvointi. Tyypin 1 diabeetikoilla, joilla on gastropareesi, ajoitus insuliini ruokailuineen on erittäin haastavaa, koska on vaikea ennustaa, kuinka kauan se kestää ruokaa on pilkottu ja imeytyy. Yhdessä kontrolloidussa tutkimuksessa tarkasteltiin 10: llä tyypin 1 diabetesta ja gastropareesi. Juomaveden 2 ruokalusikallista (30 ml) omenaviinietikkaa huomattavasti aikaa, että elintarvikkeiden jäi vatsassa, verrattuna juomaveden pelkkää vettä.

Ruoansulatuskanavan Side Effects

Omenaviinietikkaa voi aiheuttaa epämiellyttäviä ruoansulatuskanavan oireita joillakin ihmisillä. Ihmisten ja eläinten tutkimukset ovat osoittaneet, että omenaviinietikkaa ja etikkahappoa saattaa vähentää ruokahalua ja edistää tunteita täyteyden, joka johtaa luonnollisen vähenemisen kalorimäärää. Kuitenkin yksi kontrolloitu tutkimus osoittaa, että joissakin tapauksissa, ruokahalun ja ruoan saanti voi vähentyä ruoansulatushäiriöt. Ihmisiä, jotka kulutetaan sisältävän juoman 25 grammaa (0,88 unssia) omenaviinietikkaa raportoivat vähemmän ruokahalua mutta myös huomattavasti suurempia tunteita pahoinvointi, varsinkin kun etikka oli osa epämiellyttävä makuista juomaa.

Alhainen kaliumtasoja and Bone Loss

Ei ole olemassa kontrolloituja tutkimuksia omenaviinietikkaa vaikutuksista veren kaliumpitoisuus ja luuston terveyden tällä hetkellä. On kuitenkin olemassa yksi tapausselostus alhainen veren kaliumin ja luukatoa joka johtui suuria annoksia omenaviinietikkaa tehdään pitkän ajan kuluessa.

28-vuotias nainen kuluttaa 8 unssia (250 ml) omenaviinietikkaa laimennetaan vedellä päivittäin kuusi vuotta. Hänet sairaalaan alhainen kalium tasoilla ja muita poikkeavuuksia veren kemiassa. Mitä enemmän, nainen oli diagnosoitu osteoporoosi, ehtona osteoporoosin joka nähdään harvoin nuoria.

Lääkärit joka kohteli naisen uskovat suuret päivittäiset annokset omenaviinietikkaa johti mineraaleja on huuhtoutuneet hänen luut puskurin happamuudesta hänen verensä. He totesivat myös, että korkea pitoisuuksia voidaan vähentää uuden luun muodostumista. Tietenkin määrä omenaviinietikkaa, tässä tapauksessa, oli paljon enemmän kuin useimmat ihmiset kuluttavat yhden päivän, plus, hän teki joka päivä monta vuotta.

Hammaskiilteen eroosion

Happamat ruoat ja juomat ovat osoittautuneet vahingoittaa hammaskiillettä. Virvoitusjuomat ja hedelmämehut ovat laajemmin tutkittu, mutta jotkut tutkimukset osoittavat Etikkahapon etikka voi myös vahingoittaa hammaskiillettä. Yhdessä lab tutkimuksessa, hammaskiillettä viisaudenhampaat upotettiin erilaisia ​​etikkaa ja pH-tasojen vaihtelee 2,7-3,95. Etikka johti 1-20% menetys mineraaleja hampaiden neljän tunnin kuluttua.

Tärkeää on, tämä tutkimus tehtiin laboratoriossa eikä suussa, jossa sylki auttaa puskuri happamuutta. Tästä huolimatta on olemassa jonkin verran näyttöä siitä, että suuria määriä etikan voi aiheuttaa hampaiden eroosiota. Tapaustutkimus myös, että 15-vuotias tyttö ankaraa hampaiden reikiintymistä aiheutti vievää yhden kupin (237 ml) laimentamatonta omenaviinietikkaa päivässä kuin laihtuminen tukea.

kurkun Burns

Omenaviinietikkaa on potentiaalia aiheuttaa ruokatorven (kurkku) palovammat. Katsaus haitallisia nesteitä vahingossa niellä löytyi etikkahappoa etikka oli yleisin happo aiheuttaneen kurkun palovammoja. Tutkijat suositeltava etikkaa pidetään voimakas syövyttävä aine ja pidetään lapsilukko säiliöissä.

Ei ole julkaistu asioita kurkun palovammoja omenaviinietikkaa itse. Kuitenkin yksi tapaus raportissa todetaan, että omenaviinietikkaa tablettia aiheuttamat palovammat tultuaan jätti naisen kurkun. Nainen sanoi hän koki kipua ja nielemisvaikeuksia kuusi kuukautta tapahtuman jälkeen.

iho Burns

Vahvan happamasta luonteesta, omenaviinietikkaa voi myös aiheuttaa palovammoja, kun sitä levitetään iholle. Yhdessä tapauksessa 14-vuotias tyttö kehitetty haavaumia hänen nenän levittämisen jälkeen useita tippoja omenaviinietikkaa poistaa kaksi moolia, protokollan perusteella hän nähnyt internetissä. Toisessa, 6-vuotias poika useita terveysongelmia kehittämä jalka polttaa kun hänen äitinsä käsitellään hänen jalkansa infektio omenaviinietikkaa. On olemassa myös useita empiirisiä raportteja verkossa palovammojen aiheuttamat soveltamalla omenaviinietikkaa iholle.

Lääkkeiden yhteisvaikutukset

Muutama lääkkeet voivat vuorovaikutuksessa omenaviinietikkaa:

  • Diabeteslääkitys: Ihmiset, jotka ottavat insuliinia tai insuliinia stimuloivia lääkkeitä ja etikka voi esiintyä vaarallisen alhainen verensokeri tai kaliumtasoja.
  • Digoksiini (Lanoxin): Tämä lääkitys alentaa veren kaliumpitoisuutta. Kun se yhdessä omenaviinietikkaa voi alentaa kaliumia liikaa.
  • Tietyt diureetti lääkkeet: Jotkut diureetti lääkitys aiheuttaa elimistössä erittää kalium. Estämään kaliumtasoja putoamisen liian alhainen, näitä lääkkeitä ei pitäisi käyttää suuria määriä etikkaa.

Miten kuluttaa omenaviinietikkaa turvallisesti

Useimmat ihmiset voivat turvallisesti kuluttavat kohtuullisia määriä omenaviinietikkaa noudattamalla näitä yleisiä ohjeita:

  • Rajoita saanti: Aloita pienemmällä määrällä ja vähitellen työtä enintään 2 ruokalusikallista (30 ml) päivässä, riippuen henkilökohtaiset suvaitsevaisuutta.
  • Minimoi hammas altistuminen etikkahappoa: Yritä laimentamalla etikka veteen ja juomalla pillin läpi.
  • Huuhtele suusi: huuhtele vedellä ottamisen jälkeen. Estääkseen kiille vaurioita, odota vähintään 30 minuuttia ennen hampaiden harjauksen.
  • Mieti välttää sitä, jos sinulla on gastropareesi: Vältä omenaviinietikkaa tai määrä rajoitettava 1 tl (5 ml) vedessä tai salaattikastike.
  • Ole tietoinen allergiat: Allergiat omenaviinietikkaa ovat harvinaisia, mutta lopettaneet välittömästi, jos allerginen reaktio.