L’oxitocina és l’hormona de l’amor – És realitat o ficció?

Una bioquímica produïda en el cervell anomenada oxitocina ha entrat en la cultura popular en els últims anys com el “amor, abraçada o vinculació” de l’hormona. Això és molt per triar. L’oxitocina té un paper en la producció de contraccions en el part i en l’ajuda a la lactància, però hem sabut que des de fa més d’un segle. Els experiments realitzats en la dècada de 1990 van mostrar que va jugar un paper decisiu en la conducció dels ratolins de camp, coneguts per la seva conducta monògama, per recollir a un company de tota la vida. Estudis posteriors van demostrar llavors que el producte químic contribueix a la confiança i les interaccions socials en diversos animals, incloent els humans.

Després de l’estudi del campañol, l’interès en el pèptid de nou aminoàcids començar a augmentar. En una xerrada TED economista Paul Zak el va anomenar “la molècula moral” a causa de la seva vinculació amb la confiança, l’empatia i la prosperitat. El mercat de canvi d’imatge cerebral d’Internet bricolatge llavors va prendre el meme. Vero laboratoris de Daytona Beach, Fla., Ven “connectar” esprai d’oxitocina per $ 79 la qual pretén enfortir els llaços de treball i augmentar la consciència de si mateix positiu. La companyia també ha sortit amb un esprai per a ell i per al seu atreure que barreja l’oxitocina amb feromones atraients sexuals químiques que ajuden els ratolins aconsegueixen, però el paper en el desencadenament de la conducta d’aparellament en els humans està molt disputat. (Els investigadors que estudien l’oxitocina adverteixen als possibles compradors lluny d’aquestes compres, dient que l’ús a llarg termini en els éssers humans no s’ha estudiat).

No obstant això, no és tot el màrqueting i els placebos ,. Un cos substancial d’investigació suggereix que l’oxitocina i la vasopresina una molècula anomenada relacionada promouen diversos tipus de comportament social. Els participants en un estudi que participen jugant un joc d’inversió en forma de forquilla llarg de més diners per a la banca d’inversió després de prendre una aspiració. els nivells d’oxitocina es van elevar en un estudi dels nous pares a mesura que es van acostumar a viure amb els seus fills acabats de néixer. I els assajos estan en marxa per avaluar si un esprai d’oxitocina pot ajudar a alleujar alguns dels dèficits socials dels nens diagnosticats amb autisme.

L’oxitocina té una altra cara del que fa que una mica menys de la poció d’amor Nº 9. La investigació recent demostra que pot intensificar un record negatiu d’una experiència social, com el record del seu cap cridant en la seva cara davant de companys de treball. Fins i tot pot augmentar la probabilitat de l’agressió i la violència cap als altres que no són part del seu grup social.

L’oxitocina sense cap dubte té una influència en les relacions socials, però el seu efecte pot dependre en gran mesura de les circumstàncies. El Science Watch American Psychological Association va tenir dos grans cites dels científics sobre l’oxitocina que adverteixen contra l’encasellament com tenir un paper fix en el govern de les relacions socials: “L’oxitocina no és l’hormona de l’amor”, diu Larry Young, de la Universitat d’Emory. “Ens convertir-se en informació social i que ens permet analitzar-lo en la resolució més gran.”

I a partir de Shelley Taylor, de la Universitat de Califòrnia, Los Angeles: “Mai és una bona idea per traçar un perfil psicològic sobre una hormona, sinó que no tenen perfils psicològics.” Això vol dir que pot ser un temps, si és que abans que són capaços de trinquet fins que el sentiment d’amor amb una alenada d’un inhalador, millor seguir amb el cabernet i el bombolles.