Livsmedels regler som måste följas för optimal hälsa

Låt mig ställa några frågor:

1. Känner du dig överväldigad och frustrerad med att försöka avslöja sanningen bakom vilka livsmedel och kosttillskott är friska och nyttiga?

2. Är du förvirrad av vilken diet ger dig optimal hälsa? Du hör vegan är rätt väg att gå, men yoghurt har hälsofördelar. Du läser hur lax är en superfood, men sedan din bästa vän säger dess full av kvicksilver. Du är på allvar på väg att spricka som du får överbelastad med all information och hälsa tvätt. Du är kvar förvirrad och har svårt att hålla sig till något eftersom din hjärna är i ständig förändring. Låter bekant?

3. När du köper in alla superfoods, kosttillskott och hälso fluga, kan du inte låta bli att fråga dig själv, jag behöver verkligen det här?

Jag var en gång den där tjejen som åt en hög proteinhalt, låg carb, och fettsnål kost. Jag sedan dabbled i mat kombinera, veganism, rå och ganska mycket alla andra livsmedel fenomen som drabbade nyheten. Jag tillbringade också en förmögenhet varje månad på kosttillskott och så kallade superfoods som gojibär, Noni juice, fiskolja, spirulina, klorofyll och jag provat det. Och så en dag som jag tog mina tio olika kosttillskott, smuttar på min kokosnöt vatten och planering mitt dagliga måltid, kunde jag inte låta bli att fråga mig själv, jag verkligen måste göra allt detta? Tillsammans med att vara löjligt dyra och tidskrävande, det gör mig lite mental. Jag skulle tillbringa timmar bekymrar dig över vad jag skulle och inte skulle äta, slösa viktiga timmar på dagen i självhat eftersom jag vika in i ett badkar av yoghurt på min nyfunna vegan diet.

Svaret som kom till mig var detta: människor överlevde bara fina tusentals år sedan utan alla flera miljarder dollar hälsoprodukter. Liksom många andra människor, hade jag blivit förförda av kunniga flera miljoner dollar företag att köpa in de senaste mattrenderna. Och låt oss vara ärliga, de är bara den nuvarande trenden.

Jag tror absolut på kosttillskott och superfoods, eftersom det finns en tid och plats för dem alla, men hålla det realistiskt och prisvärd. Fråga dig själv: Är jag redan få detta näringsämne från ödmjuka broccoli eller morot att jag äter varannan dag? Och om efter att ha granskat din kost, du upptäcker att du saknar vitaminer, sedan med alla medel, köpa några tillägg! Ta ett blodprov för att säkerställa alla dina vitaminnivåer är normala.

Hitta din egen healing kost är en livstid resa. När du utforskar alla de olika alternativ som finns, inte betona det. Bara att gå for the ride och lära, växa och utvecklas. Ingen diet eller mat princip är hemligheten till evig hälsa; det verkligen är olika för alla. Det finns inte en diet som har kämpat cancer; Det finns många dieter som har kämpat cancer. Och den gemensamma länken att dessa cancerbekämpande dieter har är att de är fullmatade full av hela livsmedel. Whole Foods är en kombination av färsk frukt, grönsaker, spannmål, nötter, kött och mejeriprodukter.

Den bästa dieten kan du gå på är en som är full av hela livsmedel och hålla sig till den mycket enkla principen om 80/20 regeln . Ät 80 procent perfekt, och sedan låta den andra 20 procent vara din guilty pleasures. Detta ger dig den perfekta balansen mellan harmoni mellan kropp och själ.

När det gäller att välja vad hela livsmedel som du vill äta, inte fastna i alla nya livsmedel fenomen. Håll dig till vad som känns rätt för dig. Kom ihåg att alla är byggd annorlunda, så det finns inget rätt eller fel kost, bara lyssna på din egen kropp, eftersom det kommer att berätta vad du ska äta. Allt ska ätas i balans och inga galna tvångstankar. Bara slappna av, lyssna på din kropp och låt det ta dig på egen hand healing resa. Om du hemsöka för mycket om vad man kan och inte kan äta, blir du mentalt dränerad och sjuk. Sanningen är din kost bör vara i ständig utveckling; du bör lära och prova nya saker hela tiden.

10 saker för att få dig på vägen till optimal hälsa på ett icke-besatt sätt:

Nästa gång du känner dig skyldig eftersom du inte har ätit här eller om du har ätit det, kom ihåg detta: företag alltid tjänat på samhällets behov och önskan att bli mer friskare, genom att sälja nya hälso fluga, kost och kosttillskott. Den kalla hårda sanningen är att din kropp vet vad den vill, lära sig att lyssna på den och mata den vad den behöver.

Och när det gäller hälsa tvättmedel, hålla ett öppet sinne, men aldrig förlora ditt perspektiv. Utbilda dig själv, äta vad du tror på, lyssna på din egen kropp, och hitta din egen healing kost. Och viktigast av allt, är kroppen ett mirakel i sin egen rätt, lära sig att lita på, ära och respektera det.