Livsmedel att undvika för tydliga och glödande hud

Vår hud är en återspegling av vår själ. När vi är glada och friska inifrån, utstrålar vår hud som värme. Men när vi känner låg och sjuk, är vår hud bland de första att påverkas och visa varningsskyltar. Att äta rätt mat och hålla sig borta från skadliga livsmedel är ett effektivt sätt att säkerställa att din hud ser alltid klart och glödande. Det finns några vanliga livsmedel många av oss konsumerar på en dag till grund utan att förstå hur skadliga de kan vara. Medan deras konsekvenser inte kan vara synliga omedelbart, de långlivade och kontinuerlig skada i det långa loppet.

Vad man inte ska äta för strålande hy

Undvik att äta dessa hud-ovänliga livsmedel, så långt som möjligt, och införliva alternativ för att hålla din hud vacker och ungdomlig.

1. juice

Inte det första som slår dig när det gäller livsmedel som är dåligt för huden, eller hur? Juice verkar friska och hälsosamma som ett livsmedel. Detta är dock sant bara när du konsumerar nybakade saft från hela frukter. Förpackad juice kan infunderas med för mycket socker och även saknar naturliga fibrer som finns i hela frukter. Konsumerar för mycket socker direkt ökar din akne risk.

Drick detta istället: banan, havregryn och Linfrö Smoothie

2. Kor Mjölk Ost

Ost lägger sin egen unika, yummy smak till vanliga livsmedel, vilket är anledningen till många av oss har en svaghet för cheesy smörgåsar och pålägg. Men ost tillverkad av komjölk kan också vara en utlösande faktor för hudproblem såsom akne. Detta beror på att komjölk ost är naturligtvis fylld med hormoner från digivande kor, vilket kan leda till hormon inducerad akne. Detta gäller särskilt om du redan har acne-benägen hud eller en historia av allergi laktos i familjen.

Ät detta i stället: Cashew ost – det har ingen laktos och därmed ingen risk för att utlösa hudproblem. Dessutom kan den användas precis som din vanliga ost.

3. konserverad soppa

Förpackad soppa – i pulverform eller i burkar – har gjort det så mycket lättare för upptagna mammor. Bara värma upp dem och du har en varm, lugnande måltid till hands. Men vänligen varnas: burk soppa är full av natrium och bisfenol – saker som gör din hud att behålla vatten och ser uppsvälld och torr. Burk soppa kan också orsaka problem med hormoner som är den översta orsaken till hud-relaterade frågor.

4. Kaffe

Vi vet att detta kommer att bli svårt, men det kan vara bäst att begränsa kaffe när det är möjligt. Koffein är ett diuretikum och detta orsakar din kropp att förlora vatten. Slutresultatet är att din hud verkar uttorkad. I det långa loppet, och med ökande mängd av konsumtionen, den övergripande struktur och hälsan hos din hud blir drabbade.

Drick detta i stället: Grönt te (eller en av dessa andra 5 typer av te)

5. Hög-Carbs Chips

Detta är egentligen inte en överraskning – det påse carb-rika, oljig marker många av oss älskar hänge sig åt som ett mellanmål är inte riktigt frisk. Men vi menar inte bara fysisk hälsa eller kolesterolrelaterade problem, men också hudens hälsa. Marker tillverkade av förädlade kolhydrater vända sig till socker i kroppen, och detta orsakar en stegring i din insulinnivåer. Per experter, innebär mer insulin du har en större acne risk. Inte bara det, är sådana marker vanligtvis med proinflammatoriska oljor som rapsolja eller vegetabiliska oljor. Dessa oljor har en direkt relation till utlösa akne.

Ät detta i stället: Bakad Sweet Potato Fries

6. grillat kött

Om du är en icke-vegetarian, älskar du förmodligen grillat kött. Det smakar fantastiskt och gör en bra förändring från regelbundet beredd kött i Kadhai eller spisen. Men håll detta i åtanke: när köttet grillas för länge, kan det skapar AGE (Advanced glykationsslutprodukter). Dessa produkter kan vara skadliga för huden och få det att verka äldre. Du vet en köttbit kan ha åldrar om den har en svärtad yta.

Ät detta i stället: italienska köttbullar

7. kalla drycker / Soda

Kom sommaren och vårt intag av uppfriskande läsk går genom taket. Men om du har märkt flera hudproblem på sistone, även om du äter hälsosamt, det kan vara dessa läsk och kalla drycker som är de skyldiga. Soda är full av socker och konstgjorda kemikalier – saker som producerar inflammation i kroppen. Dessutom stör det också med hälsosamma bakterier som finns i tarmen. I själva verket, experter säger att om du kämpar med hud frågor som akne, är det ett direkt bevis på obalans i tarmbakterier.

Ät detta i stället: Gut vänliga livsmedel såsom Saffron Yoghurt frukt bagatell

8. Skaldjur

Medan Omega 3 som finns i de flesta fiskar kan göra underverk för din hud, skaldjur tenderar att ha en motsatt effekt. Räkor, hummer och krabba innehåller höga halter av jod som kan leda till tilltäppta porer orsakar akne.

Har detta i stället: Honey Mustard Sesame Sole Fish

9. Alkohol

Slutligen, om du njuta av att ha en hård drink från tid till annan, förstå att alkohol är faktiskt en av de värsta livsmedel för din hud. Detta beror på att alkohol torkar ut kroppen, så småningom att torka ut huden och gör att det ser tråkigt och slitna ut. Även ett glas vin då och då brukar har en allvarlig negativ konsekvens på huden, kommer att dricka mer än påverka hudens kvalitet.

Drink i stället så här: mango och passionsfrukt Mocktail

Dessa livsmedel anses friska men i hemlighet skada huden

Alla är i loppet att slå på gym, äter dietmat och få friska. Men dessa livsmedel som du tycker är super hälsosamt för dig, kan faktiskt orsaka några underliggande skador på huden.

1. fettsnål mat

Inte alla fett är dåligt för dig eller din hud. När fettet tas bort från någon mat, tillverkarna tenderar att lägga till några smak till upp smak eller överklagande av produkten, och de flesta gånger som innebär natrium eller socker. I ett nötskal, kan låg fetthalt potentiellt innebära hög socker. Socker är känt för att negativt påverka kollagenfibrer och lämnar dem oförmögna att reparera sig själva. Alltid välja bra fett som avokado eller nötter. De är alltför läckra.

2. Skummjölk

I en studie på mer än 70 tusen sjuksköterskor i USA, konstaterades det att de kvinnor som drack lättmjölk som tonåringar hade högre grad av acne än de som inte. Effekter av skumma mjölk är inte annorlunda. Inte bara skumma mjölk innehåller laktos, men också hormoner och bioaktiva molekyler som tenderar att ogynnsamma hudåkommor. Switch lättmjölk med mandelmjölk istället.

3. hälsosam frukostflingor

Även fullkornsprodukter är totalt sett något lägre på glykemiskt index (ett mått på hur ett livsmedel påverkar den totala blodsockernivån), många frukostflingor som påstår vara friska är mycket raffinerad och full av tillsatt socker. Detta leder till rynkor framkallande glukos spikar. Välj ägg eller hemgjord havregryn eftersom de är relativt friska.