Kuinka tehdä käytännön pumppaus maidontuotannon lisäämiseksi

Käytännöllinen pumppaus on rintahierontatekniikka, joka voi lisätä pumpattavan äidinmaidon määrää jokaisen pumppausistunnon aikana. Koska käytännön pumppaus auttaa tyhjentämään rinnan täydellisemmin joka kerta, kun pumppaat, se auttaa lisäämään maitotarjontaa ja tarjoamaan enemmän rasvaista maitomaitoa, joka auttaa vauvaa kasvamaan.

Käytännöllinen pumppaus auttaa äitejä, jotka saattavat kamppailemaan tilavuuden kanssa, tuottamaan enemmän maitoa jokaisessa pumppausistunnossa. Jos sinulla on vastasyntyneiden tehohoidossa oleva vauva, sinulla on ennenaikainen vauva tai jos tarvitset pumppua, tämän tekniikan, jossa yhdistetään käsien ilmentämisen pumppaus ja rintahieronta, on osoitettu lisäävän maidon määrää 48%.

Käytännöllisen pumppauksen myötä imetyshenkilö auttaa käsiään maidon poistamisessa pumppaamisen sijasta pelkästään rintapumpun turvaamisen sijasta. Rintojen hieronta ja käsien ilmentäminen yhdessä pumppaamisen kanssa auttavat maksimoimaan jokaisen istunnon aikana pumpattavan maidon määrän, mutta lisäävät myös maitotarjontaa.

Käsi-pumppaus

Kun lisäät maidontuotantoa käytännön pumppauksen avulla, hiero molemmat rinnat ennen pumppaamista ja pumppaustilaisuuksien aikana. Tässä on pumppausrutiini, jota voit käyttää:

  • Aloita oikeilla varusteilla. Käytä täysin sähköistä, sairaalalaatuista pumppua, jossa on kaksoispumppusarja. Käytä rintaliiviä, joka pitää laipat paikoillaan, kun pumppaat vapauttamaan kätesi hieromaan rintojasi.
  • Hiero rintojasi ennen pumppaamista. Hiero molemmat rinnat pienillä ympyröillä spiraalimaisesti (samanlainen kuin itse rintakoe) kiinnittäen erityistä huomiota rintojen ulkoreunoihin. Sivuta rintoja ulkomarginaaleista kohti nännejä. Käytä kevyttä kosketusta rentoutumiseen ja stimuloi pettymystäsi.
  • Pumppaa molemmat rinnat, kunnes maito alkaa laskea, yleensä noin 5-7 minuuttia. Säädä imu korkeimmalle tasolle, joka on sinulle miellyttävä.
  • Toista hieronta. Pumppaa jokainen rinta hieroessasi sitä. Kiinnitä erityistä huomiota alueisiin, joissa tuntuu kokkareita (nämä ovat täysmaitokanavia). Vedä keskirasitetta rintaa ulommasta reunasta kohti pumppua kanavien tyhjentämiseksi.
  • Jatka, kunnes maidontuotantosi vähenee uudelleen (yleensä noin 3-5 minuuttia). Ilmaise käsin pumpun laippoihin. Viimeinen maito (takamaito) on rikkain maito, jota tuotat.

Maidontuotannon maksimointi

Tässä on joitain muita tapoja lisätä ja maksimoida maitotuotantosi, kun vauva on NICU: ssa.

  • Jatka pumppaamista säännöllisesti. Kahdeksan kertaa 24 tunnissa maidontuotannon ylläpitämiseksi. Muista, että se on kysyntää ja kysyntää.
  • Jos pumppaat täysrehun sijasta, pumppaa 15 minuuttia, vaikka maito lakkaisi virtaamasta. Pumppaus stimuloi rintoja pitämään maidontuotantosi.
  • Jos olet erotettu vauvastasi, on tärkeää aloittaa maitosi ilmaiseminen kuuden ensimmäisen tunnin sisällä synnytyksen jälkeen.
  • Vietä niin paljon aikaa kuin voit lähellä lasta. Vauvan iholta iholle pitäminen ei vain auta sinua ja vauvasi sidosta, vaan auttaa kehoasi tuottamaan prolaktiinia ja oksitosiinia, mikä auttaa lisäämään maitotarjontaa.
  • Yritä kuunnella musiikkia. Musiikin on osoitettu lisäävän maidon määrää NICU: ssa.