Korrelationen mellan blodgrupp och din hälsa

Tror du veta din blodgrupp är bara viktigt i händelse av en transfusion? Forskning visar att din blodgrupp är en viktig genetisk faktor som påverkar många områden av hälsa och välbefinnande. Hela ditt liv har du förmodligen observerat att vissa människor tenderar att gå ner i vikt lättare, medan det för andra är deras vikt en pågående strid. Eller undrade varför vissa människor plågas av kronisk sjukdom, medan andra hålla sig frisk och vital väl in i deras avancerade år. Mycket enkelt, är svaret på din blodgrupp.

Att känna din blodgrupp är ett viktigt verktyg för att förstå hur din kropp reagerar på mat, din mottaglighet för sjukdom, din naturliga reaktion på stress, och så mycket mer. En enda droppe blod innehåller en biokemisk makeup som är unik för dig som ditt fingeravtryck.

Nedan finns fem fakta om din blodgrupp som kan förändra ditt liv:

Din blodgrupp kan förutspå din mottaglighet för vissa sjukdomar

Forskning har visat att personer i vissa typer blod kan löpa en högre risk för vissa sjukdomar. Studier har visat att personer med blodgrupp O har en lägre risk för hjärtsjukdomar, men en högre risk att utveckla magsår. Människor som är blodgrupp A har högre risk för mikrobiella infektioner, men typ A kvinnor upplever en högre fertilitet. Annan forskning har funnit att personer med typ AB och B blod har en mycket högre risk att utveckla cancer i bukspottskörteln.

Människor av olika blod reagerar olika på stress

Typ A människor har naturligt högre nivåer av stresshormonet kortisol i kroppen och producera mer som svar på stressiga situationer. Å andra sidan, personer med typ O blod, har en kamp reaktion på stress, vilket resulterar i överproduktion av adrenalin. Det tar typ O längre att återhämta sig från stress, eftersom det är svårare för dem att rensa adrenalin från deras kroppar.

Dina blodgrupp antigener är inte bara i blodet

De finns överallt i kroppen, framför allt på de ytor som interagerar med omgivningen. Dessa inkluderar matsmältningskanalen, från munnen till tjocktarmen, liksom din näsgångarna och lungor. Eftersom dessa antigener blodtyp finns överallt, påverkar de hur din kropp reagerar på den mat du äter genom flera faktorer. Till exempel lektiner i vissa livsmedel binda till din blodgrupp antigen och orsaka ditt blod för att agglutinera (hålla ihop), vilket resulterar i känslor av trötthet, huvudvärk, mag-frågor, hudproblem och en mängd andra hälsofrågor.

Gut bakterier är relaterad till blodtyp

Människor av olika blodgrupper har olika tarmbakterier, i själva verket, vissa bakterier är 50.000 mer benägna att dyka upp hos personer med en blodgrupp eller det andra. Detta har sitt ursprung från våra förfäder vars matsmältningskanalen utvecklats för att rymma en typ av diet framför en annan. Till exempel microbiome vissa människor utvecklas för att bryta ner kolhydrater mycket mer effektivt (blodgrupp A). Människor som saknar denna förmåga (blodgrupp O) tenderar att lagra kolhydrater som fett.

En one-size-fits-all inställning till kost fungerar inte

Matfadsna kommer och går, men fakta är tydliga: alla inte har samma grundläggande näringsbehov. Vi vet alla någon som är en strikt vegetarian och frodas på att kosten, medan andra svär vid Atkins eller liknande låg Carb planer. Jag har funnit att dina näringsbehov kan bestämmas av din blodgrupp.

Som ni har lärt sig, påverkar din blodgrupp mer än bara den typ av blod du skulle behöva i händelse av en transfusion. Din blodgrupp är en genetisk faktor som spelar många roller i människokroppen. Att välja låg lektin, icke-agglutinerande livsmedel som skapar en gästfri miljö för dina goda tarmfloran och välja livsmedel som bekämpa dina sjukdomsrisker är två bra första steg för att skapa en individualiserad näringsprogram just för dig.

Ett av kännetecknen för alternativ medicin är ett erkännande av den biokemiska unika hos varje individ och behovet av att skräddarsy behandlingar och recept så att de matchar individuella variationer. Medan en person genetiska koden i slutändan, är grunden för denna individualitet, basera behandlingar på genetiska faktorer är alltför bred en strategi och inte överensstämmer med alternativ medicin.

Enligt naturläkemedel läkaren Peter J. D’Adamo, ND, i sin bok Ät rätt 4 Din typ kan den felande länken vara de fyra grundläggande blodtyper: O, A, B och AB. Det måste finnas en anledning till varför det fanns så många paradoxer i koststudier och sjukdom överlevnad, varför vissa människor gå ner i vikt och andra inte på samma diet eller varför vissa människor behålla sin vitalitet när de blir äldre, och andra inte, säger Dr . D’Adamo.

Hans forskning om antropologi, medicinsk historia och genetik ledde honom till slutsatsen att blodgrupp är nyckeln som låser upp dörren till mysterier hälsa, sjukdom, livslängd, fysisk vitalitet och känslomässiga styrka. Dr D’Adamo förklarar att den praktiska tillämpningen av blodgrupp är att det gör att du kan fatta välgrundade beslut om dina kostvanor, motion, tillägg, och även medicinsk behandlingsplaner. Med blodgrupp färdplanen, kan dessa planer nu motsvarar din exakta biologiska profil och de dynamiska naturkrafterna inom din egen kropp.

Typ O

Personer med typ O blod fare bäst på intensiv fysisk träning och animaliskt protein och mindre bra på mejeriprodukter och spannmål, säger Dr D’Adamo. Den ledande orsaken till viktökning bland typ O: s är det gluten som finns i vete produkter och, i mindre utsträckning, linser, majs, bönor, och kål, förklarar Dr D’Adamo. Perfekt övningar för typ O inkluderar aerobics, kampsport, kontaktsporter och löpning.

typ A

De med blodgrupp A, dock mer naturligt lämpade för en vegetarisk kost och livsmedel som är färska, rena och ekologiskt. Som typ A: s är predisponerade för hjärtsjukdomar, cancer och diabetes, “Jag kan inte understryka hur viktigt detta kost justering kan vara att den känsliga immunsystemet av typ A”, säger Dr D’Adamo. Typ A: s kan dra stor nytta av lugnande, centre motion, såsom yoga och tai chi.

typ B

Typ B: s har ett robust immunsystem och ett tolerant matsmältningssystemet och tenderar att motstå många av de svåra kroniska degenerativa sjukdomar, eller åtminstone överlever dem bättre än de andra blodgrupper. Typ B: s gör bäst med måttlig motion som kräver mental balans, såsom vandring, cykling, tennis och simning.

typ AB

blodgrupp AB, den senaste när det gäller utvecklingen av de fyra grupperna och en blandning av typerna A och B, är den mest biologiskt komplexa. För denna grupp, fungerar bäst en kombination av övningar för typerna A och B, säger Dr D’Adamo.

blodgrupp, med sin matsmältning och immun specificitet, är ett fönster på en persons sannolika mottaglighet för eller makt över sjukdom, enligt Dr D’Adamo. Till exempel, typ O: s är det mest sannolika att drabbas av astma, hösnuva och andra allergier, medan typ B: s har en hög allergi tröskel och kommer att reagera allergiskt endast om de äter fel mat. Typ B: s är också särskilt känsliga för autoimmuna sjukdomar, såsom kronisk trötthet, lupus och multipel skleros. Typ AB: s tenderar att ha minst problem med allergier, medan hjärtsjukdomar, cancer, och anemi är medicinska risker för dem.

Med artrit, typ O, återigen, är de dominerande sjuka eftersom deras immunsystem är miljö intoleranta, särskilt för livsmedel såsom spannmål och potatis som kan producera inflammatoriska reaktioner i sina leder, säger Dr D’Adamo. Typ A och B är mest mottagliga för diabetes, medan typerna A och AB har en total högre cancer och sämre överlevnad odds än de andra typerna.

Även om du inte kan ändra din blodgrupp kan du använda kunskap om dess natur att genomföra en diet plan för biologiskt anpassade till din makeup, säger Dr D’Adamo, som levererar kopiösa information om att äta planer för alla fyra typer. “De flesta av mina patienter uppleva några resultat inom två veckor startar diet plan. Det är ökad energi, viktminskning, en minskning av matsmältningsbesvär, och förbättring av kroniska sjukdomar som astma, huvudvärk och halsbränna.”