Korelacija med Blood Type in vaše zdravje

Ali menite, da vedo svojo krvno skupino, je pomembno le v primeru transfuzije? Raziskave kažejo, da je vaša krvna ključni genetski dejavnik, ki vpliva na številna področja zdravja in dobrega počutja. V vašem življenju, ste verjetno opazili, da so nekateri ljudje izgubijo težo lažje, medtem ko za druge, njihova teža je v teku bitka. Ali se spraševal, zakaj so nekateri ljudje pestijo kronične bolezni, drugi pa ostane zdrav in vitalen tudi v svojih naprednih let. Zelo preprosto, je odgovor na vaš tip krvi.

Poznavanje svojo krvno skupino, je pomembno orodje za razumevanje, kako vaše telo reagira na hrano, svoj dovzetnost za bolezni, vaši naravni odziv na stres, in še veliko več. Ena sama kapljica krvi vsebuje edinstveno, da vas kot vaš prstni odtis biokemično ličila.

Spodaj so pet dejstev o krvno skupino, ki bi lahko spremenili svoje življenje:

Vaša krvna skupina je lahko napovedati svojo nagnjenost do določenih bolezni

Raziskave so pokazale, da lahko posamezniki nekaterih vrst krvnih na večje tveganje za nekatere bolezni. Študije so pokazale, da imajo ljudje s tipa O krvi manjše tveganje za bolezni srca, ampak tudi večje tveganje za nastanek želodčne razjede. Ljudje, ki so krvna imajo večje tveganje mikrobnih okužb, vendar tip A ženske doživljajo višjo stopnjo rodnosti. Druge raziskave so pokazale, da imajo ljudje s tipa AB in B krvi veliko večje tveganje za razvoj raka trebušne slinavke.

Ljudje različnih vrst krvnih različno odzivajo na stres

Tip A ljudje imajo seveda višjo raven stresnega hormona kortizola v svojih organih in proizvedejo več kot odziv na stresne situacije. Po drugi strani pa ljudje z vrsto O krvi, so boj reakcija na stres, ki ima za posledico prevelike adrenalina. To traja tip O dlje, da si opomore od stresa, saj je težje počistiti adrenalin iz njihovih teles.

antigeni tipa vaši krvi, ne le v krvi

So povsod v telesu, predvsem na površinah, ki v interakciji z okoljem. Ti vključujejo vaš prebavni trakt, od ust do svojega debelega črevesa, kot tudi svoje nosu in pljuča. Ker so ti antigeni tipa kri povsod, vplivajo, kako vaše telo reagira na hrano, ki jo jedo skozi več dejavnikov. Na primer, lektini v nekaterih živilih se veže na vaš tip krvi antigen in povzroči, da kri aglutinira (držijo skupaj), kar ima za posledico občutke utrujenosti, glavobol, prebavne vprašanja, težave s kožo in vrsto drugih zdravstvenih vprašanjih.

Gut bakterije je povezana s krvno skupino

Ljudje različnih vrst krvnih imajo različne črevesno bakterijo, v resnici, nekatere bakterije so 50.000 pogosteje obrnejo v ljudi z eno krvno skupino ali drugo. To izvira od naših prednikov, katerih prebavni trakti razvite za prilagoditev ene vrste prehrane nad drugo. Na primer, microbiome nekaterih ljudi, razvit za razgradnjo ogljikovih hidratov veliko bolj učinkovito (krvni tip A). Ljudje, ki nimajo te sposobnosti (krvni tip O), se nagibajo k shranjevanje ogljikovih hidratov kot maščob.

Eno velikosti ustrezal vsem pristop k prehrani ne deluje

Hrana modne muhe pridejo in gredo, ampak dejstva so jasna: vsak nima enakih osnovnih prehranskih potreb. Vsi vemo, nekoga, ki je strog vegetarijanec in uspeva na tej dieti, drugi pa prisegajo na Atkins ali podobnih nizko Carb načrtov. Ugotovil sem, da se vaše prehranske potrebe lahko določi vašo krvno skupino.

Kot ste se naučili, tvoja krvna skupina vpliva na več kot le tip krvi, ki bi jih potrebovali v primeru transfuzije. Vaša krvna skupina je genetski dejavnik, ki igra veliko vlogo v človeškem telesu. Izbira nizko lektina, non-aglutinacijska živila, ki ustvarjajo gostoljubno okolje za vaše dobre črevesne flore in izbiri živil, ki boj proti vaši bolezni tveganja sta dve dobri prvi koraki pri ustvarjanju individualni program prehrane samo za vas.

Ena od značilnosti alternativne medicine je priznanje biokemične edinstvenost vsakega posameznika in potrebo po prilagoditvi zdravljenja in receptov, da se ujemajo, da je raznolikost posameznikov. Medtem ko je oseba genetskega zapisa, na koncu, je osnova za te individualnosti, zdravljenja temeljila na genetskih dejavnikov je preširok pristop in ni v skladu z alternativno medicino.

Po Naturopatske zdravnika Peter J. D’Adamo, ND, je v svoji knjigi Eat Right 4 tvoj tip , bi manjkajoči člen se štiri osnovne tipe krvi: O, A, B in AB. Tam je bilo, da je razlog, zakaj je bilo toliko paradoksov v prehranskih študij in preživetje bolezni, zakaj nekateri ljudje izgubijo težo, druge pa ne na isti prehrani in zakaj nekateri ljudje ohranijo svojo vitalnost, kot so starost, druge pa ne, pravi Dr. . D’Adamo.

Njegove raziskave v antropologiji, anamneza, in genetika ga je privedlo do sklepa, da je krvna skupina je ključ, ki odklepa vrata do skrivnosti zdravja, bolezni, dolgoživost, fizične vitalnosti in čustvene moči. D’Adamo pojasnjuje, da je praktična uporaba krvno skupino, ki vam omogoča, da ozaveščeno izbiro o svojem prehrane, vadbe, dodatek, in celo načrte zdravstveno oskrbo. S krvno načrta je, lahko te načrte zdaj ustrezajo vašim točno biološki profil in dinamičnih naravnih sil znotraj lastnega telesa.

Type O

Ljudje z vrsto O krvi fare najboljši na intenzivno telesno vadbo in živalskih beljakovin in manj tudi na mlečne izdelke in zrna, pravi D’Adamo. Vodilni razlog za pridobivanje teže, med Type O je, je brez glutena najdemo v pšenici izdelkov in, v manjši meri, leča, koruza, fižol v zrnju, in zelje, D’Adamo pojasnjuje. Idealne vaje za Type O vključujejo aerobiko, borilne veščine, kontaktne športe in delovanje.

tip A

Tisti, ki imajo krvno skupino A, pa so bolj naravno primerna za vegetarijansko prehrano in živila, ki so sveža, čista in organska. Kot so tipa A je nagnjen k bolezni srca, rak in sladkorna bolezen, “Ne morem poudariti, kako pomembno je to prehransko prilagoditev je za občutljivo imunski sistem tipa A,” pravi D’Adamo. Tip A-jev lahko pridobijo pomembne koristi od pomirjujoče, centriranje vadbe, kot so joga in tai chi.

tip B

Tip B je imeti močan imunski sistem in strpno prebavni sistem in težijo k temu upreti veliko hudih kroničnih degenerativnih bolezni, ali vsaj preživeti jim boljši od drugih krvnih skupin. Tip B je naredil najbolje z zmerno telesno vadbo, ki zahteva duševno ravnovesje, kot so pohodništvo, kolesarjenje, tenis in plavanje.

tip AB

Krvna skupina AB, zadnje, v smislu razvoja, od štirih skupin in amalgam tipa A in B, je najbolj biološko kompleks. Za to skupino je kombinacija vaj za tipa A in B deluje najbolje, pravi D’Adamo.

Krvna skupina, s prebavo in imunski specifičnosti, je okno na verjetni občutljivosti posameznika do ali oblast nad boleznijo, po D’Adamo. Na primer, Type O-ji so najbolj verjetno, da trpijo zaradi astme, senenega nahoda in drugih alergij, medtem ko imajo tipa B je prag visok alergije, in se bo odzvala alergično le, če jedo napačne hrane. Tip je B so zlasti dovzetne za avtoimunskih bolezni, kot je kronična utrujenost, lupus, in multiple skleroze. Tip AB je ponavadi imajo najmanjše težave z alergijami, medtem ko bolezni srca, rak in anemija so medicinske tveganja za njih.

Z artritisom, Type O je, še enkrat, so prevladujoči trpijo, ker se njihov imunski sistem okolju prenašali, zlasti za živila, kot so žita in krompir, ki lahko proizvajajo vnetne reakcije v svojih sklepih, pravi D’Adamo. Vrste A in B so najbolj dovzetni za sladkorno bolezen, medtem ko vrste A in AB splošno višjo stopnjo raka in slabše verjetnost preživetja kot druge vrste.

Čeprav ne morete spremeniti svojo krvno skupino, lahko uporabite znanje o svoji naravi za izvajanje prehranskih načrt biološko primerna za vaš ličila, pravi dr D’Adamo, ki dobavlja zadostne podatke o prehranjevanje načrte za vse štiri vrste. “Večina mojih bolnikov ima nekaj rezultatov v dveh tednih po začetku načrt prehrane. To se poveča energijo, hujšanje, slabitvi prebavne pritožb in izboljšanje kroničnih bolezni, kot so astma, glavoboli in zgago.”