Kakšni so učinki zaspali za vaše zdravje?

Hitting posteljo po dolgem napornem dnevu je eden izmed najbolj blažen občutkov na svetu. Morda boste želeli preživeti čim več časa s spanjem, privila v toplo, udobno posteljo, kot da ni jutri. Če ste Prespati toliko časa, da ne sme biti, da je velik posel; Vendar pa, če postane navada, potem pa lahko vpliva na vaše zdravje v več kot en način. Če se to vzbuja zaskrbljenost, vam priporočamo, da si preberete naslednji članek in razumeti, kako bi zaspali lahko vpliva.

Kakšna je idealna količina spanja oseba potrebuje?

vse, kar potrebujemo za dobro spati, da so hale in krepko. Spanje je najboljši način naše telo počiva in recoups. Vendar pa je več spanja ne sme biti, da je dobro za ideje. Torej, kaj je idealna količina spanja, da mora oseba? No, lahko naslednja tabela vam pošteno idejo. Vrednosti nad stanjem omenjeno ocenjene vrednosti spanja različnih starostnih skupinah potrebujejo. Vendar pa lahko zahteve spanja razlikujejo od ene osebe na drugo.

Kateri so možni vzroki za zaspali?

Zaspali, ko si spal več kot vaše telo potrebuje. Zato lahko oseba, ki spi za več kot 10 do 12 ur na dan, sodijo v kategorijo hipersomnija. Veliko vzrokov lahko privede do zaspali. Nekatere skupne zaspali razlogi so naslednji.

  • Če ste trpijo zaradi depresije ali tesnobe, lahko spite za dolge ure.
  • Če imate spalno apnejo, lahko dobili iz postelje zdi kot zelo zahtevna naloga.
  • Če imate težave s ščitnico, lahko povzroči prekomerno spanje.
  • Če ste trpijo zaradi bolezni srca, je lahko posledica zaspali.
  • Včasih huda utrujenost povzroči, da Prespati.
  • Če jemljete določena zdravila, lahko pa boste spali več kot ponavadi.

Kako je diagnoza zaspali Done?

Če je vaš zaspali vzorec sega do šest tednov in naprej, je lahko pokazatelj osnovnega medicinsko vprašanje, ki se lahko sprejmejo takšne spremembe v spalni vzorec. Bistveno je, da ste se sami temeljito pregledati, da se ugotovi dejanski vzrok zaspali. Zdravnik lahko priporoči nekaj testov in morda celo vas, da se odloči za študij spanja. Če ni očitne medicinska vprašanja, povezana z zaspali, vam zdravnik lahko svetuje naslednje tehnike diagnoze:

1. Polysomnogram test

Ti bodo morali ostati na kliniki ali spanja center in različne instrumente bo spremljal vaš srčni utrip, delovanje možganov, noge gibe, gibe oči itd

2. Epworth zaspanost Lestvica

Zdravnik lahko izmerite zaspanost na tej lestvici ugotoviti, kako bi lahko vaš spanec vpliva na vaše vsakodnevno delovanje.

3. Več spanja zakasnitve Testi

Poleg ali po testa polysomnogram, vam zdravnik lahko svetuje več testov spanja latence, da imajo bolj celovit pogled na urnika spanja in kako si nap čez dan.

4. Ohraniti Dairy

Zdravnik vam bo morda celo zahteva, da se ohrani dnevnik svoje spanje vzorec, ki je, ko spiš, ko prideš gor, koliko naps v enem dnevu ste vzeli, itd

Kakšni so stranski učinki zaspali?

Kot način naše telo popelje hrano iz hrane, spanja neguje čute našega telesa. Menimo, sproščeno in pomlajena po lov na nek miren spanec. Vendar spanje več kot tisto, kar je naše telo zahteva, da ne sme biti dobra za nas, in to lahko vodi do različnih fizičnih in duševnih zapletov. Po nekaj telesne in duševne zaspali tveganja, ki se lahko pojavijo.

Fizični učinki

Če se sprašujete, kako lahko vaše telo negativno reagirajo preveč zaprl oči, no, tukaj je nekaj razlogov, da bi bilo lahko premisliti, ali naj jih preložite stran slave ali ne.

1. To lahko poveča vaše možnosti za razvoj sladkorne bolezni

Odrivanjem off za več kot 9 ur na dan vam lahko dal na povečano tveganje za razvoj sladkorne bolezni. Torej, če ste mislili, da je spanje za nekaj dodatnih ur ne sme, da je veliko težav; dobro, je lahko in lahko povzroči diabetes. To je zato, ker je bilo dokazano v eni od študij, da ljudje, ki so zaspali za 9 ali več ur na dan, so imeli 50 odstotkov več možnosti za pojav sladkorne bolezni kot tisti, ki je spal na manj ur dnevno.

2. To lahko povzroči zajetna

Uživate hrano za zagotavljanje energije za vaše telo in vaše telo kuri kalorije, ko opravljate svoje osnovne opravila čez dan. Vendar, ko boste porabili večino časa spanje, lahko vaše telo obdržati piling o dodatnih kalorij, kar bi sčasoma privedlo do telesne mase. Glede na študijo, je bilo bolj verjetno, da postanejo debeli v obdobju šestih let od ljudi, ki so visoko, da se ljudje, ki so zaspali za 9 ali več ur na dan na redni osnovi.

3. Lahko povzroči glavobol

Če pride do stalne napade glavobolov, je dober znesek možnost, da se lahko komu preveč spanja. To se zgodi zato, ker prekomerno spanja negativno vpliva na nevrotransmiterjev v možganih, kar lahko privede do vprašanja, kot so glavobol in bolečine.

4. To lahko povzroči bolečine v hrbtu

Morda se sliši malo na pravem mestu, ampak spi trajajo dlje, lahko povzroči bolečine v križu in bolečine. To je zato, ker je vaše telo ni izdelana v določa položaj za dolgo časa, ampak naj bi jih bilo v gibanju. Leže na posteljo, za dolgo lahko privede do vprašanja držo in bolečine v hrbtu.

5. maj vmešavati s svojo plodnost

Dremež in plodnost, ali imajo kakršne koli povezave? No, če ste načrtovanje zanositve, je morda pametno razmisliti, koliko časa ste porabili za spanje, ker lahko spi trajajo dlje ovirajo vašo plodnost, ki ga moti hormonsko ravnovesje in vpliva na cirkadiani ciklov. V eni od študij, je bilo ugotovljeno, da so bile ženske, ki so zaspali za 9 do 11 ur na dan, manj rodovitna, v primerjavi z ženskami, ki zaspal za osem ali manj ur na dan.

6. To lahko povzroči srčni Strokes

Glede na študijo, je bilo ugotovljeno, da so ljudje, ki spijo več kot 8 ur na dan na približno 50 odstotkov večje tveganje kapi od ljudi, ki so spali za 8 ali manj ur na dan. Zato lahko daljše spanje ur spravil na tveganje za možgansko kap. Preložite manj obdržati srčnih kapi v zaliv.

duševne Učinki

Poleg vpliva na vaše fizično počutje, zaspali lahko negativno vpliva na vaše duševno počutje preveč. Tukaj je nekaj načinov zaspali lahko vpliva na vaše duševno zdravje:

1. To lahko povzroči želji ali Vzrok tesnoba

Anksioznost je, ko vas skrbi več o stvareh in situacijah, kot je potrebno. Včasih je, da spiš prikrajšani, pa je včasih lahko naredi ravno nasprotno. To ste lahko bolj zaspani in Pijan, ker si morda želeli, da bi se izogibali realnosti in preživite čas s spanjem.

2. To lahko povzroči depresijo

Zaspali lahko vpliva na vašo raven serotonina, kar lahko privede do simptomov depresije ali drugih tovrstnih duševnih pogojev. Zato, spanje teh dodatnih ur, morda ne bo počel kaj lepo, da se vaše razpoloženje naraščajoče, lahko pa se boste počutili vse mračno ali obsojena, tako da vzdržuje nadzor nad vašo dremeža času.

3. To lahko povzroči Memory Težave

Zaspali lahko ukvarjati s svojim spominom ali načinov, kako zapomniti stvari. To je zato, ker lahko dolge ure spanja na redno vpliva na vaše BODYS nevrotransmiterjev, zaradi česar si pozabljiv.

4. To lahko povzroči mirovanja Hangover

Ko spiš več, lahko pride do Meglica ali lenoba. Ti občutki se imenujejo tudi mačka spanja. Ko pride do teh simptomov, lahko to vpliva, kako misliš, ali dejanje. Zato, da je bolj pozorni in aktivni, spanje v zmernih količinah, da bi se izognili zaspali slabost in druge podobne občutke.

5. To lahko povzroči bipolarno motnjo

Ali lahko verjamete, da lahko zaspali privede do bipolarne motnje preveč? No, glede na študijo, ki jo je bilo opaziti, da ljudje, ki so imeli bipolarne motnje spal za dolga obdobja, kot je plat.

6. To lahko povzroči razdražljivost in drugi čustvenih zadevah

Torej, ste mislili, da bo dodatno dremež uro vam srečno stanje duha, vendar se znajdete vse zlovoljen in razdražljivi. No, lahko bi zaspali vmešavati s svojo hormonsko ravnovesje kar si neredno in tečen.

Kako se Stop od zaspali?

Če ste bili spanje stran za slavo ali zaspali, da so ukrepi, ki jih lahko sprejme, da ustavi to. Tukaj je nekaj zaspali pravna sredstva, da lahko res pomagajo.

  • Naredite urnik spanja in poskusite držijo z njim.
  • Pridobite budilko za reševanje in nastavite opozorilni alarm za premagovanje svoje zaspali motnjo.
  • Izpostavite se več naravne svetlobe in poskrbite, da vaš prostor ima svetlo luč tudi zato, ker so svetle luči zelo učinkovita pri obravnavanju zaspali simptomov.
  • Včasih se lahko nekatere recepte za zdravilo povzroči ta problem preveč. Lahko pa se posvetujte s svojim zdravnikom, da spremenite svoj recept.

Ti nasveti vam lahko pomagajo, da se ukvarjajo z zaspali vprašanja, kot tudi za pomoč pri njihovem ohranjanju v zaliv. Čeprav zaspali ne sme biti, da je pogosta pri ljudeh, in to stanje se lahko zgodi le 2 odstotka ljudi, če menite, da ste se ukvarjajo s tem pogojem, ki jih je treba takoj ukrepati in sprejeti korektivne ukrepe. Vprašajte vaši zdravniki pomagajo za isto.