Kako preprečiti zobna gniloba enostavno

Večina ljudi se nagibajo, da bi ustno zdravje za samoumevne, zato so zobne težave precej razširjena v vseh starostnih skupinah. Toda ali ste vedeli, gumi bolezen in zobna gniloba so tudi eden od najbolj enostavno preprečiti bolezni? Zobna gniloba se pojavi, ko postane zob emajl zmanjšala, kar vodi do luknje in votline v zobe. Če ne zdravimo pravočasno, lahko te votline nadalje poslabša ogrozile celotno zob, gumi ali celo koreninskega kanala. Vendar pa je dobra novica je, da je možno, da bi spodnesla zobne gnilobe z razumnimi in enostavne načine.

Kako se izogniti Tooth votlino?

Nekateri načini preprečevanja zobno votlino vključujejo naslednje:

1. Pravilno Režim Ustna nega

Sprejemanje pravilne ustne rutinsko nego lahko še dolgo pot pri zaščiti zobe pred bakterijami in plaka kopičenje, ki so škodljiva za zdravje vaših zob. Ščetkanje zob dvakrat na dan, in sicer zjutraj in ponoči, je pomemben korak v ustno nego. Poskrbite, da bo ščetka ne doseže vseh razpok, površine, žepe in kotičke zobe tudi. Prav tako ne pozabite, da očistite svoj jezik nežno s strgalom jezika ali zobno ščetko, saj lahko gostijo bakterije, kot dobro.

2. Zobne nitke

Zobne nitke na dan vsaj enkrat lahko prepreči nastanek zobne votline in drugih parodontalne bolezni, saj pomaga odstraniti vse ostanke delcev hrane pod dlesni, s čimer zaustavitev bakterije iz uveljavil v zobe. Prav tako lahko nitke priti do drobnih razpok, ki ščetke ščetine morda ne bi mogli doseči.

3. Ustna voda

Uporaba ustno vodico za vzdrževanje čisto usta je lahko dodana spodbuda za ustno higieno. Plaketa in bakterije navadno pojavi v majhnih prostorih med zobmi in ob dlesni, umikajo zobno votlino. Antibakterijske sposobnosti ustne vode lahko pomaga odstranjuje vse bakterije, s čimer se zaščiti zob pred prezgodnjo razpada. Zato, sperite usta z ustno vodico po umivanju zob.

4. Omejite vnos sladkorja

Izogibanje sladkih živil, kot so sokov in gaziranih pijač, ki prispevajo k razvoju tatarsko lahko igrajo pomembno vlogo pri spodbujanju zdrave zobe. Sladkor lahko reagirajo s prisotne v ustih, da se tvori kislino, ki lahko spodkoplje zobno sklenino in nastale zobno gnilobo in votline bakterij.

5. Uporaba zobno pasto s fluoridom

Mnogi ljudje morda zanima, kako zobno pasto preprečuje zobno gnilobo. lahko koristi z zobno pasto, ki vsebuje fluorid, saj lahko pomagate na zobno sklenino za boj proti prekomerno kopičenje plaka, ki najpogosteje povzroča karies.

6. vključi zdrave prehranjevalne navade

Apt spremembe v prehranjevalnih navadah ne samo aretirati zobno gnilobo, lahko pa je tudi obratno. To je vsekakor dobra ideja za zmanjšanje pogosto snacking. Jedo ali pitje skozi dan lahko izpostavljen zobe s stalnim napadom, predvsem iz škrobnih in sladke hrane. Namesto, redno pitje vode, kot v, ki imajo SIPS med ugrizi lahko izkazalo za koristno.

7. Odločite se za zob zdrav Foods

Prehrana lahko vpliva na dobro počutje telesa na splošno, vključno z ustnim zdravjem. Jedo živila, bogata s kalcijem, kot so Raątika, ohrovt, brokoli, mleka in mlečnih izdelkov, itd lahko negujejo močne kosti in zobe. Izogibajte se presežek, ki se obdelujejo ali hitro hrano, kot so čips, piškoti, itd vključiti sveže zelenjave in sadja, kot brstični ohrovt, grah, banane, ki spodbujajo slinjenje v vaši prehrani, da bakterije ne morejo ostati na zobe. Živila z veliko probiotikov, kot so kefir, Kombucha in fermentiranih živilih, kot so kislo zelje, Kimchi, itd lahko spodbujajo rast dobrih bakterij, ki lahko zaseže širitev zobnih oblog in zobne gnilobe.

8. Razpored Fiksni obiski pri zobozdravniku

Redne sestanke s svojim zobozdravnikom za preglede in čiščenje zob, tudi če menite, zobe zdi zdravo. Bodite pozorni na kakršne koli vnetja dlesni, krvavitev med umivanjem ali bolečina in se posvetujte s svojim zobozdravnikom takoj, da bi se izognili morebitnim zapletom kasneje.

Pogosto zastavljena vprašanja

Nekateri pogosto zastavljena vprašanja v zvezi z zobno gnilobo, so:

1. Zakaj zobje padajoči?

Zobna gniloba se lahko zgodi iz več razlogov –

  • Ob suha usta (manj sline), kot slina pomaga pri pranju stran škodljive bakterije, ki lahko uniči zobno sklenino
  • Pogoste snacking na sladkih stvari
  • Pomanjkanje oralno čistoče
  • Pomanjkanje redne zobozdravstvene preverjanja in pregledi

2. Kako se oblikujejo votline?

Votline običajno nastane zaradi hrane in bakterij. Bakterije, ki so odgovorni za nastanek zobnih oblog ponavadi uspevajo na sladkor najdemo v pijač in živil, proizvajajo kislino, ki vodi k ustvarjanju bakterijskega plaka. S časom, ta plošča utrdi in postane priročno mesto za bakterije za razmnoževanje.

V toku časa, plošča začne zmanjšuje sklenino zob (zunanja zaščitna obloga zob), da se majhne luknje v sklenini. Ko se sklenina uničena, bakterije začeli napad dentina, naknadno plast zob. Kislino in bakterije lahko še naprej jesti v strukturo zob, uničuje rezance, žile, živci in sčasoma povzroči zobno absces ali votlino.

3. Kako veš, če vaši zobje so propadajoče?

Bolj pogosto kot ne, morda ne pride do nobenih opaznih simptomov razpadajočih zob. Vendar pa se z lahko razpad vas poslabšanje začutite občutljivost za zobobol, zobne pijete ali jeste kaj hladno, toplo ali sladko. Vidni luknje se lahko pojavijo v zobe. Opazite lahko tudi črne, rjave ali bele madeže na površini zob.

4. Lahko Povratne zobne gnilobe?

Odprava zobne gnilobe je lahko odvisna od obsega škode. Če je odkrita zgodaj, se lahko sanacijske ukrepe je treba sprejeti, da jo popravi. Če pa nastane luknja, lahko zdravnik dal nadev po odstranitvi razpadajočega materiala.

5. Kako preprečiti otrok zobne gnilobe?

Lahko prepreči otroško zobno gnilobo, ki:

  • Predstavljamo svojega otroka z dobro ustno higieno rutine
  • Zagotavljanje, da je ščetke in uporablja zobno nitko vsak dan
  • mu zagotavlja zdravo hrano
  • Vodenje ček na njegovo uživanjem sladkih izdelkov

6. Kateri ljudje so bolj nagnjeni k tveganju za nastanek zobne gnilobe?

Ljudje, ki kadijo, sledijo slabo ustno nego rutinsko v višini do odsotnosti ščetkanje in nitkanje zob na dnevni osnovi, ali porabijo sladkih živil ali ogljikovih hidratov v velikih količinah lahko bolj nagnjeni k tveganju zobne gnilobe. Oralno zdravje je pomemben del naše splošno dobro počutje. Večina ljudi, starost, ne glede, so dovzetni za razvoj votline. Nikoli ni prepozno, da prevzame odgovornost za stanje in sprejeti konkretne ukrepe za zaščito in obnovo vaše zdravje ustne votline in ustavitev zobne težave.