Kako prenehati s kajenjem: nasveti za brcanje svoj cigaret navade za dobro

Vsi vemo, zdravstvenih tveganj kajenja, vendar to ne bi bilo nič lažje, da kick navado. Ali ste teen kadilec ali doživljenjsko pack-a-dan kadilec, končujem lahko zelo težko. Nikotin v cigaretah ponuja hiter in zanesljiv način za povečanje vaše napovedi, lajšanje stresa in počitek. Za uspešno prenehati kaditi, boste morali ne samo spremeniti svoje vedenje in obvladovanje nikotina odtegnitvenih simptomov, ampak tudi najti zdravega načina za upravljanje vaše razpoloženje. S pravo načrta igre, čeprav, lahko prekinil zasvojenosti in se pridružite milijonom ljudi, ki so brcnili navado za dobro.

Zakaj se opustili kajenje tako težko?

Kajenje tobaka je tako fizično zasvojenost in psihološki navada. Nikotin iz cigaret zagotavlja začasno in zasvojenost visoka. Odpravo, ki bo redno popraviti nikotina povzroči, da telo simptome in želja fizične umika. Zaradi nikotina počutijo dobro vpliva na možgane, lahko prav tako so se navadili, da kajenje kot način za spopadanje s stresom, depresijo, anksioznost, ali celo dolgčas.

Ob istem času, je dejanje kajenja zakoreninjena kot dnevni ritual. To je lahko avtomatski odgovor za vas, da kadijo cigarete z jutranjo kavo, medtem ko je ob premoru od dela ali šole, ali v vaši poti v službo doma ob koncu napornem dnevu. Morda prijatelji, družinskimi člani in sodelavci kadijo, in je postala del način povezani z njimi.

Za uspešno prenehati kaditi, boste morali obravnavati tako zasvojenost in navade in rutine, ki gredo skupaj z njim. Vendar je mogoče storiti. S pravo podporo in kombinacijo strategij, katerikoli lahko kadilec nehal – tudi če ste poskusili in preden ni večkrat.

Vaš načrt kajenje osebni stop

Medtem ko so nekateri kadilci uspešno končati, ki ga bo hladno purana, večina ljudi bolje z načrtom, da bi se obdržali na dobri poti. Dober načrt obravnava tako kratkoročni izziv, prenehanje kajenja in dolgoročni izziv za preprečitev ponovitve. Prav tako je treba prilagoditi tudi vašim specifičnim potrebam in kadilskih navad.

Vzemite si čas za razmislek o tem, kaj vrste kadilec ste, ki trenutke svojega življenja razpisa za cigarete, in zakaj. To vam bo pomagalo ugotoviti, kateri nasveti, tehnike ali terapije lahko najbolj koristno za vas.

Ali je to zelo slabo zasvojenost (več kot škatlico na dan)? Ali ste bolj socialne kadilca? Bi preprost nikotina obliž ne dela?

Ali obstajajo določene dejavnosti, krajev, ali ljudje, ki jih povezujejo s kajenjem? Ali čutite potrebo po kajenju pri vsakem obroku?

Ali ste dosegli za cigarete, ko ste nekoliko nervozni ali dol? Ali je vaš kajenje povezano z drugimi odvisnostmi, kot so alkohol ali igre na srečo?

Prepoznajte svoje sprožilce za nekadilce

Ena izmed najboljših stvari, ki jih lahko storite, da bi si nehal je opredeliti stvari, ki bi si želeli, da dim, vključno s posebnimi situacije, aktivnosti, čustva in ljudi.

Naj hrepenenje dnevnik

Hrepenenje dnevnik lahko pomaga nič na svojih vzorcih in sprožilce. Za teden ali tako vodi do vašega nehal dan, vodi dnevnik svojega kajenja. Upoštevajte trenutke vsak dan, ko hrepenijo cigareto:

 1. Kaj, ko je bilo to?
 2. Kako intenzivno je bilo hrepenenje (na lestvici od 1-10)?
 3. Kaj si počel?
 4. S kom si bil?
 5. Kako so se počutiš?
 6. Kako ste se počutili, ko kajenja?

Ali kadite za lajšanje neprijetnih ali preobremenjujoči občutke?

Upravljanje neprijetne občutke, kot so stres, depresija, osamljenosti, strahu in tesnobe so nekatere od najbolj pogostih razlogov, zakaj odrasli kadijo. Če imate slab dan, lahko se zdi, kot so cigarete tvoj edini prijatelj. Toliko večje, kot cigarete zagotavljajo, čeprav, je pomembno, da se spomnimo, da so zdravi (in bolj učinkovito) načinov, da obdržite neprijetne občutke v pregled. To lahko vključuje vadbo, meditaciji, s pomočjo čutnih strategij za sprostitev in prakticiranja preproste dihalne vaje.

Za mnoge ljudi, je pomemben vidik prenehanje kajenja je najti alternativne načine za obravnavo te težke občutke brez kajenja. Tudi ko so cigarete ni več del tvojega življenja, boleče in neprijetne občutke, ki vas lahko pozove, da kadijo v preteklosti še vedno ostajajo. Torej, to je vredno porabi nekaj časa razmišljal o različnih načinov, kako nameravajo ravnati s stresnimi situacijami in dnevnih draženje, ki bi običajno ste, ki je znašala za cigareto.

Nasveti za preprečevanje skupnih sprožilce

Alkohol. Mnogi ljudje imajo navado kajenja, ko so pili. NASVET: preklopite na brezalkoholne pijače ali piti le na mestih, kjer je kajenje v notranjosti prepovedano. Druga možnost je, poskusite snacking na oreški, žvečilni na koktajl palico ali sesanjem na slamico.

Drugi kadilci. Ko prijatelji, družina in sodelavci dim okoli sebe, je dvakrat težko prenehati ali izogniti ponovitve. NASVET: Vaši socialni krogi morali vedeti, da se spreminjajo svoje navade, tako govoriti o svoji odločitvi, da zaprete. Naj vedo, da ne bodo mogli kaditi, ko ste v avtomobilu z njimi ali odmora za kavo skupaj. V svojem delovnem mestu, ne bo vse svoje odmori za kavo s samo kadilci, narediti nekaj drugega, ali najti nekadilcev, da imajo svoje odmori s.

Konec obroku. Pri nekaterih kadilcev, ki se konča obrok pomeni zasveti, in možnost dajanja, ki se lahko pojavijo zastrašujoče. NASVET: zamenjati ta trenutek po obroku z nekaj kot sadež, ki je (zdravo) sladico, kvadratu s čokolado ali palico gumi.

Soočanje z odtegnitvenih simptomov nikotina

Ko ste prenehali kaditi, boste doživeli vrsto telesnih simptomov, kot je vaše telo odstopi od nikotina. Nikotin umik začne hitro, ponavadi se začne v tridesetih minutah do ene ure zadnje cigarete in dosegel najvišjo vrednost približno dva do tri dni kasneje. Odtegnitveni simptomi lahko traja nekaj dni do nekaj tednov in se razlikujejo od osebe do osebe.

Skupna nikotina odtegnitveni simptomi vključujejo:

 1. cigaretni želja
 2. Razdražljivost, frustracija ali jeza
 3. Tesnoba ali živčnost
 4. težave s koncentracijo
 5. nemir
 6. Povečan apetit
 7. glavoboli
 8. Nespečnost
 9. tremor
 10. povečana kašelj
 11. Utrujenost
 12. Zaprtje ali razdražen želodec
 13. Depresija
 14. Zmanjšana srčni utrip

Neprijeten kot ti odtegnitveni simptomi so lahko, so le začasno. Ti bo bolje v nekaj tednih, kot so toksini sprati iz telesa. V tem času, kaj vaši prijatelji in družina vedeti, da ne bo vaš običajni sebe in prosimo za razumevanje.

Upravljanje cigaretnih želja

Izogibanje sprožilce za nekadilce bo pomagalo zmanjšati potrebo po kajenju, vendar se ne morete izogniti želja v celoti. Ampak cigarete želja ne traja dolgo, tako da, če vas mika, da sveti, ne pozabite, da bo hrepenenje mimo in poskusite počakati. Prav tako pomaga, da se je treba pripraviti vnaprej. Ob načrt za spopadanje s hrepenenj bodo pomagali vas, da dajo v.

Odvrnilo sami. Ali jedi, vklopite televizor, se tuširate ali pokličite prijatelja. Aktivnost ni pomembno, tako dolgo, kot ga dobi vaš um off kajenja.

Spomni se, zakaj si nehal. Osredotočite se na svoje razloge za prenehanje, vključno koristi za zdravje, boljši videz, denarja ste za varčevanje, in okrepljeno samozavest.

Ven iz vabljivo situacije. Kje ste in kaj počnete, se lahko sproži hrepenenje. Če je tako, se lahko sprememba kulise vse razlike.

Nagradite se. Okrepiti svoje zmage. Kadarkoli zmago nad hrepenenja, da si nagrado za ohranitev sami motivirani.

Preprečevanje telesne teže po prenehanju kajenja

Povečanje telesne mase je skupna skrb, ko prenehanje kajenja. Nekateri ljudje jo uporabite tudi kot razlog, da ne bo nehal. Čeprav je res, da je veliko kadilcev na teži v šestih mesecih po prenehanju kajenja, dobiček je običajno majhen – približno pet funtov v povprečju – in da je začetni dobiček sčasoma zmanjšuje. Prav tako je pomembno, da se spomnimo, da nosi nekaj dodatnih kilogramov, za nekaj mesecev ne bo bolelo tvoje srce toliko kot volje kajenja. Toda pridobivanje teže ni neizogibno, ko si nehal kaditi.

Kajenje deluje kot zaviralec apetita. Prav tako pokvari vaš občutek za vonj in okus. Torej, ko zaprete vaš apetit bo verjetno povečala in hrano bo videti bolj privlačna. Povečanje telesne mase se lahko zgodi tudi, če ste zamenjali v oralnem potešitev kajenja z jedo nezdravo udobje hrane. Zato je pomembno, da najdejo druge, zdrave načine za spopadanje s stresom in druge neprijetne občutke, ne pa nespametnega, čustvene prehranjevanja.

Negujte sebe. Namesto obrača na cigarete in hrano, ko se počutite pod stresom, zaskrbljeni ali depresivni, se naučijo nove načine, da se pomiriti.

Jejte zdravo, raznoliko hrano. Jejte veliko sadja, zelenjave in zdravih maščob. Izogibajte se sladko hrano, sode, ocvrte in udobje hrano.

Pijte veliko vode. Pitje vsaj šest do osem 8 oz. očala vam bo pomagal občutek sitosti in keepyou jedo, ko niste lačni. Voda bo tudi pomagalo izpiranje strupov iz telesa.

Sprehodi se. Ne samo, da vam bo pomagal gorijo kalorij in obdržati težo off, vendar bo tudi pomagalo ublažiti občutke stresa in frustracije, ki spremljajo umik kajenja.

Snack na živilih krivde brez. Dobre možnosti vključujejo brez sladkorja gumi, korenček in zelena palice, ali narezano papriko ali jicama.

Zdravila in terapije za pomoč pri prenehanju kajenja

Obstaja veliko različnih metod, ki so uspešno pomagali ljudem, da prenehati s kajenjem. Morda ste uspešno s prvo metodo boste poskušali. Bolj verjetno, boste morali poskusiti več različnih metod ali kombinacijo zdravljenja, da bi našli tiste, ki vam najbolj ustrezajo.

zdravila

zdravila za odvajanje od kajenja lahko olajša odtegnitvene simptome in zmanjša želja, in so najbolj učinkovit, kadar se uporablja kot del celovitega programa prenehati kaditi vaš zdravnik spremlja. Pogovorite se z zdravnikom o možnostih in ali je zdravilo proti kajenju je pravi za vas. US Food and Drug Administration (FDA) odobrila možnosti:

Nikotin nadomestno zdravljenje. Nikotin nadomestno zdravljenje vključuje “Zamenjava” cigarete z drugimi nikotina nadomestkov, kot so nikotinski gumija, obliž, pastile, inhalatorja ali razpršila za nos. Deluje tako, dali malim in stalne odmerke nikotina v telo za lajšanje nekaterih odtegnitvenih simptomov brez katrana in jih najdemo v cigaretah strupenih plinov. Ta vrsta zdravljenja pomaga kadilcem osredotočajo na zlom svoje psihološke odvisnosti in omogoča lažje osredotočijo na učenje novih vedenj in obvladovanje veščine.

Brez nikotina zdravila. Ta zdravila pomoč pri opuščanju kajenja z zmanjševanjem želja in odtegnitvene simptome brez uporabe nikotina. Zdravila, kot je bupropion (Zyban) in vareniklina (Chantix) so namenjeni le za kratkotrajno uporabo.

alternativne terapije

Obstaja nekaj stvari, ki jih lahko storite, da prenehajo kaditi, ki ne vključujejo nikotina nadomestno terapijo ali predpisana zdravila: Vprašajte svojega zdravnika za napotitev ali glej vire in reference spodaj za pomoč pri iskanju usposobljenih strokovnjakov na vsakem območju.

Hipnoza – Priljubljena možnost, ki jo je prinesla dobre rezultate. Pozabite vse, kar ste lahko videli od odrskih hypnotists, hipnoza del, ki ste jih dobili v zelo sproščenem stanju, kjer ste odprti za predloge, ki krepijo svojo odločenost, da prenehati s kajenjem in povečati svoje negativne občutke do cigaret.

Akupunktura – Eden izmed najstarejših znanih medicinskih tehnik, je akupunktura verjel, da delo, ki ga sproži sproščanje endorfinov (fizična bolečina Relievers), ki omogočajo telesu, da se sprostite. Kot pomoč pri odvajanju od kajenja, lahko akupunktura v pomoč pri upravljanju odtegnitvene simptome kajenje.

Vedenjska terapija – kadilcem se nanaša na običajne vedenja (ritualov), ki sodelujejo pri kajenju. Vedenjska terapija se osredotoča na učenje novih obvladovanja kriz spretnosti in zlom te navade.

Motivacijski terapije – samopomoč knjige in spletne strani lahko zagotovi številne načine motivirati sebe prenehati s kajenjem. En dobro znan primer je izračun denarne prihranke. Nekateri ljudje so bili sposobni najti motivacijo za samo zaprete tako, da izračuna, koliko denarja bodo prihranili. Morda bo dovolj za plačilo za poletne počitnice.

Kaj storiti, če vam zdrsne ali ponovitev bolezni

Večina ljudi poskušajo prenehati večkrat kajenje, preden so kick navado za dobro, tako da se ni pretepel, če boste ponovno začeli kaditi. Obrnite ponovitev v preobratu z učenjem iz napake. Analizirati, kaj se je zgodilo, preden ste začeli spet kaditi, prepoznajo sprožilce ali kriznih žariščih si tekel v, in da nov stop-kajenje načrt, ki jih odpravlja.

Prav tako je pomembno poudariti razliko med zdrsa in ponovitve. Če zdrsa in pokadil cigareto, to ne pomeni, da ne more priti nazaj na vagonu. Lahko se odločite, da se učijo od zdrsa in pustite, da vas motivira, da poskusite težje ali pa jo uporabite kot izgovor, da gredo nazaj v svojo kajenja navado. Toda izbira je vaša. Zdrsa ni treba spremeniti v polnem cvetu ponovitve.