Kako očistiti svoj jezik pravilno in enostavno

Jezik je najbolj količino bakterij v primerjavi z drugimi deli ustih. Vendar pa večina ljudi ne vzemite čas, da očistite svoj jezik. Čiščenje svoj jezik vam bo pomagal izogniti zobno gnilobo, slab zadah, in še veliko več.

Zakaj je pomembno, da očistite svoj jezik redno?

Sčasoma, odmrle celice, bakterije in umazanija se nabira na jeziku in povzročajo slab zadah. Vodenje svoj jezik čist, je pomembno, kot to:

1. izboljša videz jezika

Ko je kopičenje odvečnih naplavin, lahko vaš jezik začnete z belo podobo. Ko ga čisto vsak dan, lahko ta premaz odstraniti.

2. Izboljša vaš okus

Čiščenje svoj jezik lahko izboljša občutek za okus. Vaš jezik bo mogel ločiti različne občutke bolje.

3. odstrani bakterije

Čiščenje svoj jezik vsak dan zmanjšuje mutans streptokokov in laktobacilov bakterije, ki so znane po povzročajo zobno gnilobo in slab zadah.

4. Zmanjšuje slab zadah

Učinkovito jezik-strganju lahko odstranite, vonj povzročajo bakterije.

5. Izboljša splošno zdravje

Odstranjevanje bakterije lahko pomaga pri preprečevanju bolezni dlesni, karies in druge pogoje v ustih.

Kaj boste morali očistiti svoj jezik?

Obstaja veliko različnih vrst orodja, da izberejo, da očistite svoj jezik. Najpogostejši orodje ljudje uporabljajo, je jezik-strgala. Mnogi uporabljajo tudi ščetke jezik, čeprav so relativno nova. Tongue čistila so orodja, ki imajo majhne grebene in to pomaga, da ga potegne čez jezikom. kombinacij Strgalo-ščetke so na voljo tudi. S pomočjo tega orodja, ki jih strganje medtem ko si umila. Tongue ščetkanje in strganje so enako učinkovite za preprečevanje možnosti za ploščo. Po čiščenju, lahko sperite usta z ustno vodico.

Kako lahko očistite svoj jezik pravi način?

čiščenje jezik je zelo enostavno, ko to storite v napačno smer.

1. čiščenje jezika s čopičem

 • Po pravilno ščetkanje, obrniti pozornost na svoj jezik. Lahko preprosto uporabite ščetine za ščetke za čiščenje jezika.
 • Lahko uporabite tudi zobne ščetke, ki imajo čistila jezik na spodnji površini.
 • Bacteria- vonja in kopičenje se lahko odstrani z brisanjem zobno ščetko in natančno ščetkanje jeziček na vrhu.
 • Start iz čiščenja zadnji del jezika in delati naprej proti začetku ust.
 • Brush zgornjo površino jezika izključno na mehko tlak in konča postopek začelo s spiranjem z nekaj ustno vodico ali vodo.

2. Čiščenje jezikom Uporaba strgala

 • Po ščetkanje, držijo jezik ven. Postavite zaokroženo konec strgalom nežno na zadnjem delu jezika.
 • Če ste našli davi, da je problem, potem lahko začnete na sredini jezika.
 • Začetek od zadaj postopoma, kot se navadiš na to navado.
 • Postavite strgalo nežno na jezik in ga počasi povlecite naprej v smeri proti konici jezika. Vedno gredo od zadaj do vrha in ne to storiti obratno.
 • Po strganju, uporabiti tkivo ali krpico, da odstranimo ostanke, zbrane na strgalu.
 • Ta postopek ponavljajte, dokler se postrga celotna površina jezik. Ponavadi, strganje enkrat ali dvakrat na območju zadostuje.
 • čistilo umiti z nekaj milom in vodo, suho, in ga hranite v čistem prostoru.

Naravna sredstva za čiščenje in razkuževanje jezik

Tukaj je, kako lahko čisto svoj jezik naravno. Ti domača pravna sredstva za čiščenje svoj jezik, so zelo preprosta:

1. Česen

Vemo, česen je razlog za slab zadah in mislim, da se ne očisti usta. Ne glede na teh prejšnjih prepričanj, česen, ko je jedel surovo, lahko boj in uniči bakterije na jeziku, tako da bo še vedno čist.

2. Sol

Še en dober način za čiščenje jezik je z uporabo soli. Abrazivni delci soli bo pomagalo odstraniti mrtve celice in slabe bakterije prisotne na jeziku. Vse, kar morate storiti, je dal malo soli na jezik in nežno krtačo okoli s pomočjo vašega zobno ščetko za minuto ali dve.

3. Kurkuma

Kurkuma je ne le nekaj, ki se uporablja kot začimba, ampak je lahko tudi neverjetno nadomestek za antiseptičnih zdravil, ki jih lahko uporabite za usta. Združite malo limoninega soka in kurkumo, dokler skladnost je zelo Testena. Daj to kurkuma prilepi na jezik za približno 2 minuti in nato dobro sperite usta z nekaj mlačno vodo.

4. Aloe Vera

Aloe vera je znana po svojih protivnetnih in zdravilnih lastnosti. Vi lahko postavite 1 žlica tega soka v ustih ubiti bakterije in mikrobe na jezik ali dlesni. Peder sok za nekaj minut in sperite usta. S toplo vodo, sperite usta.

5. Zelišča

Nekatera zelišča, kot so meta, kamilice in žajblja so znani po svojih edinstvenih zdravilnih lastnostih. Vzemite 1 žlica kamilice, 1 čajno žličko kadulje, in 1 čajno žličko mete. Dodamo majhno količino hrastovega lubja na to mešanico zelišč in jo napolni s približno 4 skodelice zelo vročo vodo. to vodo Hranite stran in počakajte, da se ohladi, nato pa seva vodo. Nato pa žlico soli v te vode. Vse kar morate storiti zdaj je Peder to vodo v ustih dvakrat na dan takoj, ko ste končali ščetkanjem.

Poleg teh metod lahko, čiščenje jezik z vodikovim peroksidom in sodo bikarbono treba storiti prav.

Pogosto zastavljena vprašanja

Tukaj je nekaj stvari o jeziku čiščenje, ki bi jih morali poznati.

1. Kolikokrat naj očistite svoj jezik?

Čiščenje jezik je treba opraviti vsak dan, tako da lahko dosledno ohranijo svoje ustno zdravje. Bakterije kopiči v ustih kmalu po ščetkanju, zato redno ščetkanje in uporaba zobne nitke je zelo pomemben korak v boju proti off ustne zdravstvenih problemov.

2. Ali je Tongue strganju varen?

Ena izmed največjih skrbi je davi, ko strganjem jezika. Da bi to preprečili, lahko strganje od sredine jezika. Lahko tudi po nesreči prestregla jezika s strgalom. Da bi preprečili poškodbe, se prepričajte, da strgalo nima neravne robove in se prepričajte, strgalo je varen za uporabo.

3. Ali je bolje, da krtačo ali postrgajte jezika?

Uporaba strgalo, je bolje kot čopič, saj so čopiči bolj verjetno, da bo povzročil davi. Strgala tudi vam omogočajo, da začnete čiščenje od zadnjega dela jezika brez dotika občutljivih streho ustih.

4. Kaj storiti, če dobim Hurt pa Čiščenje moj jezik?

Če čutite neugodje ali poškodoval sebe, nato pa držite off strganje, za dan ali dva in nato poskusite nežnejši pristop.

čiščenje jezik je zelo preprost postopek. Ko ste pozorni na svojo ustno higieno, se zmanjša število prisotnih v ustih bakterije. Pomembno je, da ste čisto vsak dan svoj jezik in zobe. Moral bi videti tudi zobozdravnika za redno čiščenje in preglede.