Kako narediti praktično črpanje za povečanje ponudbe mleka

Praktično črpanje je tehnika masaže dojk, ki lahko poveča količino materinega mleka, ki ga črpate med vsako sesanjem. Ker vam ročno črpanje pomaga, da vsakič, ko izčrpate, izčrpate dojke, pomaga povečati oskrbo z mlekom in vam pomaga zagotoviti več maščobnega zadnjega mleka, ki bo otroku pomagalo rasti.

Praktično črpanje pomaga materam, ki se morda borijo s količino, na vsakem črpanju proizvedejo več mleka. Če imate otroka v intenzivni negi za novorojenčke, ste imeli prezgodaj rojenega otroka ali morate črpati, je dokazano, da ta tehnika kombiniranja črpanja izraza rok in masaže dojk poveča količino mleka za 48%.

Pri praktičnem črpanju doječa oseba z rokami pomaga pri odstranjevanju mleka med črpanjem, namesto da bi se zanašala samo na črpalko za dojenje. Masaža dojk in izražanje rok v kombinaciji s črpanjem ne bosta le pomagala povečati količine mleka, ki ga boste izčrpali z vsako seanso, ampak tudi povečala oskrbo z mlekom na splošno.

Uporaba praktičnega črpanja

Ko uporabljate ročno črpanje za povečanje oskrbe z mlekom, boste masirali obe dojki pred črpanjem in med črpanjem. Tu je rutina črpanja, ki jo lahko uporabite:

  • Začnite s pravo opremo. Uporabite popolnoma električno bolnišnično črpalko z dvojnim kompletom za črpanje. Med črpanjem nosite modrček, ki drži prirobnice na mestu, da sprostite roke za masažo dojk.
  • Pred črpanjem masirajte dojke. Masirajte obe dojki z uporabo majhnih krogov v spiralnem vzorcu (podobno kot pri pregledu dojk), pri čemer bodite še posebej pozorni na zunanje robove dojk. Potegnite prsi od zunanjih robov proti bradavicam. Z lahkim dotikom se boste sprostili in spodbudili spodbudo.
  • Črpajte obe dojki, dokler mleko ne začne popuščati, običajno približno 5 do 7 minut. Nastavite sesanje na najvišjo raven, ki vam ustreza.
  • Ponovite postopek masaže. Med masažo črpajte vsako dojko. Posebej bodite pozorni na območja, kjer čutite grudice (to so polni mlečni kanali). S srednjim pritiskom potegnite dojke od zunanjega roba proti črpalki, da izpraznite kanale.
  • Nadaljujte, dokler se proizvodnja mleka spet ne umiri (običajno približno 3 do 5 minut). Ročno stisnite v prirobnice črpalke. Zadnje mleko (zadnje mleko) je najbogatejše mleko, ki ga proizvedete.

Povečanje proizvodnje mleka

Tu je nekaj drugih načinov, kako lahko povečate in povečate proizvodnjo mleka, medtem ko je vaš otrok v NICU.

  • Redno črpajte. Osemkrat v 24 urah idealno za vzdrževanje oskrbe z mlekom. Ne pozabite, da gre za ponudbo in povpraševanje.
  • Če črpate namesto polnega hranjenja, črpajte 15 minut, tudi če mleko preneha teči. Črpanje spodbuja prsi, da ohranijo oskrbo z mlekom.
  • Če ste ločeni od otroka, je pomembno, da mleko začnete iztroševati v prvih šestih urah po porodu.
  • Preživite toliko časa, kolikor ste blizu otroku. Držanje otroka koža na kožo ne bo pomagalo samo vam in otroku, temveč bo telesu pomagalo proizvajati prolaktin in oksitocin, kar bo povečalo preskrbo z mlekom.
  • Poskusite poslušati glasbo. Dokazano je, da glasba povečuje količino mleka, izraženega v NICU.