Kako narediti Natural Hand Sanitizer doma

Nisem ljubitelj komercialnih strani sanitizers. To se sliši čudno, vendar ne uporabljam antibakterijskim milom ali močnih čistil doma, ker sem dejansko verjamejo, imajo malo bakterij okoli je dobra stvar. Vesel sem, da sem začel ustvarjati svoje lastne izdelke za osebno nego pred leti, še posebej, ker je FDA je namreč v letu 2016, da bi morali proizvajalci prenehali uporabljati triklosan, skupno sestavino v antibakterijskih mil in sanitizers v času, zaradi svoje sposobnosti, da prekinejo hormonov in prispevek do dviga rezistentnim sevom bakterij. Samo dokazuje, da se splača prebrati raziskave!

Zakaj odložil razkužilo za roke?

Moj dom ni bolnišnica (zaradi na splošno močan imunski sistem), tako da sem si nežnejši pristop in da je to domače razkužilo za roke uporabljati samo takrat, ko ne moremo umiti roke ali pa so zaskrbljeni zaradi izpostavljenosti zelo slabih bakterij. Vidim pritožbo ubijanja 99,9% bacilov, če imate družino majhnih otrok, in bolezen za eno navadno pomeni bolezen za vse. Kljub temu, da je koristno, da razumejo nekaj razlogov, zakaj je antibakterijsko nalepka popping up na vseh vrstah mila, robčki in čistila morda ne bo rešitev, da se zdi, da je.

 • Razlog # 1: Uporaba higieno rok, da gripo stran? To ne bo delovalo! Antibakterijska mila ubiti bakterije, vendar ne viruse. Ročno sanitizers in mila ne naredi ničesar za viruse veliko ljudi, ki jih uporabljajo za preprečevanje.
 • Razlog # 2: Morda je res, da antibakterijska izdelki ubije 99,9% bacilov, ampak to je 0,1%, najbolj škodljiva (saj lahko upreti protibakterijskih učinkovin). Ta majhen odstotek, da preživi nato pasem in poteka na odpornosti na antibiotike njegove potomce, ustvarjanje linije superbugs ki dopuščajo uporabe antibiotikov. To je lahko eden od dejavnikov pri dramatičnega povečanja napetosti, kot je MRSA.
 • Razlog # 3: triklosan, kemijska v večini antibakterijskih mil se je izkazalo za interakcijo s klorom v vodi, da se tvori kloroform plina. Na vrhu, da je bilo dokazano, da je hormon motnje, še posebej pri otrocih. Vesel sem, da je bil opušča iz toliko izdelkov, vendar sem skeptičen, da rešuje težave.
 • Razlog # 4: Nekateri dokazi kažejo, da imajo otroci, ki odraščajo v preveč sterilnem okolju, višjo stopnjo alergije in astmo, kot otroci, ki ne uporabljajo antibakterijske proizvode toliko. Izpostavljenost različnih vrst bakterij, predvsem zgodaj v življenju, pomaga otrokom imunski sistem za razvoj.

Daj bakterije malo spoštovanja

Moja strategija, ko gre za vodenje grdo bakterije v zaliv je, da poskrbite, da moji otroci imunski sistemi so močni s krmljenjem jih pravo dieto hrane z veliko fermentiranih zelenjavo in pijač (dobre bakterije) in omejevanje sladkorja. Prav tako prednost dober starinski igra čas zunaj, kjer lahko dobijo vitamin D od sonca in zdravih bakterij iz microbiome tal. Uporabljam ročno bar mila ali domač penasti ročno milo za vse naše umivanje rok potrebe, in mi jo je dala skozi drugo sezono gripe brez primere gripe. Naključje? Mogoče, vendar ne vidim potrebo po uporabi kemikalij razkužila mojo hišo dnevno.

Prednosti Natural Hand Sanitizer (z eteričnimi olji)

Mi ne uporabljamo tudi našo naravno higieno rok zelo pogosto in se odločijo za enostavno umivanje rok, kadar je to mogoče. Jaz da malo steklenico domačega higieno rok, ki ga je umivalnikom, da se zagotovi varnost po rokovanju meso ali spreminjanje Plenic, itd Poleg smrdljivo visoke nebesa, komercialne sanitizers pogosto vsebujejo sušenje alkohola, ki je premočna za otroke za uporabo vseeno. Za lepo stvar v tem, moje je, da sem lahko bolj nežno različico za uporabo okoli otrok in močnejši enega za uporabo v mestu, kot je javni WC. Namesto triklosan ali drugih protibakterijskih zdravil, sem se uporabljajo eterična olja, ki zavirajo bakterije v naravi, pri čemer pazite, da izberete tiste, ki so varni za otroke.

Tukaj je moj go-razkužilo za roke receptov:

Nežno Hand Sanitizer Recept (Safe za otroke)

Ta zeliščni razkužilo za roke gel ne izsuši kože in je pravzaprav hranljiva, ker je aloe vera. Prav tako je tako preprosta, da lahko vaši otroci vam bo uspelo. To je mogoče celo v posodi, ki ga nameravate uporabiti, tako da vam ni treba, da bi dobili skledo umazan.

sestavine

 • 1/4 skodelice aloe vera gela (I uporabo te organske enega)
 • 20 kapljic Germ Destroyer Eterično olje (otrok varna)

navodila

 1. Vse sestavine zmešamo in shranimo v povratni silikonsko cev (kot je ta).
 2. Uporabite kot je potrebno za naravno odstranitev bakterije iz rok.

Močnejši Hand Sanitizer Recept

Za močnejše razkužilo za roke, ki opravlja kot komercialne različice (brez triklosan), poskusite to recept. Če delate v bolnišnici, je to lahko dobra za osebno uporabo. Jaz ne bi uporabila ta recept za otroke!

sestavine

 • 1 žlica čistilnega alkohola
 • 1/2 čajne žličke rastlinskega glicerina (neobvezno)
 • 1/4 skodelice aloe vera gel
 • 10 kapljic cimet eterično olje
 • 10 kapljic čajevca eterično olje
 • destilirano vodo (koloidno srebro / ionsko srebro dodaja antibakterijsko moč če je na voljo)
 • druga eterična olja (samo za vonj)

navodila

 1. Če želite, premešamo aloe vera gel, neobvezno glicerin in čistilnega alkohola v majhno skledo.
 2. Dodaj cimet eterično olje in čajevca skupaj s kapljico ali dve drugih olj, ki jih želite dodati za vonj. Lemongrass, oranžna, sivke in poprove mete so dobra izbira.
 3. dobro premešamo in dodamo destilirano vodo (ali koloidnega / ionsko srebro) tanjšati do želene konsistence.
 4. Z majhno toka ali medicine kapalko prenesti higieno rok v spray ali črpalke steklenicah tipa.
 5. Uporaba kot bi katero koli drugo vrsto higieno rok.

Opombe

 • Vedno se posvetujte z zdravnikom ali zdravstveni delavec pred uporabo eteričnih olj, zlasti na otroke, ali če imate zdravstveno stanje.
 • Uporaba sveže aloe vera gel ni tako stabilen za nasprotno skladiščenje; trgovsko blagovno znamko je priporočljivo.

Če vam je všeč ta recept, poskusite tudi moje DIY razkuževanje robčki za kuhinjski pulti ali kopalnice.