Kako nadzorovati jezo in da si pomiri

Obstaja toliko stvari, ki lahko sprožijo jezo in vsi smo lahko dobili razburjen in jezen nad različnimi stvarmi. Jeza je normalno čustvo in je prav, da jo izraziti enkrat v nekaj časa. Ampak, če ste opazili, da ste dobili jezen nad nepomembnih zadevah, ali brez razloga, potem pa potrebujejo pomoč. Pomembno je, da nadzor nad to čustvo v času, preden se manifestira v nekem zdravstvenem stanju.

Zakaj morate nadzorovati svojo jezo

Kadar nekateri ljudje morda ne izražajo svojo jezo drugi lahko postanejo zelo nasilni in pokazati intenzivna čustva. Vendar, ne glede na to, kako se odzvati, je pomembno, da se znebite tega čustva zaradi naslednjih razlogov:

  • Kako jezen na redni osnovi, lahko traja davek na vaše zdravje in lahko celo povzroči zdravstvene težave. Lahko se pojavijo težave prebavo, nespečnost, glavoboli, depresija in druge podobne težave.
  • Premagovanje jezo je pomembno, saj lahko uničijo ali seva svoje odnose. Jeza lahko naredite neracionalne stvari, pravijo žaljivo besed, ali pa druge podobne stvari, ki vplivajo na vaš odnos z drugo osebo. Ko so ljudje jezni, bi lahko rekli, nekatere stvari na nekoga, ki bi jih lahko vznemirijo in to bi lahko vplivalo na njuno razmerje. Zato je pomembno, da se nadzor nad jezo in dvakrat premislite, preden govorimo, ko si razburjen in jezen.
  • Jeza lahko izgubite fokus, ki lahko negativno vplivajo na vaše delo.
  • Staranje je naraven proces, ki pa so jezni večino časa more odvzeti let od obraza in da si videti starejši od vaše starosti. Srečno in veselo videz naredi oseba videti mlajša in jezijo na obrazu naredi videti bolj kot vaše starosti.
  • Jeza lahko traja davek na vaše slike preveč. Če ga ne spustite navade, lahko označeni kot Angry Birds, ki ga sodelavci, prijatelji ali celo naši družinski člani.

Jeza lahko fiziološke, čustvene, socialne in fizične učinke na vas. Zato je pomembno, da ukrotiti svoje živce ob pravem času. V naslednjem poglavju bomo razpravljali nekaj učinkovitih nasvetov o tem, kako se spopasti s tem čustva na najboljši možni način.

Nasveti za nadzor vaš Anger

Spodaj je nekaj učinkovitih nasvetov za obvladovanje jeze, ki jih lahko poskusite, če ste dobili jezen nad nepomembnih vprašanj.

1. Pokaži svojo jezo

Če obstaja nekaj, kar bi si jezen, morate izraziti, saj lahko stekleničenje svoje občutke škoduje vašemu zdravju. To je zelo normalno, da je vznemirjen ali jezen nad nečim, ampak kaj je bolj pomembno je, da channelize ta čustva na pozitiven način. To vam lahko pomaga pri boljši občutek in ne kriviti druge za svoje občutke.

2. ga Sweat Out

Eden od najboljših načinov za nadzor nad svojo jezo je s telovaditi. Uživate v nekaterih telesno aktivnost, je eden izmed najbolj učinkovitih načinov, da odvajajo iz negativnih čustev iz vašega sistema. Kadarkoli boste dobili razburjen nad nečim, poskusite nekaj stretching vaje, praksa joge, ali teči.

3. Razmislite, preden govorite

Žaljiv besede lahko naredi več škode za osebo, od katere koli vrste telesne poškodbe. Torej, ne glede na to, kako jezen in jezen si, poskrbite, da boste zbrati svoje misli in mislim, pred vami popolna nekaj slabega. To vam lahko pomaga nadzorovati svojo jezo in ga ne izgubijo na nekoga.

4. Štetje Do 10

Če je nekaj ali nekdo vznemirja, ni dvoma, boste jezni. Bu ta izbruh jeze običajno traja le dve sekundi. Če ne želite pokazati svojo jezo, štetje do 10. To lahko dejansko dal na stran svojo jezo in lahko pomaga menite sanely in delati stvari racionalno. To je odličen način, da ne delaš stvari v vročici trenutka. Lahko naučiti to navado, da svoje otroke, kot tudi, da bi jim pomagali nadzirati svojo jezo.

5. Dihajte

Ko ste jezni vaš srčni utrip poveča. Vendar, če ste za nadzor dihanja in priti nazaj na normalno raven, morda ne boste mogli upravljati svojo jezo dobro. Globoke dihalne vaje so odlične za umirjanje, saj vam lahko pomaga dihanje nazaj na normalno raven. Osredotočenje na dihanje pomaga tudi pri kanaliziranje energije, ki lahko posledično pomagajo sprostiti.

6. nekaj časa Alone

Včasih življenje postane tako stresno, da naše frustracije spremeni v jezo. Vendar, če ste vzeli ven nekaj tihih trenutkih, da se sami ali pa, da se sprostite, to vam lahko v veliko pomoč pri vodenju svoje jeze vprašanja in stres. Vzemite si nekaj časa, pomislite, kaj morate storiti, nato pa ustrezno načrtovati ven. Tukaj odmora pomeni, da traja nekaj časa off stanju in mislim, kaj lahko storim glede tega. Hoje stran od scenarija in razmišljanja ali mulling nad lahko pomaga ponovno pridobiti svoj pogled in se ukvarjajo s tem, kaj se lahko ti zavlačevanja prej.

7. Iskanje rešitev

Večina jeze-krat lahko povzroči pomanjkanja verjeten rešitev. Zato je najboljši način, da naj gredo off to čustvo je z uvedbo možne rešitve za težave, ki se lahko obrezovanje jezo na prvem mestu. Če je grdo prostor je tisto, kar povzroča, da greš nor, čisto sobo ali prosite nekoga, da naredi za vas.

8. Spustite The Grudge

Ko vas nekdo boli ali je naredil narobe s tabo, ni dvoma, da bo jezen. Možnosti so, da ne boste niti govoriti s to osebo. Toda če mislite, sanely, boste spoznali, da ne govorimo, da te osebe ni mogoče kar ste srečni. Ti bodo vznemirjeni. Torej gredo off zamero ali katere koli slabega občutke, saj so ti občutki delajo nobene škode za osebo, s katero so jezni, ne ti vplivajo. Zato je najbolje, da se odpusti in pozabi.

9. Ne krivite drugih

Skoraj vse nas ponavadi kritizirajo ali krivite drugih za lastne napake in usmerja našo jezo do njih. Vendar pa to ne reši težave, ampak je to še poslabša. Torej, se naučijo sprejemati svoje pomanjkljivosti ali napake. Ne bodi jezen ali kričati na druge za svoje napake. Bodite na svoje za nekaj časa in iskati rešitve.

10. Poskusite sprostitvene metode

Vsakdo čuti mirne in sproščene početje nekaterih dejavnosti. Ugotovite, kaj vas osreči in kadarkoli jeza udari, poskusite in vlagajo svoj čas delaš svojo najljubšo dejavnost.

11. Talk About svojo jezo

to je v redu, če ste dobili jezen. Saj ni treba počutiti krivega o tem. To je normalno človeško čustvo, ki lahko včasih izpod nadzora. Za nadzor nad to čustvo, je pomembno, da se najprej sprejeti. Sprejmite svojo jezo in namesto kričati na nekoga, bodi tiho za trenutek in delite svoje občutke s svojimi najdražjimi.

12. Sleep

Dobili dovolj spanja skozi noč in počitek podnevi, če je to mogoče. Včasih lahko pomanjkanje spanja in počitka, da vaša čustva šel neredu, ki lahko privede tudi do vprašanja jeze. Dobili dovolj spanja, je eden od idealnih načinov, ki se ukvarjajo z jezo v nosečnosti.