Kako hitro skrčiti maščobni trebuh

Maščobni trebuh je povezan z različnimi boleznimi, saj je najbolj škodljiva maščoba v vašem telesu. Poleg tega, da se izognete nezdravi hrani in alkoholu, sta med načini, kako dobiti raven trebuh. Poleg tega si oglejte te nasvete, kako v manj kot tednu dni pokuriti maščobe na trebuhu.

1. V svoj vsakdan vključite aerobne vaje

Če želite hitro pokuriti maščobe, kardio treninga ni mogoče obiti. Študije so pokazale, da je to najučinkovitejša oblika vadbe za zmanjšanje maščobe na trebuhu. Z izgorevanjem številnih kalorij se bo vaše splošno zdravje izboljšalo. Zato začnite izvajati visokointenzivne treninge tekaških, plavalnih ali aerobnih tečajev, vendar ne pozabite, da sta pogostnost in trajanje bistvenega pomena za doseganje rezultatov.

2. Zmanjšajte rafinirane ogljikove hidrate

Izogibati se je treba uživanju rafiniranih ogljikovih hidratov, da bi izgubili maščobo okoli trebuha in imeli dobro presnovno zdravje. Ni se treba držati stroge diete z nizko vsebnostjo ogljikovih hidratov, vendar jo je treba nadomestiti z nepredelanimi ogljikovimi hidrati. Namesto belega kruha, belega riža in sode, jejte več zelenjave in polnozrnatih žit.

3. V prehrano dodajte maščobne ribe

Mastne ribe, kot so losos, sardele ali tuna, so visokokakovostne beljakovine in bogate z omega-3 kislinami. Če zaužijete 2-3 obroke na teden, lahko zmanjšate tveganje za bolezni, kot so bolezni srca, in tudi pokurite maščobe na trebuhu. Študije so pokazale, da maščobe omega-3 lahko zmanjšajo visceralno maščobo okoli trebuha.

4. Začnite dan z visoko beljakovinskim zajtrkom

Začnite dan z nekaj grškega jogurta, beljakovinskih smutijev, umešanih beljakov ali kaše. Po zaužitju beljakovin zjutraj se boste do kosila počutili siti brez bolečin lakote. Beljakovine povečajo vašo presnovo, hkrati pa ohranijo mišično maso med hujšanjem. V vsak drugi obrok lahko dodate tudi beljakovine, kot so jajca, ribe, piščanec, fižol ali mlečni izdelki.

5. Pijte dovolj vode

Tudi če ne želite shujšati, je ohranjanje hidracije pomembno za vaše splošno zdravje. Priporočeno je pitje 4 do 5 litrov vode vsak dan, kar bo porabilo več kalorij. Tudi pitje tik pred jedjo zmanjša vaš apetit in tudi vnos kalorij. Pazite, da se izognete drugim pijačam, ki vsebujejo veliko sladkorja in kalorij. Pitje tople vode z limono zjutraj na tešče pomaga zagnati vaš metabolizem in prebavni sistem.

6. Zmanjšajte vnos soli

Uživana sol zadržuje vodo in naredi trebuh napihnjen. Pred nakupom se prepričajte, da na oznaki hranilne vrednosti ni omenjena visoka vsebnost natrija, saj predelana hrana vsebuje sol, dodan sladkor in nezdrave maščobe.

7. Uživajte topne vlaknine

Podobno kot pri beljakovinah se tudi pri topnih vlakninah nekaj ur počutite siti, tako da vam ni treba v obroku zaužiti nepotrebnih dodatnih kalorij. Topna vlakna absorbirajo vodo in tvorijo gel, ki zmanjšuje absorpcijo maščob – dobro za nekoga, ki želi shujšati. Najdete jih v ječmenu, oreščkih, semenih, fižolu in leči.