Kaj živila se lahko jedli in izogibati pri bolnikih z visokim krvnim tlakom

Vaš krvni tlak naprej spreminja, saj vam različne vrste telesne dejavnosti. Normalna razpon krvnega tlaka med 120/80 mmHg do 139/89 mmHg, in nič več, kot bo to območje spada v kategorijo visokega krvnega tlaka. Če je krvni tlak še vedno na višji strani večino časa, to pomeni, da je oseba, ki trpi zaradi visokega krvnega pritiska ali hipertenzije.

Visok krvni tlak je vzrok mnogih zdravstvenih zapletov, kot so kap, motnje v delovanju ledvic in drugih smrtna stanja. Torej, če se pojavi ta pogoj, da je pomembno, da sprejmejo ukrepe, da ostane v okviru pregleda. Obstaja nekaj Dos in ne da bi morali slediti glede vaše prehrane. Naslednje mesto govori o hrani, ki naj bi se izognili in vključujejo v vaši prehrani za nadzor krvnega tlaka.

Živila za Izogibajte na visok krvni tlak

Potrebujemo hrano, da nam zagotovi prehrane; Vendar lahko včasih nekatera živila nam naredi več škode kot koristi. To se lahko zgodi, še posebej, če imate zdravstveno stanje, ki lahko naredi nekaj hrane predmete izven igrišča za vas. Hipertenzija ali visok krvni tlak je podobna vrsta stanje, ki zahteva, da spremlja vnos nekaterih prehrambenih izdelkov. Tukaj je nekaj hrane, da bi se izognili hipertenzijo:

1. pakiral ali predelal Meso

Predelani ali pakirano meso na voljo v lokalnih trgovinah so popolna ne-ne. Te predelano meso so obremenjena z visokimi količinami natrija in več količine natrija škodujejo krvnega tlaka. Izogibajte se vse vrste pakiranih mesa predmetov.

2. Frozen Food Items

Če ste bili zlaganje svoj hladilnik z vsemi vrstami zamrznjeni pripravljeni jesti obrokov, da je skrajni čas, da si dal ček za to navado. Zamrznjeni živilski izdelki, kot so pizze, piščančje jedi, testenine itd, ne naložijo le s škodljivimi konzervansov, vendar te postavke so tudi napolnjena z natrijem, ki je škodljiva za vaš krvni tlak.

3. Canned Foods

Ste eden izmed tistih, ki je užival v konzervah grah, fižol ali druge podobne pločevinkah blaga zaradi časovne stiske ali drugih razlogov. No, ti izdelki vsebujejo veliko soli, in če želite videti vaš krvni tlak v zdravem območju, potem morate zaustaviti to navado.

4. Alkohol

Zmerne količine alkohola, se lahko šteje za primerno za srce. Vendar, prekomerno uživanje alkohola je grozno za vaše zdravje. To je zato, ker povišane količine alkohola v telesu povzroči telesne mase in dehidracijo. Obe ti pogoji lahko dvignejo krvni tlak.

5. Bacon

Če imate slanine vsak dan v vašem zajtrku ali pa užitkom to meso užitek na redni osnovi, se pripravljeni soočiti breme. To je zato, ker slanine ni le z visoko vsebnostjo maščob, vsebuje pa tudi relativno velike količine natrija v njej. Torej, naslednjič, ko boste pogoltnejo navzdol košček slanine, da to dejstvo v mislih.

6. topljeni sir

Rad ima svoje žemljice, kruh ali testenine naložen s to mlečno veselja. No, sir vsebuje tudi veliko količino soli, zato je najbolje, da se mu izogne. Vendar, če želite, da bi jedli sir, odločijo za tiste brez soli in tudi spremlja vnos.

7. kitajski Dobrote

Tam lahko zelo malo ljudi na svetu, ki jih ni mogoče najti v kitajsko hrano. Vendar, če ste bolnik z izdajo tlaka visokim krvnim, poskrbite, da boste omejili vnos kitajske hrane. Tudi ko ste naročanje kitajske jedi, poskrbite, da ste se odločili za paro ali kuhana tiste namesto ocvrte ali tisti, dušene v preveč omake.

8. kofeinske pijače

Kofeinske pijače, kot sta kava in čaj so škodljivi, saj povzročijo hiter porast krvnega tlaka. Za presežne količine teh pijač lahko sproži nadledvične žleze, ki sproščajo adrenalin snovi in ​​odvečne količine kortizola, kar poveča krvni tlak.

9. gotov Juhe

Zajeziti, da so lihe uro občutek lakote, eden izmed najlažjih načinov, je pri odločitvi za gotova juhe. Ti gotov juhe niso le okusna, vendar pa se lahko izvede v nobenem trenutku. Vendar pa te juhe vsebujejo visoke količine soli in natrija, ki je nevarno za vas, če imate visok krvni tlak. Kadarkoli nakupom te juhe, poiščite oznako juha z manj soli in manj natrija.

10. Pickles

Dan na dan rednih obrokov postalo bolj zanimivo z kumarice. Vendar pa je treba pri bolnikih z visokim krvnim pritiskom obdržati kumarice v zalivu, ker so kumarice naloženi s soljo. lahko operemo škripcih pod tekočo vodo, da se znebite dodatnih soli, če želite, da se užitkom enkrat v nekaj časa.

Živila Vključi v vaši prehrani, da obvladovati visok krvni tlak

Kje boste morali narediti nekaj kompromisov glede nekaterih postavk hrane, če imate visok krvni tlak, obstajajo tudi druge jedi, ki bi morali vključevati v vaši prehrani, ki vam pomaga nadzirati krvni tlak. Po so nekatera živila za bolnike z visokim krvnim pritiskom ali nekatera živila za hipertenzijo, ki lahko vključujejo v redne prehrane:

1. Banane

Banana je čudno, hrana, ki pomaga pri obvladovanju nivoje krvnega tlaka v telesu. To sadje vsebuje veliko kalija in se je izkazalo, da uredijo hipertenzijo. Tudi kalija je učinkovit pri zmanjševanju učinkov natrija. Vendar, če imate kakršne koli vrste ledvičnih bolezni, bi morali biti previdni, medtem ko poraba kalijem bogato hrano.

2. Jagode

Jagode pomaga tudi pri zniževanju visokega krvnega tlaka. To se zgodi zaradi prisotnosti flavonoidi, naravne spojine, ki je koristno pri preprečevanju visokega krvnega tlaka in znižanje krvnega sladkorja.

3. zelena listnata zelenjava

Zelena listnata zelenjava, kot je špinača, ohrovt, zelena solata, blitva itd so veliko kalija. Kalij se učinkovito pri znebi odvečne natrija iz telesa preko urina. Vendar pa poskrbite, da ste se odločili za svežo zelenjavo, saj so tisti, pločevinkah dodane soli in visoke ravni natrija v njih.

4. Rdeča pesa

To živahno temno rdeče barve zelenjave je bogat vir dušikovega oksida. Ta spojina pomaga pri zniževanju krvnega tlaka, ki širi krvne žile. Rdeča pesa je lahko imel v surovo, kuhano, pari ali mešamo-ocvrt obliko. Obravnavo tega korenin zelenjave previdno, saj lahko obarva vaša oblačila in roke.

5. Oatmeal

Ovsena kaša je idealna izbira, če iščete za živilo, ki lahko pomaga pri upravljanju vašega hipertenzijo. Oves vsebuje malo natrija, z nizko vsebnostjo maščob, in vendar so visoki vir vlaknin, ki jih naredi idealno recept v boju proti vprašanj krvnega tlaka. Oatmeal lahko imela v vašem zajtrku.

6. Česen

Če se z diagnozo hipertenzije, eden prvih sanacijskih ukrepov v zvezi s hrano, ki vam bo česen. Ta oster vonj koren zelenjave vsebuje veliko dušikovega oksida. In dušikov oksid pomaga pri vazodilatacijo, kar pomeni, da pomaga pri razširijo arterije. Česen je vsestranska rastlina in se lahko uporablja v različnih oblikah.

7. Granatna jabolka

To rdeče sadje vsebuje od biserno semen, ki so prav tako koristne v boj hipertenzijo. Po eni od raziskav je bilo dokazano, da uživanje kozarec šipek sok vsak dan do enega meseca pomagal pri zniževanju krvnega tlaka. To sadje lahko imela v obliki sadja, sok ali pa se lahko doda tudi v vašem solate in napitke.

8. Temna čokolada

Če ste temna čokolada ventilator, potem lahko ta novica prišla kot prijetno presenečenje, da lahko uživanje temne čokolade pomaga ste se ukvarjajo s problemom visokega krvnega tlaka. To dejstvo je bilo dokazano tudi v nedavni študiji, ki porabijo temno čokolado redno bori proti hipertenzije.

9. Fish

Jedo ribe, kot so losos, skuša in drugih takih rib, ki so dober vir pustega beljakovin. Ribe biti dober vir omega 3 maščobnih kislin, ne le pomagajo pri zniževanju trigliceridov, vendar je tudi v pomoč pri zmanjševanju vnetja. Ribje kot postrvi so bogate z vitaminom D, ki je tudi uporabna pri zniževanju hipertenzijo.

10. kivija

Kivija so obremenjena z vitaminom C, vitamin, ki lahko bistveno pomaga pri izboljšanju ravni krvnega tlaka. Glede na študijo, ljudje, ki porabijo približno tri kivijih dan opazili opazno znižanje krvnega tlaka, ki ga do konca osem tednov. Lahko jesti sadje ali dodati v vaših sadnih solatah, vibriranje ali napitke.

Če so vam postavili diagnozo z visokim krvnim tlakom, je nujno, da ste naredili spremembe v načinu življenja in zdravemu načinu življenja, ki vam lahko pomagajo pri upravljanju vaše stanje boljše. Brez vključno nekaterih živil iz vaše prehrane, lahko še dolgo pot pri reševanju vašo situacijo. Posvetujte se s svojim zdravstveni zdravnik, ko boste želeli, da bi pomemben življenjski slog ali spremembe v prehrani.